Σπιτικές ταλιατέλες με κόκκινη σάλτσα και φρέσκα μανιτάρια
Τριανταφύλλου Βασιλική24-10-2015
Υλικά (για 2-3 μερίδες) Για τη ζύμη των ζυμαρικών:
-300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 αυγά
-1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
-περίπου 80 ml νερό
-λίγο αλάτι
-έξτρα αλεύρι για τον πάγκο και τα χέρια μας
Για τη σάλτσα:
-1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετάκια
-2-3 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 2-3 κομμάτια
-1 σφηνοπότηρο κρασί κόκκινο
-200ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-150 γραμ. τοματίνια ψιλοκομμένα
-λίγη ζάχαρη
-ελάχιστη κανέλα
-αλάτι, πιπέρι
-βασιλικό ξερό
-ρίγανη ξερή
-ελαιόλαδο
-νερό
Για το σερβίρισμα:
-τυρί τριμμένο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πάνω στον πάγκο μας ή σε ένα μεγάλο ταψί θα ετοιμάσουμε την ζύμη μας αρχικά. Θα ρίξουμε όλο το αλεύρι πάνω στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε, θα κάνουμε στη μέση ένα κενό και θα προσθέσουμε τα αυγά, έπειτα το λάδι και το νερό και λίγο αλάτι. Θα τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι κι αφού ομογενοποιηθούν ελαφρώς θα αρχίσουμε με τα χέρια μας να ζυμώνουμε και να πλάθουμε το ζυμάρι μας μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά και να μπορούμε να το κάνουμε μια μπάλα. Θα προσέξουμε ότι θα βγει λίγο κολλώδης η ζύμη μας αλλά αν κολλάει πολύ ή κολλάνε τα χέρια μας θα προσθέτουμε αλεύρι.
Όταν πλάσουμε καλά τη ζύμη μας και την κάνουμε μία μπάλα θα πάρουμε έναν πλάστη και θα ανοίξουμε τη ζύμη μας όσο πιο λεπτή μπορούμε πάνω σε επιφάνεια αλευρωμένη. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Αν χρειαστεί να κόψουμε από τα πλαϊνά για να βγει ίσιο θα κρατήσουμε το ζυμάρι και θα φτιάξουμε άλλη μπάλα ζύμης που επίσης θα ανοίξουμε στη συνέχεια. Όταν έχουμε το σχήμα που θέλουμε και είναι αρκετά λεπτό το φύλλο από το ζυμάρι, θα αλευρώσουμε ξανά καλά και την επιφάνεια εργασίας και τη ζύμη μας και θα τη διπλώσουμε αρκετές φορές πάντα αλευρώνοντας την επιφάνειά μας και το ζυμάρι μέχρι να φτιάξουμε έναν κύλινδρο. Έπειτα θα πάρουμε ένα μαχαίρι και θα κόψουμε τον κύλινδρο σε λεπτές λωρίδες κάθετα μήκους λίγο λιγότερο από 1 εκατοστό. Όταν θα ανοίξουμε τις λωρίδες αυτές θα έχουμε δημιουργήσεις τις ταλιατέλες μας.
Επειδή οι ταλιατέλες μας θα έχουν μεγάλο μήκος θα τις κόψουμε στη μέση για να έχουμε περισσότερες. Θα επαναλάβουμε και για την άλλη μπάλα από ζυμάρι αν μας έχει περισσέψει. Είμαστε έτοιμοι να βράσουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά(αναλόγως πόσο βρασμένα τα θέλουμε). Δε θα τα στραγγίξουμε ούτε θα τα κάψουμε με λάδι γιατί θα τα προσθέσουμε μετά στη σάλτσα μας απευθείας.
Περνάμε στην προετοιμασία της σάλτσας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι να μαραθούν. Έπειτα συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε στο μέτριο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, το χυμό ντομάτας και τα τοματίνια. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκά θέλει ο καθένας τη σάλτσα) , αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κανέλα στη μύτη του κουταλιού, ρίγανη τριμμένη και βασιλικό τριμμένο.
Βράζουμε τη σάλτσα μας για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει και έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Στο πιάτο μας προσθέτουμε τυρί τριμμένο της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε . Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές.
Τα βάζουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15', τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5'-10' να...
Δεν έχετε φτιάξει ακόμα τη δική σας χειροποίητη λαγάνα; Φτιάξτε φέτος την ωραιότερη λαγάνα που έχετε φάει, με τη συνταγή αυτή, και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη!...
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο ρεγκάτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι το προσούτο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε τα φορμάκια με το προϊόν επάλειψης, τα αλευρώνουμε και τα γεμίζουμε...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα....
Για την κρέμα πατισερί: Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάστε το γάλα σε ένα ποτήρι και στεγνώστε το κατσαρολάκι.
Προσθέστε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το κορνφλάουρ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε σιγά σιγά το μισό από το καυτό γάλα κουταλιά κ...
Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη.
...
Το νουά κατσαρόλας είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι. Θα το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας....
