{Αφιερωμένο στους Πελάτες/Συμβουλευόμενους μου, οι οποίοι καθημερινά προσπαθούν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στη Ζωή…»}
Όσοι υποψιαστήκατε ότι ο τίτλος αναφέρεται στις κάθε είδους παρεμβάσεις και επιρροές από τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο του Συμβουλευόμενου/Θεραπευόμενου, πολύ σωστά πράξατε! Στη χώρα μας ισχύει σε μεγάλο βαθμό ένα είδος «επιρροής» η οποία μπορεί να φτάσει και σε σημείο έντονης παρέμβασης στην προσωπική ψυχοθεραπεία.
Οι παρακάτω ατάκες είναι ενδεικτικές του φαινομένου:
«Δηλαδή, αυτή/αυτός είναι καλύτερη/ος από εμένα;(!)»
«Δώσε μου το τηλέφωνο της/του, να πάρω να πω κάποια πραγματάκια…(!)»
«Τα ξέρει αυτή/ός όσα μου κάνεις;(!)»
«Θα έρθω μου φαίνεται κάποια ημέρα και εγώ εκεί που πας…(!!!)»
«Από τότε που ξεκίνησες με αυτήν/αυτόν, πολύ αέρα έχεις πάρει.(!)
«Εκεί που πας δεν βλέπω να κάνεις και τίποτα! Πάλι νεύρα έχεις…(!)»
«Και για πες μου τι έλεγες στη συνεδρία σου; Δεν πιστεύω να με κακολογούσες;(!!!)»
«Θέλω να πάω να την/τον ρωτήσω τι λες εκεί που πας. Τα λες, όλα, ε;(!!!)»
«Σου λένε ότι είσαι ικανός/ή και κάνεις εξυπνάδες;(!)»
«Θέλω να έρθω να ρωτήσω για την πρόοδο σου…(!!!)»
«Ακόμα να φτιάξεις τα θέματά σου; Πάρε, καλέ, το χάπι της ευτυχίας να τελειώνεις! Τι περιμένεις;(!!!)»
«Άδικα πηγαίνεις εκεί! Τίποτα δεν άλλαξε στη σχέση μας…(!)»
«Μην μου λες εμένα τέτοια βαθυστόχαστα! Αυτά να τα πεις εκεί που πας…(!)»
«Τι της/του λες για εμάς; Δεν νομίζω να θάβεις την οικογένεια σου;(!!!)»
«Έτσι αποφάσισε (!!!) η σοφή/ο σοφός; Εμείς είμαστε η οικογένεια σου, μην το ξεχνάς; Εμάς δεν μας ρώτησες…(!)»
«Η γλώσσα σου έχει μεγαλώσει πολύ! Θα επικοινωνήσω μαζί της/του να πω δύο κουβεντούλες…(!!!)»
«Εμένα δεν με εμπιστεύεσαι πια; Της/του τα λες όλα, δηλαδή;(!)»
«Και αν την/τον ερωτευτείς; Θα με παρατήσεις;(!!!)»
«Τι όρια και σαχλαμάρες είναι αυτές; Εκεί που πας θα σε χαλάσουν…(!!!)»
…………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………
Ο κατάλογος δυστυχώς είναι μακρύς και η ποικιλία των παρεμβάσεων επίσης είναι ευρύτατη. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε μία τάξη στο «χάος» και να δούμε τα πράγματα στις κανονικές τους διαστάσεις.
Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δημιουργείται μετά από ελεύθερη και αυτόβουλη απόφαση του Πελάτη/Συμβουλευόμενου (εκτός από τις περιπτώσεις ανηλίκων και των εισαγγελικών/δικαστικών παραγγελιών/αποφάσεων), ο οποίος προσεγγίζει τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας για διάφορους λόγους που αφορούν στον εαυτό του και στον τρόπο που βιώνει τη ζωή του!
Εφόσον συναινέσουν και οι δύο στη συγκρότηση της θεραπευτικής σχέσης και σε ένα είδος «συμβολαίου/συμφωνητικού» σχετικό με την συχνότητα των συνεδριών, το κόστος, την χρονική διάρκεια, τις ακυρώσεις, τις απουσίες, την τοποθεσία και άλλα συναφή, ξεκινούν ένα ταξίδι οι ΔΥΟ τους στο μυστήριο της ζωής του ενός και της ζωής του Ανθρώπου γενικότερα! Αυτή η συνοδοιπορία/σχέση έχει ιδιαίτερα και εξιδανικευμένα χαρακτηριστικά. Είναι κατανοητό έως ένα σημείο αυτή η αξιοζήλευτη σχέση να δημιουργεί ένα είδος άγχους και ανησυχίας στους οικείους του Πελάτη/Συμβουλευόμενου…Εφόσον αυτός δουλεύει με ειλικρίνεια και εντιμότητα προς τον εαυτό του και ταυτόχρονα ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ασκεί σωστά και δεοντολογικά το επάγγελμά του αποφεύγοντας τακτικές mal practice, αυτή η πορεία δεν έχει γυρισμό! Ο Πελάτης/Συμβουλευόμενος θα είναι συνεχώς ένας «άλλος», μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού του που θα προσπαθεί να μοιάζει σε αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ…
Ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας δεν έχει σε καμία περίπτωση σκοπό να χωρίσει τον Πελάτη/Συμβουλευόμενο από τις προσωπικές του σχέσεις ή να δημιουργήσει σε αυτές πρόβλημα βιωσιμότητας. Ανάλογα την ΕΠΙΘΥΜΙΑ, τους ΣΚΟΠΟΥΣ και επιμέρους ΣΤΟΧΟΥΣ του Πελάτη/Συμβουλευόμενου (υπο)στηρίζει, διαφωτίζει, διευκολύνει, ενδυναμώνει. Δεν παίρνει αποφάσεις για τον Πελάτη/Συμβουλευόμενο, αλλά αντίθετα ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!
Η Θεραπευτική Σχέση περιέχει στην ατζέντα της αυτό που προκύπτει από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του Πελάτη/Συμβουλευόμενου. Δεν δέχεται εντολές, πιέσεις και κατευθύνσεις έξωθεν! Αν κάτι από το περιεχόμενό της δεν …συμφέρει τους οικείους του Πελάτη/Συμβουλευόμενου ή αν ίδιοι κάπως…ξεβολεύονται από μία κατάσταση που την είχαν συνηθίσει και αυτή συνήθως έγερνε υπέρ των δικών τους μόνο συμφερόντων, αυτό δεν σχετίζεται διόλου με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και την Θεραπευτική Σχέση.
Ο ΠΕΛΑΤΗΣ/ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΣ
Είναι πραγματικά θλιβερό να καλυτερεύει η ψυχοσωματική υγεία ενός ανθρώπου, να μαθαίνει να οριοθετεί τις καταστάσεις μέσα του και έξω του, να θέτει στόχους, να πλαταίνει και να βαθαίνει την αυτογνωσία του, να γίνεται πιο χρήσιμος στην κοινωνία, να καταφέρνει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες, να αυξάνει την αυτοφροντίδα και την αυτοκαλοσύνη του, και να βρίσκει ενάντιους μπροστά του σε όλον αυτόν τον αγώνα, τους οικείους του!.. Αυτοί σε αντίθεση θα έπρεπε να χαίρονται για την καλυτέρευσή του, να συμμερίζονται την προσπάθεια του, να σέβονται την ιδιωτικότητα του και τις αποφάσεις τους, με λίγα λόγια ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ του.
Ο Πελάτης/Συμβουλευόμενος προστατεύεται από το επαγγελματικό εχέμυθο και δεν έχει καμία υποχρέωση να αποκαλύπτει οτιδήποτε αφορά στη Θεραπευτική Σχέση και στο Θεραπευτικό Συμβόλαιο και γενικά δεν είναι υπόχρεος για καμία λογοδοσία πάρα μόνο στον ίδιο του τον εαυτό και στο Θεραπευτικό Συμβόλαιο.
Ο Πελάτης/Συμβουλευόμενος προσέρχεται στις συνεδρίες Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας με στόχους και σκοπούς που αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο και τον εαυτό του! Δεν κάνει κάποιο είδος κούρσας ταχύτητας, δεν του κρατάει κανείς το χρονόμετρο, δεν έχει την υποχρέωση να αναφέρει την «πρόοδό» του σε κανέναν από τον οικογενειακό, φιλικό, επαγγελματικό, κοινωνικό του περίγυρο. Εξυπακούεται ότι και κάνεις από τους προαναφερόμενους κύκλους μπορεί να ζητήσει πληροφορίες από τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Ούτως ή άλλως ο τελευταίος θα ενεργοποιήσει την ασφαλιστική δικλείδα του επαγγελματικού εχέμυθου ως απάντηση σε παρόμοιες…απαιτήσεις!
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί και το παράδοξο ίσως για κάποιους που δεν γνωρίζουν τα δεδομένα ενός θεραπευτικού συμβολαίου, το οποιό δεν επιτρέπει στον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας να αποκαλύψει ούτε και τα θετικά σημεία και την θετική πορεία ενός πελάτη του, διότι ακόμα και αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στη σφαίρα του εχέμυθου …
ΤΟ «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ», Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Ο τρόπος που διενεργούνται οι συνεδρίες, και το γραφείο του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας δέον είναι να λειτουργούν σαν μία όαση για τον Πελάτη/Συμβουλευόμενο, ένα ήρεμο και ασφαλές πλαίσιο όπου ο Πελάτης/Συμβουλευόμενος θα μπορεί να εργαστεί ΜΕ τον εαυτό του και ΓΙΑ τον εαυτό του, αφήνοντας εκτός όλες τις τοξικές σχέσεις, τις ψυχοπιεστικές προσδοκίες, τις καταπιεστικές επιθυμίες του περιβάλλοντός του, στενού και ευρύτερου!
Στο «εκεί που πας» ο Πελάτης/Συμβουλευόμενος καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες με ειλικρίνεια και εντιμότητα και απαιτείται για αυτήν την πρόκληση αρκετή ψυχοπνευτική ενέργεια… Δεν του είναι διόλου χρήσιμοι σε αυτόν τον αγώνα κατά τόπους κριτές, επικριτές, ελεγκτές, «κηδεμόνες» και επιθεωρητές!
Στο Θεραπευτικό Χώρο ο Πελάτης/Συμβουλευόμενος δοκιμάζει τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω τύπων και εργάζεται ανάλογα για την καλύτερη δυνατή επιβίωσή του…Αν ο κύκλος του έρχεται σε σύγκρουση με τις αξιώσεις, τις επιθυμίες, τις αρχές, με την νοοτροπία του, καλό θα ήταν να αναζητήσει ανάλογη βοήθεια!
Στο «εκεί που πας» συντελείται σοβαρότατο έργο που μοναδικό του σκοπό έχει την ανάταση της ζωής του Πελάτη/Συμβουλευόμενου και την ενδυνάμωσή του, ώστε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.
Αν δεν πρόκειται λοιπόν για Θεραπευτική Ομάδα ή για Συμβουλευτική Ζεύγους, στους δύο τρίτος δεν χωρεί! Και για να κλείσουμε κάπως αισιόδοξα και ελπιδοφόρα, θα ομολογήσουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα άτομα του οικογενειακού, φιλικού, επαγγελματικού και κοινωνικού΄ περιβάλλοντας του Πελάτη/Συμβουλευόμενου:
·ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
·ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ/ΕΥΓΕΝΙΚΑ
·ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΑ
·ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ
·ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ
·ΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
·ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ
·ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΚΑ
·ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ
·ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ
·ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ
·Α-Γ-Α-Π-Ο-Υ-Ν
Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χωρέσουν ανάμεσα στους…δύο!
Για όλους έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή η ώρα να αλλάξουν τα πάντα και να αρχίσουν από το μηδέν, να κάνουν μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουν νέα ζωή σβήνοντας τα πάντα και αφήνοντας πίσω παρελθόν και παλιές συνήθειες.
Μπορεί να είναι η πίεση και το άγχος, τα προβλήματα και οι αγωνίες ή απλά η στασιμότητα και η αδράνεια, η ρουτίνα που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένος ή μάλλ...
Εν όψει της παγκόσμιας γιορτής της μητέρας θα ήθελα να μιλήσω για μια ηρωίδα που είναι πάντοτε δίπλα μου και με προστατεύει από τους «κακούς» δίνοντας μου κάθε μέρα μαθήματα ζωής. Δεν θα μιλήσω για τη δική μου ζωή που ακόμα δεν έχει ενδιαφέρουσες ιστορίες αλλά για τη ζωή της...
