Υλικά
600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 3εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 1/2 μαρούλι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
½ μάτσο καυκαλίθρες, πλυμένες και χονδροκομμένες ή 200 γρ. σπανάκι
350 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια
1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
40 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαρούλι, τις καυκαλίθρες, τις πατάτες, τον άνηθο και σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Πασπαλίζουμε με το τσίλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε 1.200 ml νερό.
Βράζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αδειάζουμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με τον δυόσμο και το λεμόνι και τη χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα. Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πικάντικη γραβιέρα.
Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης. Βουτυρωνουμε καλα και κατω και στα πλαγια ενα ταψι στο μεγεθος που εχουν τα φυλλα μας. Στρωνουμε στο ταψι 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο. Σκορπιζουμε με κουταλι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων και συνεχιζουμε βουτυρωνοντας καθε φυλλο και βαζοντας σε καθε φυλλο γεμιση.
Αφηνουμε 4-5 ...
Tον Ιούνιο, για λίγες μόνο ημέρες θα βρείτε στη λαϊκή και στα μανάβικα τα πετροκέρασα, σκληρά και τραγανά κεράσια με ζωηρό κιτρινοκόκκινο χρώμα. Ωμά δεν τρώγονται αλλά είναι ιδανικά για γλυκό κουταλιού.
Παλιότερα, για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά, τα «πέρναγαν» πρώτα από ασβεστόνερο αλλά σήμερα είναι μάλλον απίθανο να επιχειρήσει κανείς κάτι ανάλογο.
...
Κρατήστε το συνθηματικό…Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, Βάζουμε ολά μαζι τα υλικά σε ένα βαθυ μπολ και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μιξέρ για 4 λεπτά, Πέρνουμε την φόρμα του κεικ πρώτα βουτυρώνουμε καλά όλες τις εσοχές και έπειτα αλευρωνουμε ρίχνουμε μέσα το μέιγμα του κεικ Το βάζουμε στο φουρνο και το ψηνουμε περίπου για 50 λεπτα, (δ...
Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε κάθε μία σε 4 άνισα κομμάτια. Ρίξτε τις σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Ρίξτε αλάτι και σιγοβράστε για 2 λεπτά....
Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου...
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ....
Η ισπανική εκδοχή της γαλλικής κρεμ μπρουλέ (crème brulée) λέγεται κρέμα καταλάνα (crema catalana).Πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι....
Μια πανεύκολη συνταγή για μια λαχταριστή, υπέροχη μους σοκολάτας με άρωμα καφέ, με σοκολατένια μπισκοτένια τραγανή βάση με 5 μόνο υλικά. Πασπαλίστε με σκόνη κάκαο, συνοδεύστε με σαντιγί και καλή… απόλαυση....
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ελαιόλαδο, το γάλα και το μέλι.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο σκεύος με τα στερεά και πλάθουμε να γίνουν ένα ζυμαράκι. Τυλίγουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά....
Στόχος είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης να ανακυκλώσει περισσότερες από 15.000 πλαστικές συσκευασίες ημερησίως, ξεπερνώντας το «φράγμα» των 70.623 συσκευασιών
Μια δράση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ανταποδοτική Ανακύκλωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα.
Η οργάνωση προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμβά...
Η νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς 2019 από το περιοδικό TIME.
Η 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία ξεκίνησε μόνη της τον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, διαδηλώνοντας κάθε Παρασκευή έξω από το σχολείο της....
Η βουλγαρική λέσχη Αεροδιαστημικών Τεχνολογιών Zodiac που εδρεύει στην μικρή πόλη Κιουνσταντήλ παρουσίασε ένα βιοκαύσιμο από κεράσια που τροφοδότησε έναν μικρό γεωργικό πύραυλο που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του χαλαζιού.
Η παρθενική πτήση πυραύλου με αυτά τα καύσιμα έγινε κοντά στο χωριό Σίσκοφτσι και ήταν αφιερωμένη στην παραδοσιακή «Γιορτή των κ...
Στα παιδιά ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών δεν πρέπει να επιτρέπεται να μένουν περισσότερο από μια ώρα την ημέρα καθισμένα μπροστά σε οθόνες και τα μικρότερα του ενός έτους πρέπει να μην εκτίθενται καθόλου σε ηλεκτρονικές οθόνες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την υγεία εξέδωσε τις πρώτες κατευθυντή...
Γηροκομείο Αθηνών: Έκκληση για βοήθεια, απευθύνει το ίδρυμα που φιλοξενεί 140 ηλικιωμένους
Γηροκομείο Αθηνών: Το πολύπαθο αυτό ίδρυμα, αυτόν τον δύσκολο καιρό κάνει Έκκληση για βοήθεια προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των 140 ηλικιωμένων που φιλοξενεί και οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από τον νέο κορονοϊό.
Η έκκλησ...
“Η συνείδηση μοιάζει με σιντριβάνι που παιχνιδίζει στον ήλιο και ξαναβυθίζεται στη μεγάλη υπόγεια δεξαμενή του υποσυνείδητου από όπου πηγάζει”. Sigmund Freud
Η μελέτη της προσωπικότητας προκαλεί το ενδιαφέρον των ειδικών και μη του τομέα της ψυχολογίας. Η προσωπικότητα μπορεί να εξεταστεί και να μελετηθεί υπό το πρίσμα διαφορετικών θεωριών, κοινός τόπων των οποίων είναι η μελέτη του ατόμου...
Για μαθητές Δημοτικού
Τα μήλα των Εσπερίδων
Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου
Εκδόσεις : Μεταίχμιο
Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτει...
Ο Ταρζάν, έχοντας εγκλιματιστεί στη ζωή στο Λονδίνο, καλείται να επιστρέψει στο πρώην σπίτι του στη ζούγκλα για να ερευνήσει τις δραστηριότητες σε έναν καταυλισμό με ορυχεία....
Η Σεξτον και τα κογιοτ στo παντα ψαγμενο θεατρο Vault!Γνωρισα μεσα απο το θεατρο, την σπουδαιοτερη Αμερικανιδα ποιητρια του 20ου αιωνα!Εκπληκτικη σκηνοθεσια και παιξιμο της Καψουρου!...
Πρόσφατα, στην κουζίνα του MG Food Studio, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πολυαγαπημένο μας αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ενώ είχαμε μαζέψει όλα τα υλικά, ο φούρνος ζεσταινόταν και όπου να ναι θα αρχίζαμε τη μείξη, διαπιστώσαμε ότι μας έλειπε ένα βασικό συστατικό: το μπέικιν πάουντερ! Ποιος να το περίμενε; Θα μου πείτε, καλά, εδώ το μπέικιν είναι απ’ τα βασικά συ...
Το παιδικό δωμάτιο είναι το πιο απαιτητικό μέρος του σπιτιού καθώς λειτουργεί ασυναίσθητα στην ψυχολογία του παιδιού οπότε θα πρέπει να είναι λειτουργικό με έμπνευση. Φυσικά φτιάξτε το με την βοήθεια του παιδιού και στηριζόμενοι στην προσωπικότητα του. Θα δούμε 7 οικονομικές λύσεις για μία όμορφη αρχή....
Ο ιδανικός τρόπος για να ωριμάσει με φυσικό τρόπο μια μπανάνα είναι να… την κρατήσουμε μέσα στη χαρτοσακούλα της και να την αφήσουμε εκτός ψυγείου.
Αν είναι άγουρη και θέλουμε να ωριμάσει πιο γρήγορα, υπάρχει ένα κόλπο: μέσα στη χαρτοσακούλα της βάζουμε και ένα μήλο ή μια ντομάτα και τα αφήνουμε μαζί στη χαρτοσακούλα για 24 ώρες! Θα εκπλαγείς με το αποτέλ...