Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα. Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα. Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ...
Πανεύκολο ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ

Πανεύκολο ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ

Αφράτο, δροσερό ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ που λιώνει στο στόμα και απογειώνει τη γεύση σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό επιδόρπιο και όχι μόνο που δεν απαιτεί ψήσιμο, απαιτεί μόνο την υπομονή σας για την αναμονή ψύξης αλλά που στο τέλος θα ενθουσιάσει με την ανάλαφρη υφή και γεύση του όποιον το δοκιμάσει και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλε...
«Γλυκισματοποιείον Παυλίδη»

«Γλυκισματοποιείον Παυλίδη»

Ο Σπυρίδων Παυλίδης ο μεγαλύτερος σοκολατοβιομήχανος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1818 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα , όπου το 1835 ίδρυσε το τυπογραφείο του. Κανένας όμως τότε δεν περίμενε ότι ο άπειρος τότε Σπύρος το 1841 ...
Κουραμπιέδες Κρήτης

Κουραμπιέδες Κρήτης

600γρ βούτυρο γάλακτος η ανθόγαλο 150 γρ.βουτυρο κανονικό 1 και μισό κιλό αλεύρι 330 γρ άχνη για μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά ανθόνερο για μέσα ανθόνερο και άχνη για επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε την...
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Μία συνταγή της αγαπημένης μου κυρίας Σούλας από τη Λιβαδειά. Είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Υπάρχουν πολλές συνταγές για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, τη συγκεκριμένη όμως την ξεχώρισα και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας, αφού είναι τόσο απλό και τόσο γευστικό αυτό το γλυκό του κουταλιού! Υλικά 5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα 1 κιλό κρυσταλλ...
Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού

Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου, για 3-4 λεπτά. Κόβετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου στη μέση και μετά κόβετε σε λεπτές λωρίδες. «Μαδάτε» το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια (μπουκίτσες). Ψιλοκόβετε σε λεπτές λωρίδες τη λιαστή ντομάτα. Αφού έχετε όλα τα υλικά έτοιμα, βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε...
Πανεύκολο κέικ κακάο

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!...
Η πιο αφράτη μηλόπιτα

Η πιο αφράτη μηλόπιτα

Σήμερα σας έχω την πιο αφράτη..τη πιο μυρωδάτη και τη πιο μηλόπιτα από όλες τις μηλόπιτες που έχετε δοκιμάσει! Τραγανή απ έξω και ζουμερή στο εσωτερικό της αφού τα μήλα θυμίζουν κρέμα στο στόμα μας... Πανεύκολη και πεντανόστιμη θα κλέψει τις εντυπώσεις...Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε...
Σπιτική Λαγάνα

Σπιτική Λαγάνα

Δεν έχετε φτιάξει ακόμα τη δική σας χειροποίητη λαγάνα; Φτιάξτε φέτος την ωραιότερη λαγάνα που έχετε φάει, με τη συνταγή αυτή, και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη!...

Eurostat: 81% των σκουπιδιών μας σε χωματερές – “Ουραγοί” στην ανακύκλωση

Στις χωματερές καταλήγουν 81% των αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται ότι αναλογούν περίπου 506 κιλά αστικών αποβλήτων ανά κάτοικο ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και αφορούν το 2013. Ως “αστικά απόβλητα” θεωρούνται τα σκουπίδια που παράγουν τα νοικοκυριά, αλλά και όσα παρόμοια απορρίμματα παράγοντα...

Επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων στη Σαρδηνία

Σε απόγνωση οι αγρότες που είδαν περίπου 25.000 στρέμματα γης να έχουν ήδη καταστραφεί...

Ο καθαρότερος αέρας παρουσιάζει οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και την κλιματική αλλαγή

Η ποιότητα του αέρα στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θέσπισαν πολιτικές και μέτρα σχετικά με την ποιότητα του αέρα. Οι εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων από πολλές από τις κυριότερες πηγές, όπως είναι οι μεταφορές, η βιομηχανία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, υπόκεινται πλέον σε κανον...

