Εκτέλεση Βάση
Ανοίγουμε το καταίφι στο ταψί (ταψί κουζίνας). Λιώνουμε 250γρ μαργαρίνη και το περιχύνουμε πάνω στο καταίφι και το ψήνουμε καλά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με 3 1/2 ποτήρια νερού, 1 κιλό ζάχαρη και σιροπίαζουμε το καταίφι... Το ένα από τα δύο πρέπει να είναι κρύο.
Κρέμα
Ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουερ ολο σε μία κατσαρόλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 3 φλιτζάνες ζάχαρη και τα υπόλοιπα 125 γρ. μαργαρίνη και ανακατεύουμε με σύρμα σε σιγάνη φωτιά μέχρι να δέσει.
Όταν δέσει το βγάζουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τις 4 βανίλιες και τους 3 κρόκους, τα ανακατεύουμε καλά και την ρίχνουμε πάνω από το καταίφι.
Τέλος βάζουμε το ταψί για λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτίαξουμε τη σαντιγύ.
Σαντιγί
Βαζούμε σε ένα μπολ τα 3 ερμόλ, 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη και 3 βανίλιες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω απο την κρέμα.
Τέλος γαρνίρουμε με το αμύγδαλο και τα βαζουμε στο ψύγειο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν σερβίρετε θα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο..
Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζ...
Στην ουσία είναι ένα κέικ από αποξηραμένα φρούτα και όχι ένα κέικ με αποξηραμένα φρούτα. Περιέχει πάρα πολλά αποξηραμένα μούρα και ελάχιστη ζύμη. Ως αποτέλεσμα το κέικ καταλήγει να είναι αρκετά συμπιεσμένο, πολύχρωμο, νόστιμο αλλά και υγιεινό, το πιο σημαντικό όμως είναι πώς φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
300-400 γρ.μείγμα από καρύδια και αποξηρα...
Απίθανα κεφτεδάκια φούρνου με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Μουλιάζουμε το ψωμί , το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι και πάπρικα, τον δυόσμο, το αυγό και 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο . Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζ...
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί...
Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε... Δείτε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή.
Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν....
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.
Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει...
Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 φάκελο μάγια
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά φτιάχνοντας μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα...
Φραγμός στη δωρεάν διάθεση των πλαστικών ποτηριών και δοχείων φαγητού θα τεθεί από το 2022. Μάλιστα, ειδικά για τα ποτήρια, το περιβαλλοντικό τέλος του 0,04 ευρώ (συν ΦΠΑ) θα υπολογίζεται χωριστά και για τα καπάκια. Από το ίδιο έτος θα πρέπει να λειτουργήσουν και συστήματα επιστροφής φιαλών στους χώρους αγοράς.
...
Η επαφή για δύο ώρες (120 λεπτά) την εβδομάδα με τη φύση, μέσω περιπάτων και δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της σωματικής υγείας και της ψυχικής ευεξίας.
Αυτό σύμφωνα με μια νέα βρετανο-σουηδική επιστημονική έρευνα. Η πρωτοτυπία είναι πως για πρώτη φορά μια μελέτη δεν αρκέστηκε στη διαπίστωση ότι η φύση είναι ωφέλιμη, αλλά απάν...
H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής...
Το γιατροσόφι των γονιών μας πιστοποιήθηκε ως φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος αναγνώρισε ως φυσικό ίαμα τη μαστίχα Χίου!
Έπειτα από σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση στο Λονδίνο, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση και έγινε αποδεκτή η μαστίχα Χίου στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης.
Η φαρμακευτική «μονογραφία» της μα...
Νομίζετε πως χάνετε τις μέρες σας, χωρίς να κάνετε τίποτα δημιουργικό; Κατά βάθος το θέλετε αλλά κάτι σας εμποδίζει; Φράσεις όπως, μια φορά ζούμε, αδράξτε τη μέρα, δε σας κάνουν να κουνήσετε από τον καναπέ; Η λύση είναι μια. Κάντε πράγματα που αγαπάτε και σας γεμίζουν...
“Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία με αμείωτο ενθουσιασμό” μας λέει ο Winston Churchill. Όταν λοιπόν η δουλειά σου δεν πάει καλά, η σχέση σου έχει προβλήματα, τα οικονομικά σου είναι χάλια και γενικότερα νιώθεις ο,τι κάθε παράγοντας της ζωής σου είναι μια αποτυχία υπάρχει σωτηρία; Κι όμως, ναι! Και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από σενα!...
Ένα πολύ καλό βιβλίο για τις αλλαγές που βιώνουμε στην εφηβεία γραμμένο με πολύ χιούμορ και σύγχρονη γραφή.
Η Χαριετ είναι 15 ετών και φυτό. Γνωρίζει ένα σωρό απίθανα πράγµατα, όπως ότι µια γάτα έχει 32 µύες σε κάθε αυτί, οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά όταν βγαίνουν από µια σπηλιά και ότι τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναµίτη! Είναι ...
Οι διακοπές μιας τυπικής αφροαμερικανικής οικογένειας διαταράσσονται, καθώς μια ‘’διαφορετική’’ και περίεργη οικογένεια αρχίζει να τους τρομοκρατεί.....
Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς προσκαλεί δημιουργούς να σχεδιάσουν την αφίσα της επετείου για τα 10 χρόνια λειτουργίας του μουσείου.
Το μουσείο εκτείνεται σε 11.000 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει ένα εσωτερικό αίθριο 850 τετραγωνικών μέτρων, εκθεσιακούς χώρους 3.000 τετραγωνικών μέτρων...
Πρόκειται για μια νοστιμότατη τάρτα ψυγείου που γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Τα παιδιά που αγαπούν τη σοκολάτα θα την λατρέψουν σίγουρα!
Υλικά για την βάση
250 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
200 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος)
60 γρ. βούτυρο
80 ml κρέμα γάλακτος
...
Αυτή η παλιά φράση των μανάδων μας ζέστανε ο καιρός, πρέπει να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά έχει μείνει σαν κάτι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας για να μας θυμίζει την αλλαγή του καιρού. Ποια αλλαγή θα μου πείτε τώρα, και πολύ σωστά θα κάνετε βεβαίως βεβαίως. Η Άνοιξη μας κάνει τσαλιμάκια και έτσι παρατείνουμε το αναγκαίο κακό της αναδιοργάνωσης στο μουντό...