Ένα φίνο κέικ, με κομμάτια φράουλας και σοκολάτας κρυμμένα στη μέση. Δροσερή και σοκολατένια αίσθηση μαζί!
Υλικά
225γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
225γρ. ζάχαρη άχνη
190γρ. αλεύρι μαλακό
40γρ. κακάο σκόνη
4 αβγά
7γρ. μπέικιν πάουντερ
2γρ. αλάτι
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
5 φράουλες, σε φέτες
Για το γλάσο
1 ασπράδι αβγού
200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και χτυπάτε με το «φτερό» μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ (σε σχήμα καρδιάς αν έχετε). Γεμίζετε μέχρι τη μέση τη φόρμα με το μίγμα και τοποθετείτε μια στρώση ψιλοκομμένης κουβερτούρας και φράουλας. Αδειάζετε και το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα να καλυφθεί μέχρι τα 2/3 και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αν όχι, ψήνετε για λίγο παραπάνω. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Το ξεφορμάρετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ετοιμάζετε και το γλάσο: Χτυπάτε το ασπράδι και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το «φτερό» μέχρι το μίγμα να γίνει λείο (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ή λιγότερη άχνη, αναλόγως το ασπράδι). Στο τέλος ρίχνετε το χυμό για να ασπρίσει το μίγμα. Βάζετε το γλάσο ζάχαρης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε στο κέικ δύο καρδούλες. Τοποθετείτε από ένα κόκκινο ροδοπέταλο στην καθεμία και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου! Εντάξει ωραία και τα παγωτά, αλλά κάτι διαφορετικό δεν βλάπτει. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο νόστιμο!...
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει σχεδόν περίπου 5 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Προσθέστε μία κουταλιά από το μείγμα κρέμας στα αυγά για να πάρει την θερμοκρασία.
Ρίχνετε στο μείγμα της κρέμας τους κρόκους αυγών.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και ανακατεύουμε απλά με ...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μποιρείτε με τα φρούτα να φτιάξετε μαρμελάδες. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Ραβανί σιροπιαστό, εύκολο και πεντανόστιμο με αγνά υλικά για όλα τα παιδιά!
Δοκιμάστε τα υλικά!
ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
• 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
• 3 βανίλιες
• 4 αυγά
• ξ...
Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη.
...
Τα τρουφάκια είναι τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων αλλά και των μεγάλων.
Όταν τα βρούμε μπροστά μας προσπαθούμε να φάμε όσα περισσότερα μπορούμε καθώς η σοκολατένια γεύση τους μας τρελαίνει.
Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι με μία απλή συνταγή χρησιμοποιώντας ζαχαρούχο και πτι μπερ!
ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
λίγα φου...
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα.
Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το κεφίρ και μια κουταλιά νερό από το ζωμό που έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη....
Μια όμορφη συνταγή για κέικ που θα λύσει το πρόβλημα του σνακ σε πολλές μαμάδες. Ιδανική επιλογή για πρωϊνό, άριστο συνοδευτικό του καφέ... Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά:
500 γραμμάρια φαρίνα ολικής αλέσεως ή αλεύρι ολικής άλεσης τύπου Ζέας
4 αυγά
250 γραμμάρια μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι...
Σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην έρχεται σε επαφή το σκεύος με το νερό), λιώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε την λιωμένη πλέον κουβερτούρα σε πυράντοχο σκεύος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με τη βοήθεια της μαρίζ...
Γνωρίζετε ήδη τα βασικά: Η αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική και επικείμενη απειλή, το πρόβλημα με τη λειψυδρία γίνεται συνεχώς και πιο έντονο αλλά και πάλι η μητέρα φύση δε θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Αν λοιπόν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας θα σας αναφέρω 8 πραγματικά εντυπωσιακά γεγονότα για το φυσικό περιβάλλον....
«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.
«Η γνώση αυτή προέρχεται τόσο από τα μοντέλα προβλέψεων για τα επόμενα 70 με 80 χρόνια όσο και από το παρελθόν» επισημαίνει ο ίδιος. Όπως υπενθυμίζει, ο πρώτος που περιέγραψε αυτό το φαι...
Η πνευμονία είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού με την μεγαλύτερη θνητότητα παγκοσμίως, καθώς μόνο το 2019 καταγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια θάνατοι λόγω πνευμονίας εκ των οποίων οι 672.000 ήταν παιδιά....
Πολλοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια να προσφέρουν κάποιο ζωάκι σαν δώρο είτε στα παιδιά τους, είτε στον ερωτικό τους σύντροφο. Αυτό γίνεται με το σκεπτικό τα παιδιά να αποκτήσουν υπευθυνότητα, θεωρώ δεδομένο πως αγαπούν τα ζώα εφόσον τα αγαπούν κι οι γονείς, και τα ζευγάρια να δεθούν περισσότερο μεταξύ τους. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τ...
Τη συνταγή της σύλληψης σου την έφτιαξαν σκοτεινές συγκυρίες, αξεδιάλυτα δεδομένα, ευτελείς σκοποί και ποταπά κίνητρα…
Σε κάθε περίπτωση Εσύ δεν είχες και δεν θα έχεις ποτέ προσωπικό λόγο στην αιτία της ύπαρξης σου…
Από την εμβρυακή σου ζωή ακόμα, ξεκίνησες να ψυχανεμίζεσαι τις προθέσεις αυτών που αποφάσισαν να σε «δημιουργήσουν»…
Μέσα στο μοναχικό και μικρό προσωπικό σου σύμπαν μπορούσες να κ...
Μόλις κυκλοφόρησε το καινούριο σου βιβλίο με τίτλο "Όταν ο Άγγελος είχε φτερά" από τις εκδόσεις Περίπλους. Αν δεν κάνω λάθος ήταν ένα από τα πρώτα σου πονήματα και ήταν μεγάλος σου πόθος να εκδοθεί. Τι σημαίνει για σένα αυτό το βιβλίο;...
“POTOP – Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ” είναι μια ταινία που οφείλαμε στον κινηματογράφο ως ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Από το 1974 που γεννήθηκε 42 χρόνια μετά και που ανταγωνίστηκε στα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας του 1975 το «ΑΜΑΡΚΟΡΝΤ» του ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΦΕΛΙΝΙ.
Ανήκει στον ΕΠΙΚΟ κινηματογράφο και μάλιστα στα μεγάλα δημιουργήματα του Πολωνικού κινηματογράφου με τις ρίζες και την κλ...
Tips για να διακοσμήσετε το σπίτι όπως οι επαγγελματίες
Σε περίπτωση που έχετε ένα σωρό decor items και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε τότε δείτε τα επόμενα tips που θα σας δώσουν μία κατευθυντήρια γραμμή για να διακοσμήσετε όπως οι επαγγελματίες. Ακόμα και οι οικονομικές λύσεις βοηθούν, καθώς αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η αισθητική και η αντ...
Ειδικά το καλοκαίρι που η μέρα διαρκεί πολύ, εξοικονόμησε ρεύμα για το σπίτι προτιμώντας το φυσικό φωτισμό έναντι του τεχνητού, όπου είναι εφικτό. Τοποθέτησε γραφείο και τραπέζι κοντά στα παράθυρα για να αξιοποιήσεις το φυσικό φωτισμό καλύτερα....