Σπιτικές ταλιατέλες με κόκκινη σάλτσα και φρέσκα μανιτάρια
Τριανταφύλλου Βασιλική24-10-2015
Υλικά (για 2-3 μερίδες) Για τη ζύμη των ζυμαρικών:
-300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 αυγά
-1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
-περίπου 80 ml νερό
-λίγο αλάτι
-έξτρα αλεύρι για τον πάγκο και τα χέρια μας
Για τη σάλτσα:
-1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετάκια
-2-3 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 2-3 κομμάτια
-1 σφηνοπότηρο κρασί κόκκινο
-200ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-150 γραμ. τοματίνια ψιλοκομμένα
-λίγη ζάχαρη
-ελάχιστη κανέλα
-αλάτι, πιπέρι
-βασιλικό ξερό
-ρίγανη ξερή
-ελαιόλαδο
-νερό
Για το σερβίρισμα:
-τυρί τριμμένο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πάνω στον πάγκο μας ή σε ένα μεγάλο ταψί θα ετοιμάσουμε την ζύμη μας αρχικά. Θα ρίξουμε όλο το αλεύρι πάνω στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε, θα κάνουμε στη μέση ένα κενό και θα προσθέσουμε τα αυγά, έπειτα το λάδι και το νερό και λίγο αλάτι. Θα τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι κι αφού ομογενοποιηθούν ελαφρώς θα αρχίσουμε με τα χέρια μας να ζυμώνουμε και να πλάθουμε το ζυμάρι μας μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά και να μπορούμε να το κάνουμε μια μπάλα. Θα προσέξουμε ότι θα βγει λίγο κολλώδης η ζύμη μας αλλά αν κολλάει πολύ ή κολλάνε τα χέρια μας θα προσθέτουμε αλεύρι.
Όταν πλάσουμε καλά τη ζύμη μας και την κάνουμε μία μπάλα θα πάρουμε έναν πλάστη και θα ανοίξουμε τη ζύμη μας όσο πιο λεπτή μπορούμε πάνω σε επιφάνεια αλευρωμένη. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Αν χρειαστεί να κόψουμε από τα πλαϊνά για να βγει ίσιο θα κρατήσουμε το ζυμάρι και θα φτιάξουμε άλλη μπάλα ζύμης που επίσης θα ανοίξουμε στη συνέχεια. Όταν έχουμε το σχήμα που θέλουμε και είναι αρκετά λεπτό το φύλλο από το ζυμάρι, θα αλευρώσουμε ξανά καλά και την επιφάνεια εργασίας και τη ζύμη μας και θα τη διπλώσουμε αρκετές φορές πάντα αλευρώνοντας την επιφάνειά μας και το ζυμάρι μέχρι να φτιάξουμε έναν κύλινδρο. Έπειτα θα πάρουμε ένα μαχαίρι και θα κόψουμε τον κύλινδρο σε λεπτές λωρίδες κάθετα μήκους λίγο λιγότερο από 1 εκατοστό. Όταν θα ανοίξουμε τις λωρίδες αυτές θα έχουμε δημιουργήσεις τις ταλιατέλες μας.
Επειδή οι ταλιατέλες μας θα έχουν μεγάλο μήκος θα τις κόψουμε στη μέση για να έχουμε περισσότερες. Θα επαναλάβουμε και για την άλλη μπάλα από ζυμάρι αν μας έχει περισσέψει. Είμαστε έτοιμοι να βράσουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά(αναλόγως πόσο βρασμένα τα θέλουμε). Δε θα τα στραγγίξουμε ούτε θα τα κάψουμε με λάδι γιατί θα τα προσθέσουμε μετά στη σάλτσα μας απευθείας.
Περνάμε στην προετοιμασία της σάλτσας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι να μαραθούν. Έπειτα συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε στο μέτριο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, το χυμό ντομάτας και τα τοματίνια. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκά θέλει ο καθένας τη σάλτσα) , αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κανέλα στη μύτη του κουταλιού, ρίγανη τριμμένη και βασιλικό τριμμένο.
Βράζουμε τη σάλτσα μας για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει και έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Στο πιάτο μας προσθέτουμε τυρί τριμμένο της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε τον φιδέ σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, μαζί με το αλάτι μέχρι να βράσει (τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει πηχτός) . Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον φιδέ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ τα πέντε αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στον φιδέ. Τρίβουμε τη...
Υλικά
•720 γρ. Νουτέλα- μερέντα
•130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσει αντιστάσεις και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και πασπαλίζουμε τον πάτο του σκεύου...
Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά....
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τον κιμά μας και συμπληρώνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον και το τυρί. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με το χέρι και κάνουμε κινήσεις σαν να ζυμώνουμε το μίγμα όπως κάνουμε πριν πλάσουμε μπιφτέκια. Θέλουμε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα μας
...
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βο...
Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα σοκολάτας. Μια συνταγή για μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 μόνο υλικά για την οικογένειά μας και τους καλεσμένους μας. ...
Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περιπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντυγι μέχρι να γίνει κρέμα.
Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μέτα άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με την τρούφα η λιωμενη σοκολατα.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τ...
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε . Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές.
Τα βάζουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15', τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5'-10' να...
