Κέικ με φαρίνα ολικής άλεσης, λιναρόσπορο και ξηρούς καρπούς
Ζουμπανέας Ευάγγελος07-09-2015
Μια όμορφη συνταγή για κέικ που θα λύσει το πρόβλημα του σνακ σε πολλές μαμάδες. Ιδανική επιλογή για πρωϊνό, άριστο συνοδευτικό του καφέ... Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά
500 γραμμάρια φαρίνα ολικής αλέσεως ή αλεύρι ολικής άλεσης τύπου Ζέας
4 αυγά
250 γραμμάρια μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι (προσοχή όχι τύπου στραγγιστό)
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένους ξηρούς καρπούς άψητους και ανάλατους
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
50 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα ή 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Αφήνεις τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για 30 λεπτά και στη συνέχεια τη χτυπάς στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτεις ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Εντωμεταξύ έχεις διαλύσει μέσα στο γάλα τη βανίλια και στη συνέχεια τα ανακατεύεις με το γιαούρτι.
Αφού ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα προσθέτεις σιγά σιγά και εναλλάξ πότε το αλεύρι και πότε το γάλα με το ξινόγαλα μέχρι να αποκτήσεις μια αφράτη ζύμη χωρίς πολλά υγρά.
Στη συνέχεια κατεβάζεις το μπολ με μίγμα από το μίξερ και ανακατεύοντας αργά με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτεις το λιναρόσπορο, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και την κουβερτούρα (ή το κακάο σκόνη το οποίο έχεις διαλύσει προηγούμενος σε ένα μέρος από το γάλα μοιράζοντάς το στη μισή ζύμη και στη συνέχεια ανακατεύοντάς το με την άλλη μισή ώστε να εμφανισθούν περίτεχνα σχέδια στο κόψιμο της φέτας) Αφού έχεις πετύχει τη ζύμη σου την περιχύνεις σε μια φόρμα για κέικ που προηγούμενος έχεις βουτυρώσει πολύ καλά με ένα μικρό μέρος που θα προνοήσεις να φυλάξουμε από τη αρχική ποσότητα της μαργαρίνης.
Έχεις προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και θα ψήσεις κατά προτίμηση στην ένδειξη του «αέρα» . Όλες οι συνήθης συνταγές για κέικ προτείνουν το ψήσιμο του κέικ στην θέση «πάνω-κάτω» αλλά εδώ επειδή έχουμε να κάνουμε με αλεύρι ολικής άλεσης είναι μάλλον προτιμότερο να ψηθεί στη διαδικασία του «αέρα». Θα το ψήσεις περίπου για 1 ώρα και κοντά στα 30 με 40 λεπτά θα το σκεπάσεις πολύ γρήγορα με ένα αλουμινόχαρτο για να μην σου «αρπάξει»
Για να δεις αν είναι έτοιμο το τρυπάς με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και αν δεις κατά την αφαίρεση ότι δεν αφήνει υπολείμματα ζύμης τότε είναι έτοιμο να το βγάλεις από το θάλαμο.
Για να μη χρειασθείς και δεύτερο κομμάτι θα σου πρότεινα να το βάλεις σε ένα πιατάκι μαζί με λίγα κομμένα φρούτα και μια κουταλιά άψητους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Θα σε χορτάσουν όλα μαζί και θα σε γλυκάνουν ταυτόχρονα
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Μαρτίου
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάρτιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Σουφλέ Σοκολάτας
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατα διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά σε μπόλ. Με μίξερ τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Λίγη λίγη πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα αφου κρυώσει στα χτυπημένα αυγά. Κοσκίνίζουμε το αλέυρι και το αλάτι...
Το γλυκό που σου προκαλεί κατευθείαν εγκεφαλικό
Έρευνες απέδειξαν πως η συγκεκριμένη εκτέλεση, οδηγεί σε εγκεφαλικό επεισόδιο! Πρόκειται για την αγαπημένη μας σοκολάτα Mars, η οποία τηγανίζεται!
Από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο σνακ, έχει τόσο λίπος, που καθυστερεί σημαντικά τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο!
Ειδικά στους άντρες, που συμμετείχαν σε πείραμα, υπήρ...
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 2 υλικά, σε 5 λεπτά
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα ψυγείου με 2 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ. Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για όλες τις περιστάσεις.
...
Ρολό κιμά τυλιγμένο σε μπέικον
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τον κιμά μας και συμπληρώνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον και το τυρί. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με το χέρι και κάνουμε κινήσεις σαν να ζυμώνουμε το μίγμα όπως κάνουμε πριν πλάσουμε μπιφτέκια. Θέλουμε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα μας
...
Εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά: Μανταρινάτο
Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Βάζετε σε κατσαρόλα τα μανταρίνια, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
...
Nutella’s Cheesecake
Ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο cheesecake για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα cheese cake Nutella’s που θα απογειώσει τη γεύση σας....
Φτιάξτε πανεύκολο κέικ σοκολάτας μόνο με 4 υλικά!
Υλικά
•720 γρ. Νουτέλα- μερέντα
•130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσει αντιστάσεις και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και πασπαλίζουμε τον πάτο του σκεύου...
Παγωτό Ροδάκινο πανεύκολο με 4 μόνο υλικά
Για 6 μερίδες παγωτού χρειάζεστε:
6 ώριμα ροδάκινα
½ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι γάλα εβαπορέ (light)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα.
2. Βάζουμε σε blender όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
3. Ρίχνουμε το μίγμα σε πλαστικό δοχείο, το κλείνουμε και αφήν...