Πρόσφατα, στην κουζίνα του MG Food Studio, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πολυαγαπημένο μας αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ενώ είχαμε μαζέψει όλα τα υλικά, ο φούρνος ζεσταινόταν και όπου να ναι θα αρχίζαμε τη μείξη, διαπιστώσαμε ότι μας έλειπε ένα βασικό συστατικό: το μπέικιν πάουντερ! Ποιος να το περίμενε; Θα μου πείτε, καλά, εδώ το μπέικιν είναι απ’ τα βασικά συ...
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τρελαίνονται με τη γεύση της μερέντας. Τι θα λέγατε να κάνατε μία προσπάθεια να τη φτιάξετε σπίτι;
Υλικά
2 κούπες του τσαγιού φυστίκια (αράπικο, ξεφλουδισμένο με το αλάτι)
2 κούπες του τσαγιου ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα του τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
ΕΚ...
Πολύ συχνά βλέπουμε σε αμερικανικές παραγωγές, να ξεφεύγουν από ολόκληρες συμμορίες που τους καταδιώκουν ή ανθρώπους που μπορούν να το σκάσουν από τη φυλακή φτιάχνοντας και στις δύο περιπτώσεις ένα λειτουργικό διαστημικό σκάφος με λίγο περισσότερο από ένα κλιπ χαρτιού, μια μπαταρία C, και έναν άδειο σωλήνα οδοντόκρεμας....
Μια ιδιαίτερη αντιπυρική περίοδος ξεκινά φέτος στη χώρα μας, επισημαίνει η WWF. Με δεδομένο ότι η απώλεια της φύσης συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία, οφείλουμε, ως κράτος, να αντιμετωπίσουμε και τις δασικές πυρκαγιές με την ίδια σοβαρότητα και εγρήγορση που χειριστήκαμε τον COVID-19.
...
Η πράσινη χημεία αναφέρεται στην εφαρμογή ενός συνόλου αρχών που μειώνουν ή εξαλείφουν τη χρήση ή την παραγωγή επικίνδυνων ουσιών τόσο κατά το σχεδιασμό όσο και κατά την παρασκευή και χρήση των χημικών προϊόντων.
Συνεπώς η πράσινη χημεία δεν συνδέεται απαραίτητα με κέρδη και δε στοχεύει αυτόματα σε μια βιομηχανική διαδικασία.
Τα προϊόντα πράσινης...
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υγιή σάκχαρα και πολλές φυτικές ίνες που τις καθιστούν μια ισχυρή ενεργειακή βόμβα για το σώμα σας. Ωστόσο, εκτός από αυτήν την επίδραση, οι μπανάνες είναι επίσης μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια σε πολλές ασθένειες και μερικές φορές έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τα φάρμακα.
Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις...
Καλησπέρα σας, επιστρέφοντας μετά τις γιορτές να ευχηθώ καλή χρόνια σε όλους με αγάπη και ευτυχία σε όλους. Επιστρέφουμε με το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκινήσαμε την προηγούμενη φορά. Σήμερα θα μιλήσουμε για την συνέντευξη και τα σωστά και τα λάθη που γίνονται συνήθως....
Τίποτα ολοκληρωμένο. Επιλογή χωρίς περιθώριο επιλογής; Ζεις και συ μέσα στους φόβους των εποχών, αναπνέοντας ολοκληρωτικά την οσμή εκείνη τη φορτική θέλοντας το διαφορετικό; Επιλέγεις το «θάρρος» και τότε βρίσκεσαι σε απόσταση x με την ωμή πραγματικότητα και αυτή θα είναι η στιγμή σου, απλά. Επιλέγεις την «αλήθεια» και τότε θα πρέπει να βρεις το θάρρος να πεις ότι δυσκολεύεσαι...
Σε ένα άρθρο μιας απογευματινής εφημερίδας γίνεται αναφορά σε μια τραγωδία που εκτυλίχθηκε πριν από σαράντα χρόνια. Οι περισσότεροι αναγνώστες ούτε που της δίνουν σημασία, αλλά τρεις γυναίκες, παντελώς άγνωστες μεταξύ τους, νιώθουν σαν να ανοίγει η γη κάτω από τα πόδια τους....
Νέα Υόρκη. 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ ένας ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ αλλά εκπληκτική μνήμη αναλαμβάνει να διαλευκάνει το φόνο του φίλου και μεντορά του Φρανκ Μίνα. ...
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2015 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το ΦANTASTICON 2015, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο αποκλειστικά για το Φανταστικό!
Το ΦantastiCon έχει στόχο την ανάδειξη και διάδοση της κουλτούρας του Φανταστικού σ...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Σεπτέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα...
Το παιδικό δωμάτιο είναι το πιο απαιτητικό μέρος του σπιτιού καθώς λειτουργεί ασυναίσθητα στην ψυχολογία του παιδιού οπότε θα πρέπει να είναι λειτουργικό με έμπνευση. Φυσικά φτιάξτε το με την βοήθεια του παιδιού και στηριζόμενοι στην προσωπικότητα του. Θα δούμε 7 οικονομικές λύσεις για μία όμορφη αρχή....