Μπουκιές κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο
Τριανταφύλλου Βασιλική11-11-2015
Υλικά
1 κιλό περίπου φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
2 κολοκύθια μεγαλούτσικα σε ροδέλες
2 καρότα μεγαλούτσικα σε φετάκια
3-4 μεγάλα λευκά μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα σε μικρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
Μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Νερό
Εκτέλεση
Έχουμε ξεπλύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα στραγγίζουμε και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή τριμμένη και τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα κρεμμύδια και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα και έπειτα στρώνουμε το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τη ντομάτα από πάνω. Προσθέτουμε ελαιόλαδο να πάει παντού και συμπληρώνουμε το κρασί, χυμό από μισό λεμόνι και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά περίπου, αναλόγως και το φούρνο. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα θα το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά και θα ελέγχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό μας και αρπάξει. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
loading...
Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.
Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει...
Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι
Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζ...
Πάστα Φλώρα τέλεια !!
Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο....
Λεμονόπιτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C στον αέρα.
Μεταφέρουμε τα φύλλα Βηρυτού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τσαλακωμένα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 με 1½ ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
Τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν και αφήνουμε στην άκρη.
...
Φτιάξτε πανεύκολο κέικ σοκολάτας μόνο με 4 υλικά!
Υλικά
•720 γρ. Νουτέλα- μερέντα
•130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσει αντιστάσεις και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και πασπαλίζουμε τον πάτο του σκεύου...
Κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα
Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται....
Κουλουράκια Nutella’s με 5 υλικά σε 10′
Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι....
Σολωμός στη λαδόκολα 3 κινήσεις
Μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες ιδέες που μπορείς να παρασκευάσεις είναι ο σολομός στη λαδόκολα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείς να έχεις φέτες σολομού στην κατάψυξη και όπως είναι να την τυλίξεις κυριολεκτικά στη λαδόκολα με άλλα λαχανικά και σε 40 λεπτά να έχεις ψάρι με ψητά λαχανικά. Αν ο σολομός είναι φρέσκος τα 30 λεπτ...
Νηστίσιμο και γευστικό τουρλού λαχανικών
Έχουμε πλύνει και κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις έχουμε βάλει σε νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κι αυτά σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια. Τις πιπεριές (αφού τις πλύνουμε) τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια...