Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Τα περισσότερα γιαούρτια του εμπορίου υπόκειται σε ζύμωση το πολύ έως τεσσάρων ωρών με συνέπεια ένα μεγάλο μέρος της λακτόζης να παραμένει στο τελικό προϊόν συνεχίζοντας τα προβλήματα δυσπεψίας που τυχόν υπάρχουν από τα άτομα που δυσκολεύονται να καταναλώσουν το γάλα.
Σε αντίθεση όμως με την 24ωρη ζύμωση γίνεται 100% πλήρης μετατροπή της λακτόζης προς γαλακτόζη και στο τελικό προϊόν παράγονται εκατομμύρια ευεργετικών μικροοργανισμών που για πολλούς ευθύνονται για μια άριστη λειτουργία του εντέρου και κατά συνέπεια και συνολικά της ανθρώπινης υγείας.
Οδηγίες για να παρασκευάσετε σπιτικό γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης
Βάζετε σε κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα πλήρες (κατά προτίμηση βιολογικό και κατσικίσιο) και ζεσταίνεται μέχρι να βγει 1η πρώτη φουσκάλα. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περί τα 10 λεπτά.
Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει μέχρι τους 42 βαθμούς. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περί τα 15-20 λεπτά. Παραδοσιακά η θερμοκρασία αυτή έχει επιτευχθεί την στιγμή που βυθίζοντας στο γάλα με την άκρη του δαχτύλου μας αντέχουμε τη θερμότητα. Οι ποιο παλαιοί λένε να αντέχει το δάχτυλο τη θερμοκρασία μέχρι να μετρήσεις ως το 20.
Αφού κρυώσει τοποθετείτε σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο και το ανακατεύεται με 1 έτοιμο γιαούρτι στραγγιστό 10% πολύ καλά έως ότου διαλυθεί εντελώς. Ίσως χρειαστεί πριν προσθέσετε το γιαούρτι στο συνολικό μίγμα να μεταφέρετε σε ένα μπολάκι λίγο από το ζεστό γάλα κι εκεί πρώτα να ανακατέψετε το γιαούρτι έως ότου διαλυθεί πολύ καλά πριν το προσθέσετε στο δοχείο με το υπόλοιπο γάλα.
Στη συνέχεια θα το αφήσετε για 24 ώρες στο φούρνο στους 40 βαθμούς κι έπειτα θα το φυλάξετε στο ψυγείο. Για τη διαδικασία αυτή θα ήταν χρήσιμο να τοποθετήσετε το γάλα σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος που μετά το τέλος της παρασκευής θα το κλείσετε με το αντίστοιχο του πλαστικό καπάκι.
Μια καλή ιδέα είναι να χτυπήσετε στο Multi 2 κουταλιές ξερά φρούτα και 4 κουταλιές ξηρούς καρπούς που βάζετε σε γυάλινο μπολ και το φυλάτε στο ψυγείο. Με 1 κουταλιά από αυτό το μίγμα ανακατεύουμε σε 150-200γρ γιαούρτι κι έχουμε ένα εξαιρετικό επιδόρπιο γιαουρτιού που μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λίγο φρέσκο φρούτο, κανέλα και μέλι.
Μια άλλη καλή ιδέα είναι περίπου 5 – 10 λεπτά πριν από κάθε γεύμα να πίνετε ένα ποτήρι νερό και να τρώτε 1 κουταλιά της σούπας από αυτό το γιαούρτι το οποίο θα λειτουργήσει πολύ ευεργετικά για την ευκολότερη πέψη του γεύματος που θα ακολουθήσει.
Κάθε φορά που θα αφαιρείτε ένα μέρος από το γιαούρτι για να το καταναλώσετε θα παρατηρείτε ότι την επόμενη φορά θα βρείτε μια μικρή ποσότητα υγρού το οποίο είναι επίσης πλούσιο σε καλούς μικροοργανισμούς και χρήσιμο θα ήταν να το πίνετε ή να το προσθέσετε μέσα σε χυμούς φρούτων.
Ο Ζακυνθινοί είχαν ένα έθιμο, κυρίως στα χωριά, που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πριν από τις μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αγίου Διονυσίου και παραμονές γάμου) έφτιαχναν τις κουλούρες. Κουλούρα κόβουν την παραμονή των Χριστουγέννων, κουλούρα χαρίζουν και στους κουμπάρους σε γάμους...
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το μοσχάρι και το ξαφρίζουμε. Αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση, το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε....
Μαλακώστε το τυρί σε ένα μπωλ μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, τους κρόκους των αυγών (καλύτερα αν τους έχετε χτυπήσει ελαφρώς πριν) και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Πλένουμε καλά τα μύρτιλα, τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε και αυτά στο μίγμ...
Υλικά
•720 γρ. Νουτέλα- μερέντα
•130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσει αντιστάσεις και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και πασπαλίζουμε τον πάτο του σκεύου...
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλάτι βράζουμε για 5 μόνο λεπτά τις γαρίδες που έχουμε ξεπλύνει καλά. Αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το ζωμό από τις γαρίδες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό και βράζουμε μέσα στο ζωμό αυτό τα ζυμαρικά μας. Θα τα αφήσουμε λίγο λιγότερο από το χρόνο που γράφουν καθώς θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμά ...
Υλικά
1200 gr. κεράσια
1000 gr. ζάχαρη
1 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κάψουλα βανιλλίνη
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και από τα πολύ γινωμένα.
Τα πλένουμε και με μία φουρκέτα, που την ανοίγουμε λίγο, βγάζουμε τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τα κεράσια σε τρυπητό όπου έχουμε τοποθετήσει μία λεκάνη ...
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα...
Στην Ελλάδα παράγονται κάθε χρόνο σχεδόν 730.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει πως κάθε πολίτης στη χώρα μας παράγει περίπου 68 κιλά πλαστικών σκουπιδιών ετησίως, από τα οποία μόλις το 10% οδηγείται στην ανακύκλωση (6,5 κιλά)....
Έκκληση για «πράσινη ανάκαμψη» από την κρίση του κορωνοϊού, στην οποία θα ληφθεί υπόψη η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κλιματική αλλαγή, απευθύνουν στους ηγέτες του πλανήτη γιατροί και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας.
...
Η οξεία βρογχίτιδα είναι μια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που εκδηλώνεται με βήχα και συριγμό σε ενήλικες, χωρίς απαραίτητα ιστορικό προηγούμενης νόσου του αναπνευστικού.
Έχει διάρκεια συνήθως λιγότερο από 3 εβδομάδες. Το 90% των περιπτώσεων της απλής οξείας βρογχίτιδας οφείλεται σε ιογενείς παράγοντες και δεν χρήζει αγωγής με αντιβιοτικά....
Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικογένεια, παραδοσιακά και διαχρονικά, βαδίζουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις με συγκεκριμένες κινήσεις που βασίζονται σε παγιωμένες αντιλήψεις που συχνά αποκτούν τις διαστάσεις ‘’φετίχ’’. Στο πλαίσιο αυτών των ‘’αρχών’’, δομήθηκε το κοινωνικό οικοδόμημα που είχε ως βάσεις την απόκτηση ενός -τουλάχιστον-...
Η παιδική μας ηλικία, τα τραυματικά βιώματα που ενδεχομένως περάσαμε (από τα όσα φαίνονται πχ. σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση, αλλά και από όσα “δεν φαίνονται”, πχ. εκπαίδευση ύπνου μέσω ελεγχόμενου κλάματος, καταπιεστικό περιβάλλον με όρια και κανόνες σε πολύ πρώιμη νηπιακή ηλικία κλπ.) αποτελούν καταλυτικούς παράγοντες και επηρεάζουν όλη την πορεία μας στη ζωή! Οι επιλογές μας (επαγγελματικές,...
Ο Απόστολος είναι ένας νεαρός ζωγράφος από τη Θεσσαλονίκη με χόμπι τη μαγειρική. Σε μια βόλτα στα Λαδάδικα ανακαλύπτει ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται εκλεκτά προϊόντα. Εκεί διδάσκεται τα μυστικά της γεύσης και, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μαγειρική, την τέχνη και το γυναικείο φύλο, ανακαλύπτει το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο του...
Δύο υπηρέτριες σχεδιάζουν την εξόντωση της κυρίας τους την οποία συγχρόνως την λατρεύουν αλλά και τη μισούν. Τα σχέδια τους όμως τελικά αποτυγχάνουν και στρέφονται εναντίον τους.
...
Για το κέικ σοκολάτας: Χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτετε την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους, έναν κάθε φορά.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρά,την προσθέτετε στο μέιγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε...
Μόλις έβαλα μια κούπα καφέ και κάθισα να τον απολαύσω. Έξω βρέχει ασταμάτητα και εγώ καθηλωμένη στο σπίτι μου αναπολώ.
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που έβρεχε και μου άρεσε να κοιτώ τις σταγόνες πως έφτιαχναν σχέδια πάνω στο παγωμένο τζάμι. Θυμάμαι το παλιό σπίτι της γιαγιάς μου. Ένα υπέροχο μικρό σπίτι λίγο έξω από την Αθήνα με έναν υπέροχο...
Όχι άλλη θαμπάδα πια στην μπανιέρα και το νιπτήρα σου!
Άλατα στο μπάνιο. Ένας μικρός εφιάλτης που ζει κάθε γυναίκα ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά την καθαριότητα του σπιτιού....