Πολλές μαμάδες, συχνά εκφράζουν φόβους σχετικά με τον υποχωρητικό, ευαίσθητο χαρακτήρα του παιδιού τους και τότε η λέξη αυτοπεποίθηση πέφτει στο τραπέζι για συζήτηση. Είναι συχνά ένα θέμα που στα «πηγαδάκια» που κάνουν οι γονείς έξω από τα σχολεία, τις πρωινές ώρες θίγεται έντονα.
Το ζήτημα θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε όχι ως ψυχολόγοι αλλά ως γονείς...
Υπάρχει πάντα κάτι μελαγχολικό στις Δευτέρες … Μ’ εκείνο το πρώτο ξυπνητήρι, διακόπτεται το σύντομο ευχάριστο διάλειμμα του Σαββατοκύριακου, το ξυπνητήρι είναι το καμπανάκι που μας υπενθυμίζει πως δεν είμαστε πια παιδιά -αν και στην πραγματικότητα ούτε τα παιδιά «γλιτώνουν» από τις Δευτέρες- και εκεί έξω υπάρχουν ευθύνες και υποχρεώσεις που μας περιμένουν. Θα αρχίζαμε δίαιτα σήμερα, θα γραφόμασταν...
Από ιστορική άποψη η Μέση Ανατολή ήταν το λίκνο του πολιτισμού και έχει μέχρι και σήμερα μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Τα ζεστά χρώματα, τα στενά δρομάκια, ο καυτός ήλιος, τα όμορφα φορέματα και τα καραβάνια που κινούνται μέσα στην καυτή άμμο, συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό σκηνικό, που προσελκύει όσους είναι πρόθυμοι να ανακαλύψουν τα μυστικά της αρχαίας σοφίας του.
Δείτε παρακάτω 22 αραβ...
Η βία κατά των γυναικών είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες, ένα σημάδι ντροπής για όλες τις κοινωνίες κι ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική, ισότιμη και αειφόρο ανάπτυξη....
Από μικροί μεγαλώνουμε με το αξίωμα ότι όλοι οι γονείς αγαπούν και αποδέχονται τα παιδιά τους. Αυτή η άποψη φτάνει να είναι τόσο κοινωνικά και παραδοσιακά παγιωμένη, που κάθε αμφισβήτηση της, θεωρείται τυπικά ασέβεια προς τους γονείς. Παρ όλα αυτά υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες παιδιών όπως και νυν ενηλίκων που έχουν βιώσει ή έχουν να διηγηθούν ακριβώς το αντίθετο....
Το σώμα μας, επηρεάζεται από το τι νιώθουμε και τι σκεφτόμαστε. Αναλόγως με το αν οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας είναι θετικά ή αν είναι αρνητικά, επηρεάζουν όλη την χημεία του σώματος μας με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση ή την αποδυνάμωση της υγείας μας. Καθώς λοιπόν το σώμα επηρεάζεται, αρχίζει να μας δίνει κάποια σωματικά συμπτώματα, αρχίζει να μας μιλάει...
Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι εύπορος για να αφήνεις το παιδί σου να ξοδεύει αλόγιστα το χρήμα. Όχι, αυτό δεν είναι φαινόμενο των πλουσίων. Είναι μια ιδιόρρυθμη «κατάρα» που ακολουθεί την ελληνική οικογένεια. Μια νοοτροπία βγαλμένη από τον καιρό του πολέμου που πραγματικά κανείς δεν είχε να φάει. Ή σχεδόν κανείς.
Αυτή την ψυχολογική «πείνα», την αγωνία μην μείνει κανείς νηστικός, την μανία να μπ...
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάνουν το γύρο του διαδικτύου εικόνες φρίκης από την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στην Αυστραλία από τις φωτιές που μαίνονται από τον Οκτώβρη και έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας και εκατομμύρια ζώα. Όμως δεν είναι μόνο η χώρα των καγκουρό που έγινε έρμαιο της κλιματικής αλλαγής, για την οποία ευ...
Μια από τις αρχέγονες συνήθειες μας, ως λαού εννοώ, ήταν ανέκαθεν η απόδραση σε τριήμερα ή τετραήμερα. Κατά την μια ή την άλλη αργία, εθνική γιορτή, οτιδήποτε προσδιορίζει λούφα κι αραλίκι.
«Καλά, όχι κι αρχέγονη συνήθεια η άδεια από την σημαία» θα πει κάποιος νοήμων άνθρωπος.
Συμφωνώ, μια συνήθεια σαράντα ετών τότε.
Όχι αρχέγονη.
...
Το πλοίο της ΑΝΕΚ επέστρεψε στο λιμάνι - Οι επιβάτες αποβιβάζονται με ασφάλεια - «Μάχη» προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, που εκδηλώθηκε σε γκαράζ δίνουν οι πυροσβέστες...
Η παρασκευή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών (ΟΥΙΒΕ) πέρασε την πρώτη φάση, όλες οι δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και έπειτα από περίπου 11 μήνες θα είναι έτοιμο, δήλωσε η επικεφαλής της ΟΥΙΒΕ Βερόνικα Σκβαρτσόβα.
«Η παρασκευή του εμβολίου πέρασε την πρώτη φάση. Είναι ένα ...
Γιατί πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τα ιερά δεσμά του γάμου; Γιατί οι παντρεμένοι συμβουλεύουν τους εργένηδες να μην «πέσουν στην παγίδα»; Γιατί στο τέλος όλοι καταλήγουν να «βράζουν στο ίδιο καζάνι»; Γιατί πολλά ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί μόλις παντρευτούν χωρίζουν μετά από λίγο διάστημα; Τι συμβαίνει τελικά όταν μπει η «κουλούρα» και μετά;
...
Έχει τεράστιο ενδιαφέρον πως ένας άνθρωπος από βαθιά καταθλιπτικός,καταφέρνει σιγά σιγά και διασκεδάζει με τις αναποδιές του. Όταν τα χρόνια περνούν και σε βρίσκουν μονίμως να κλαις και να αναθεματίζεις που η ζωή σου φέρεται τόσο άδικα,συνήθιζεις τη μιζέρια σου. Και χαρούμενος να υπάρξεις,ορισμένες φορές δε το βλέπεις κι αν ακόμα το δεις,περιμένεις σαν ξάγρυπνος φρουρός να παραφιλάς για την επόμε...
Ο θάνατος του Νικηφόρου θα είναι για μένα η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου, θα είναι η δική μου Ανάσταση! Έμεινα Εδώ για τον πατέρα μου. Για τη μητέρα μου. Για να σώσω ουσιαστικά τις ζωές τους. Έμεινα Εδώ γιατί με ανάγκασαν οι περιστάσεις.
Έμεινα Εδώ για τους άλλους, όχι για μένα! Έμεινα Εδώ ολομόναχη να κοιτάζω τους τέσσερεις τοίχους. Έμεινα Εδώ δίχως ...
Ένα επικό λαϊκό έργο, ένα θεατρικό δοκίμιο προλεταριακής επανάστασης. Με την μουσική του HANNS EISLER και πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιό και τραγουδίστρια Γκίζελα Μάι (που έφυγε από την ζωή στις 4 Δεκεμβρίου). ...
Πληγωμένοι, αποτραβηγμένοι, απόκληροι και καταφρονεμένοι! Γκροτέσκοι και ριγέ, χαιρέκακοι κι, όμως, σοφιστικέ! Οι ήρωες του Freak Stories ήρθαν να σας θυμίσουν όλες εκείνες τις φορές που - ίσως άθελα, μα ίσως κι ηθελημένα -κοροϊδέψατε, απομονώσατε, τιμωρήσατε, κατατρέξατε, αδιαφορήσατε και, σίγουρα, απελπίσατε ένα αλλιώτικο πλάσμα κάπου εκεί...
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο.
Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκό...
Συμβουλές και ιδέες για έναν επιτυχημένο κήπο στο σπίτι.
Η διακόσμηση κήπου είναι τόσο διασκέδαση όσο και δημιουργία. Η ελευθερία να επιλέξουμε διακοσμητικά στοιχεία μέσα από μια τεράστια ποικιλία που προσφέρουν τα καταστήματα του εμπορίου και η δυνατότητα να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας διακοσμητικά, κάνει την διακόσμηση κήπου ένα ατέλειωτο παιχνίδι...
Όταν έχεις παιδιά, έχεις και πολλά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια μάλιστα τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκονται σκορπισμένα παντού στο σπίτι, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα γενικό χάος. Κι όταν τελειώνει το παιχνίδι; ...