Πονόλαιμος: Τα κρύα ή τα ζεστά ροφήματα είναι τελικά καλύτερα;

Πονόλαιμος: Τα κρύα ή τα ζεστά ροφήματα είναι τελικά καλύτερα; Σε κάποιο σημείο στη ζωή σας, χωρίς καμία αμφιβολία υποφέρατε από πόνο στον λαιμό, συνήθως από κάποιο κρυολόγημα. Αυτή η κνησμώδης, ξηρή και επώδυνη αίσθηση είναι συχνά εξαιρετικά δυσάρεστη και μπορεί να καταστήσει δύσκολη την κατάποση, αλλά σπανίως αποτελεί αιτία για μεγάλη ανησυχία. Τις περι...

Για εσένα που δίνεις εξετάσεις

Αγαπητέ μου υποψήφιε, πώς είσαι; Πώς το παλεύεις; Τι αισθάνεσαι; Συνειδητοποιείς τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν; Τα βγάζεις πέρα με αυτά; Με τις περιφερειακές πιέσεις;...

Τα «θέλω» της χρονιάς!

Όλο το διάστημα της χρονιάς που φεύγει δεχόμουν αιτήματα, άκουγα επιθυμίες, οσμιζόμουν ανάγκες, υποψιαζόμουν παράπονα, έγινα μάρτυρας εκφράσεων πολλών ειδών «θέλω». Σε επαγγελματικό και σε προσωπικό πλαίσιο: ...

«Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι», Χρήστος Δασκαλάκης

Ποιος δεν αγαπάει το καλοκαίρι και ποιος δεν έχει κάτι όμορφο να θυμάται από τις παιδικές του διακοπές; Γέλια, θάλασσα, παιχνίδι, όνειρα και όμορφα παραμύθια της γιαγιάς. ...

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 10/11/2016

Ο Ντέσμοντ Ντος πολέμησε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στον αμερικανικό στρατό κατά τη Μάχη της Οκινάουα. Αρνήθηκε όμως να σκοτώσει ανθρώπους, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της Αμερικής που έλαβε το μετάλλιο της τιμής χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα....

Falling Walls Lab Athens

Γίνε μέλος του Falling Walls και παρουσίασε την πρωτοπόρα ιδέα σου σε μόλις 3 λεπτά! Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 οργανώνεται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα το „Falling Walls Lab Athens“. Σκοπός της εκδήλωσης είναι νέοι επιστήμονες (προ- και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδάκτορες), νέοι επαγγελματίες, επιστήμονες ή επιχειρηματίες να παρου...

Νόστιμη βασιλόπιτα με μια πανδαισία γεύσεων, πέρα από τη συνιθισμένη. Θα σας ενθουσιάσει!

Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν Στο μίγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μί...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από τη διακόσμηση μέχρι τα 30!

Πλησιάζετε τα 30 ή μήπως τα έχετε περάσει προ πολλού; Ό,τι κι αν ισχύει υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν τη διακόσμηση και πρέπει να ξέρετε. Δείτε ποια είναι αυτά... ...

Το ήξερες; Πώς διατηρούνται οι μπανάνες χωρίς να μαυρίζουν;

Ο ιδανικός τρόπος για να ωριμάσει με φυσικό τρόπο μια μπανάνα είναι να… την κρατήσουμε μέσα στη χαρτοσακούλα της και να την αφήσουμε εκτός ψυγείου. Αν είναι άγουρη και θέλουμε να ωριμάσει πιο γρήγορα, υπάρχει ένα κόλπο: μέσα στη χαρτοσακούλα της βάζουμε και ένα μήλο ή μια ντομάτα και τα αφήνουμε μαζί στη χαρτοσακούλα για 24 ώρες! Θα εκπλαγείς με το αποτέλ...

Powered by Simplylife.gr
Top Top