Κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί
30-10-2015
Μια πολύ καλή συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί. Ένα απλό υγιεινό και νηστίσιμο σνάκ, με τις πολύτιμες βιταμίνες από το σπανάκι και το ελαιόλαδο. Ακόμη και οι πιο δύσκολοι στο φαγητό θα τα λατρέψουν όλες τις ώρες και τις ημέρες!
Υλικά
240 γρ. αλεύρι
120 μλ. ελαιόλαδο
120 μλ. λευκό κρασί
200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο, ξεπαγωμένο και σταγγισμένο
½ κουτ. γλ. αλάτι
½ κουτ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπώλ.
Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί, ανακατεύουμε για 2-3 ‘, και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30-35 γρ. και πλάθουμε μπαστουνάκια.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια με μια απόσταση μεταξύ τους, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 20-25’.
Τα κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί είναι τραγανά και έτοιμα!
Tips
Αν δεν θέλετε τα κριτσίνια σας νησίσιμα προσθέστε μέσα 150 γρ. τριμμένο κασέρι
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με όποιο αλεύρι προτιμάτε αφού προσθέσετε 1-1.5 κουτ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο ρεγκάτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι το προσούτο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε τα φορμάκια με το προϊόν επάλειψης, τα αλευρώνουμε και τα γεμίζουμε...
Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και κυρίως δροσερό. Φτιάξτε σορμπέ πεπόνι μόνοι στο σπίτι σας και απολαύστε το στο μπαλκόνι του σπιτιού σας.Κόψτε το πεπόνι σε κυβάκια
Βάλτε το στην κατάψυξη για 4-6 ώρες
Βάλτε στο μπλέντερ το πεπόνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το νερό
Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο
Τοποθετήστε το σε μία φόρμα
Βάλτε το στην κατάψυ...
Ας κάνουμε μια καλή αποτοξίνωση για να νοιώσουμε ξανά πιο νέοι και όμορφοι
Ας νιώσουμε το σώμα μας πιο δυνατό ,βέβαια πάντα πριν κάνουμε την πιο κάτω δίαιτα θα ρωτήσουμε τον ιατρό μας
Προέρχεται από το Memorial Hospital και εφαρμόζεται στους υπέρβαρους καρδιοπαθείς για να χάσουν ταχέως βάρος πριν το χειρουργείο....
Απλή, αλλά νοστιμότατη και ελαφριά συνταγή για πουτίγκα (κρέμα) με άρωμα βανίλια. Είναι πολύ γευστική και πολύ θρεπτική για τα παιδιά. Επίσης έχει λίγα λιπαρά....
Τοποθετούμε σε μπεν-μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα συστατικά και το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Θρυμματίζουμε τα πτι μπερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και παχύρρευστο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε έν...
Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.
Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα....
Αν συνηθίζετε για πρωινό να έχετε διάφορα ντόνατς στο τραπέζι σας, τότε θα λατρέψετε τον τρόπο με τον οποίο θα δείτε στο βίντεο πως μπορείτε να τα φτιάχνετε και μόνοι σας...
Ακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής και απολαύστε το μοναδικό αποτέλεσμα... ...
Αρκετός κόσμος έχει αρχίσει να κάνει ανακύκλωση – ασχέτως αν το κάνει καλά ή όχι – υλικών όπως πλαστικό, γυαλί, χαρτόνι κ.α.Με τα υπόλοιπα απορρίμματά μας τι γίνεται; Μπορούμε να ανακυκλώσουμε ακόμη περισσότερο; Η απάντηση είναι ναι, με την κομποστοποίηση.Τι είναι η κομποστοποίηση;Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει...
Το τέλος του καλοκαιριού δεν έχει έρθει ακόμη. Το φθινόπωρο επίσημα έρχεται φέτος στις 23 Σεπτεμβρίου, μαζί δηλαδή με τη φθινοπωρινή ισημερία.
Το αστρονομικό φαινόμενο συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, όταν η γη βρίσκεται σε θέση όπου οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν εντελώς κατακόρυφα στον ισημερινό. Το αποτέλεσμα αυτής της θέσης είναι η ημέρα και η νύχτα να έχουν...
Ως πράσινη ανάπτυξη (green growth) νοείται η προώθηση της οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία (natural assets) συνεχίζουν να παρέχουν τους πόρους και τις υπηρεσίες οικοσυστημάτων πάνω στα οποία βασίζεται η ευημερία μας...
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι τα κρούσματα καρκίνου θα αυξηθούν κατά 81% ως το 2040 στις χώρες με μικρό ή μεσαίο εισόδημα, εξαιτίας των ανεπαρκών πόρων που επενδύονται στην πρόληψη. Στην έκθεσή του προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 60% παγκοσμίως στα κρούσματα καρκίνου τις επόμενες δύο δεκαετίες.
...
Μπορεί να κάνει λίγο κρύο ακόμα εκεί έξω, να πέφτει η βροχούλα για ακόμα λίγες μέρες εμείς όμως που είμαστε πιστές στην μόδα είμαστε έτοιμες για τα trends της καινούργιας σεζόν!
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Όπως οι υπέροχες μπλε τουλίπες δίνουν χρώμα στην Άνοιξη έτσι μπορούν να διώξουν το μαύρο του χειμώνα από την ντουλάπα σας. Ναι μιλάμε για το...
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το πιο σημαντικό πράγμα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι να δίνεις χωρίς να περιμένεις απαραίτητα να λάβεις κάποιο αντάλλαγμα για όλα όσα έχεις προσφέρει. Ωστόσο, αν κάποιος προσπαθήσει να εμβαθύνει λίγο περισσότερο στις διαπροσωπικές σχέσεις, θα διαπιστώσει ότι ίσως αυτό που αξίζει περισσότερο είναι να μάθει κανείς να παίρνει...
Η ταινία αφηγείται τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου. (1893-1972). Με αφορμή μια εκδήλωση προς τιμή της εμφανίζονται αρκετοί από τους τραγουδιστές και συνθέτες της εποχής. Τσιτσάνης, Μπέλλου, Χατζιδάκης, Καλδάρας, Χιώτης. Τα τραγούδια τα έγραφε κατευθείαν από τη ψυχή της. Μια εικόνα, ένα συναίσθημα, μια ατάκα γινόταν έμπνευση για τη στιχουργό....
Λίγο πρίν την επιστροφή του για τέταρτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το IN-EDIT σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει μία νέα ενότητα στο ετήσιο πρόγραμμά του: IN-EDIT Rewind!
Το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου, κοιτάζει το μεγάλο μ...
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
2. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε.
4 .Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επ...
Μπήκαμε και επισήμως πλέον στην Άνοιξη, μιας και η 21η Μαρτίου σηματοδοτεί την αρχή της κατά το Εαρινό Ημερολόγιο, και παρόλο το γκρίζο κλίμα, του καιρού πρώτα από όλα αλλά και της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης έπειτα, εμείς δεν πτοούμαστε και φέρνουμε τα χρώματα μέσα στο σπίτι μας για να φωτίσουμε την καθημερινότητα μας...
Αλάτι: Όσο και να αντιπαθούμε αυτό το νοστιμότατο υλικό που κάθε φορά που το γευόμαστε σκεφτόμαστε πόσο άραγε να ενθαρρύνουμε την κυτταρίτιδα που φλερτάρει μα τα ποδαράκια μας, υπάρχουν πολλά καλά και αρκετοί λόγοι που το κάνουν να παίρνει άξια μία σταθερή θέση στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Το αλάτι είναι θαυματουργό… στην καθαριότητα του σπιτιού μας....