Με τις επιλογές μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά το περιβάλλον και κατά συνέπεια την υγεία μας και την καθημερινότητά μας. Η ανακύκλωση και η μείωση των απορριμάτων είναι δύο εύκολοι τρόποι για τα καταφέρουμε. Ας δούμε μερικές σχετικές συμβουλές που μπορούμε να υιοθετήσουμε καθώς θα κάνουμε τα ψώνια μας....
Είναι ωραίο να κάνουμε και να λαμβάνουμε δώρα. Δεν χρειάζεται όμως ούτε τότε να ξεχνάμε τις καλές συνήθειες που έχουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε δώρα που έχουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Χειροποίητα δώρα
Φτιάξτε ένα καλάθι με τρόφιμα κατά προτίμηση βιολογικά. Κάποια από αυτά μπορείτε να τα έχετε φτιάξει οι ίδιοι όπως σπιτικές μαρμελάδες...
Πάνω από τα τρία τέταρτα (75%) του εδάφους του πλανήτη μας έχει ήδη υποβαθμισθεί λόγω των ποικίλων ανθρωπογενών και περιβαλλοντικών πιέσεων και το ποσοστό αυτό μπορεί να ξεπεράσει το 90% έως το 2050...
Η Nευρική Aνορεξία (AN= Anorexia Nervosa) είναι μια σοβαρή διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια διαστρεβλωμένη εικόνα του σώματος που οδηγεί σε περιορισμένη κατανάλωση τροφής, σε άσκηση και σε άλλες συμπεριφορές που εμποδίζουν το άτομο να πάρει βάρος ή να διατηρήσει ένα υγιές βάρος....
Η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Τα στελέχη των κομμάτων εργάζονται πυρετωδώς για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους . Στις 25 Ιανουαρίου θα αποδειχτεί ποιος έκανε καλύτερα τη δουλειά του. Η μήπως όχι;
Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν γνωστές μέχρι και σήμερα αναφέρουν ότι γύρω στο 75-80% έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και πως...
Μπορεί να τα είχαμε παρατηρήσει στον εαυτό μας ή τους γύρω μας, αλλά να μην είχαμε καταλάβει ακριβώς τι σημαίνουν. Τώρα, μια ειδικός μάς δίνει την απάντηση.
Η ψυχολόγος Έλεν Άρον, μελετώντας αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου των πολύ ευαίσθητων ανθρώπων, διαπίστωσε ότι οι ήχοι, τα συναισθήματα, ακόμα και η παρουσία άλλων, γίνονται αντιληπτά σε αυτούς σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτ...
O Μπωντλαίρ, όταν τον κατηγόρησαν για λογοκλοπή, απάντησε πως στη λογοτεχνία δεν υπάρχει αερόλιθος, δηλαδή γέννηση από το τίποτα. Η φράση πέρασε στις μέρες μας ως γενική παραδοχή και επιχείρημα πολλών, που το βάφτισαν όμως επιρροή. Πέρα από αυτά όμως, αποτελεί μια αδιάψευστη αρχή πως κανένα έργο δε μπορεί να γεννηθεί, να μεγαλώσει χωρίς πρώτα...
Ένας Σύρος μετανάστης ο Κάλεντ, φτάνει στη Φινλανδία κρυμμένος σε ένα πλοίο. Πίσω στην πατρίδα του, λόγω του πολέμου έχει χάσει όλη του την οικογένεια και αναζητάει την αδερφή του, η οποία βρίσκεται κάπου στην Ευρώπη. Με την άφιξη του θα ζητήσει άσυλο, αλλά θα απορρίψουν το αίτημα του και θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του....
Έχοντας μεγαλώσει και διαπαιδαγωγηθεί στην τρελή και καθοριστική για το μέλλον μας δεκαετία του '90, οι παιδικές, προεφηβικές αλλά και εφηβικές και τωρινές μου μνήμες είναι γεμάτες με αυτά που ένα πιτσιρίκι μπορεί να παρακολουθεί για ώρες και να ταυτιστεί για πάντα, τα κινούμενα σχέδια, καρτούν ή για τους ψαγμένους και χαρτζιλικάτους των τότε ξέγνοιαστων (στ...
Ο Σπυρίδων Παυλίδης ο μεγαλύτερος σοκολατοβιομήχανος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1818 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα , όπου το 1835 ίδρυσε το τυπογραφείο του. Κανένας όμως τότε δεν περίμενε ότι ο άπειρος τότε Σπύρος το 1841 ...
Μόλις έβαλα μια κούπα καφέ και κάθισα να τον απολαύσω. Έξω βρέχει ασταμάτητα και εγώ καθηλωμένη στο σπίτι μου αναπολώ.
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που έβρεχε και μου άρεσε να κοιτώ τις σταγόνες πως έφτιαχναν σχέδια πάνω στο παγωμένο τζάμι. Θυμάμαι το παλιό σπίτι της γιαγιάς μου. Ένα υπέροχο μικρό σπίτι λίγο έξω από την Αθήνα με έναν υπέροχο...
Στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχουν εκατομμύρια beauty tips και μυστικά ομορφιάς που έχουμε ακούσει- διαβάσει- δει να συμβαίνουν. Και παρακάτω συγκεντρώσαμε 50 από αυτά. Διάβασέ τα, αλλά κυρίως, εφάρμοσέ τα και θα δεις διαφορά στην εμφάνισή σου! Promise!
50. Χρησιμοποίησε την ποσότητα κρέμας ματιών ή προσώπου που σου περισσεύει και κάνε μασάζ στις παρανυχίδε...