Καριόκες..Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε!
10-12-2015
Υπέροχες καριόκες με καρύδια και μπισκότα τύπου πτι μπερ. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και … αν περισσέψουν… και οι καλεσμένοι σας…
Υλικά για 50-60 τεμάχια
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [ 1 σοκολάτα 125 γρ.] σε μικρά κομμάτια
300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
90 γρ. βούτυρο [βιτάμ]
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
450 γρ. μπισκότα τύπου Pettit beurre, θρυμματισμένα
8 σοκολάτες κουβερτούρας των 125 γρ. σε κομματάκια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για λίγα λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα μπισκότα θρυμματισμένα σε μικρά κομματάκια και τα καρύδια και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετείτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνετε στο κέντρο του κάθετα το 1/3 του μείγματος. Διαμορφώστε το μείγμα σε ρολό, τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους.
Όταν παγώσει καλά λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Βγάζετε ένα ένα σταδιακά τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβετε σε ίσες φέτες. Βουτήξτε κάθε κομμάτι στη σοκολάτα και τοποθετήστε σε σε σχάρα πάνω από ένα ταψί ή σε λαδόχαρτο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Μετά τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη ινδική καρύδα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε στο χέρι μας στενόμακρα παχουλά σοκολατάκια. Τα βάζουμε σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια μας στην σ...
Το κρητικό έδεσμα με την απόλυτα ελληνική γεύση έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία όπως αναλύουν οι ειδικοί διατροφολόγοι. Αποτελείται από κρίθινο παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ξινομυθήθρα και μυρωδικά. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός από βιταμίνες, πολυφαινόλες, λυκοπένιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο περιλαμβάνονται στο γευστικό...
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά ώσπου να δέσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τα υλικά που μόλις ψιλοκόψαμε και μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ...
Θα χρειαστείτε γάλα πλήρες, τουλάχιστον τα 3/ 4 φλιτζανιού γάλα ( 177ml ) γάλα και 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο για αυτήν την συνταγή.
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το γάλα και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει....
Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια
Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού
Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού...
Αν συνηθίζετε για πρωινό να έχετε διάφορα ντόνατς στο τραπέζι σας, τότε θα λατρέψετε τον τρόπο με τον οποίο θα δείτε στο βίντεο πως μπορείτε να τα φτιάχνετε και μόνοι σας...
Ακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής και απολαύστε το μοναδικό αποτέλεσμα... ...
Αυτό το κέικ μου θυμίζει τους διάφορους τίτλους συνταγών που παίζουν πολύ στο Facebook, του τύπου «Ανακατεύει 5 υλικά στο μίξερ και κοιτάξτε τι γίνεται!!!», ή «Θα εκπλαγείτε αν δείτε τι συμβαίνει όταν βάζει μαζί αβγά με ζάχαρη!!!»,...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιανουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς...
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει.
Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες.
Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ.
Μεταφέρουμε τα μπισκ...
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριστικοποίησε την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης.
Συγκεκριμένα, μαχαιροπίρουνα, μπατονέτες, καλαμάκια και οι αναδευτήρες ποτών απαγορεύονται εντός Ένωσης, ενώ το ΕΚ έθεσε πιο αυστηρό πλαίσιο για εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει». Το έτος 2021 θα είναι ορόσημο για την ΕΕ σχετικά με το τέλος των πλαστικών μιας χρήσης. Πε...
Η Αθήνα ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά για αρνητικό λόγο, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης, θα γνωρίσει στο μέλλον τη μεγαλύτερη αύξηση τόσο σε καύσωνες όσο και σε ξηρασίες, σε σχέση με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης....
Φάε αυτό, όχι εκείνο. Φάε τότε, αλλά όχι τόσο. Η σωστή διατροφή από απλή διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο… μπέρδεμα αν δεν γνωρίζουμε – τουλάχιστον – τους βασικούς κανόνες της. Δέκα συμβουλές για να βάλετε τα πράγματα (και τα κιλά) στην θέση τους. ...
Αποτελεί κοινά αποδεκτή πραγματικότητα ότι μέσα από μια δύσκολη, συχνά επίπονη, μακραίωνη πορεία, το ανθρώπινο γένος , έχει οδηγηθεί και φτάσει σήμερα, σ΄ένα πολύ υψηλό επίπεδο που συνοπτικά χαρακτηρίζεται πολιτισμός. Έχει δημιουργήσει και κατακτήσει πολλά και σημαντικά και έχει θέσει τις βάσεις για περαιτέρω εξέλιξη ...
Είναι στη φύση μας να επιδιώκουμε την ευχαρίστηση, την ηδονή, και να αποφεύγουμε το δυσάρεστο, τον πόνο… Κάτι που προφυλάσσει την επιβίωσή μας… Είναι όμως κάποιες φορές που που πράγματα που ζήσαμε, μπερδεύουν τα ένστικτά μας…
Εκείνη ήταν ένας άνθρωπος που κάθε καλοκαίρι, λάτρευε να πηγαίνει κάθε μέρα στην παραλία… Ήταν μόνη της για αρκετό καιρό, χωρίς κάτι ουσιαστικό στη ζωή της...
Υπάρχουν κάποια βιβλία που χαίρεσαι τόσο πολύ που έχουν φτάσει στα χέρια σου! Ένα από αυτά είναι και το “Όταν μου μίλησαν οι άγγελοι”.
Πρόκειται για ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Περιλαμβάνει είκοσι μία πραγματικές ιστορίες αληθινών ανθρώπων που εξομολογούνται για πρώτη φορά τα πιο κρυφά τους βιώματα.
Είναι λοιπόν ένα βιβλίο εξομολογήσεων από α...
Το Under The Sun είναι ένα
Ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην Βόρειο Κορέα. Ο πολωνικής καταγωγής δημιουργός του Βιτάλι Μάνσκι, καταγράφει την ζωή μίας οικογένειας επί ένα χρόνο, στην πρωτεύουσα Πιόνγιανγκ. Στο επίκεντρο του Ντοκιμαντέρ είναι η μικρή τους κόρη, η Ζιν Μι, η οποία, αν και πολύ μικρή σε...
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2015 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το ΦANTASTICON 2015, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο αποκλειστικά για το Φανταστικό!
Το ΦantastiCon έχει στόχο την ανάδειξη και διάδοση της κουλτούρας του Φανταστικού σ...
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει σχεδόν περίπου 5 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Προσθέστε μία κουταλιά από το μείγμα κρέμας στα αυγά για να πάρει την θερμοκρασία.
Ρίχνετε στο μείγμα της κρέμας τους κρόκους αυγών.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και ανακατεύουμε απλά με ...
Όταν αποφασίζετε να διακοσμήσετε ένα σπίτι υπάρχει μια πληθώρα χαρακτηριστικών και στοιχείων που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, λίγα είναι αυτά που είναι τόσο σημαντικά όσο το χρώμα...
Επικρατεί ένα χάος και στο δικό σας γραφείο του σπιτιού; Η επιφάνεια εργασίας σας είναι γεμάτη περιττά μικροπράγματα, έγγραφα, φακέλους και σκονισμένα gadgets; ...