3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα
20-08-2019
Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη.
Δείτε τις συνταγές μας που αποτελούν φόρο τιμής στα λαχανικά του καλοκαιριού που ξεχωρίζουν για το άρωμα και την μοναδική τους γεύση, πειραματιστείτε με τις δικές σας αγαπημένες γεύσεις και είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξετε υπέροχα πιάτα!
Μακαρονάδα με μελιτζάνες και ντομάτα
Yλικά:
500 γρ. βίδες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
4 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
600 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
2 μικρά κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
ξύδι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4 – 5 κουτ. σούπας (το υπόλοιπο λάδι το φιλτράρουμε και το κρατάμε για άλλο τηγάνισμα). Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Μακαρονάδα με τριμμένο κολοκυθάκι
Υλικά:
Ένα πακέτο μακαρόνια
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φέτες φρέσκο ψωμί, σε κομματάκια
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1/5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2κ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού μαζί με το σκόρδο, και ανακατεύουμε μέχρι το ψωμί να γίνει ψίχουλα και το σκόρδο κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το μείγμα ψωμιού-σκόρδου, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί όπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια ψήνουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να γίνουν τρυφερά, περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Για το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Mακαρονάδα με λαχανικά
Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρέσκειας σας
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσινη πιπεριά
4 κ.ς μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
φρέσκια ρίγανη
80 gr τυρί φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Eκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε όπως αν φτιάχναμε μια χωριάτικη σαλάτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και σωτάρουμε διαδοχικά το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τη φέτα με λίγο ελαιόλαδο στους 200 για 4 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα, μοιράζουμε την ψημένη φέτα και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Έχετε όρεξη να φτιάξετε ένα μεγάλο και νόστιμο γλυκό. Αυτή η συνταγή θα σας κάνει ζαχαροπλάστες αφού μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι απίστευτο.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:
200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού]...
6 φλιτζανάκια καφέ πετιμέζι
8 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
8 φλιτζανάκια καφέ λάδι
6 φλιτζανάκια καφέ νερό
6 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
10 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι
15 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση
Τα χτύπάμε όλα μαζί και ρίχνουμε στο τέλος το αλεύρι. Η ζύμη να είναι πολύ μαλακή.
...
Παραδοσιακή γαλατόπιτα με καραμελωμένο τραγανό φύλλο κρούστας και αφράτη κρέμα με σιμιγδάλι. Από τις πιο ωραίες γαλατόπιτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
...
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά ώσπου να δέσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τα υλικά που μόλις ψιλοκόψαμε και μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ...
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα.
Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή....
Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρ...
Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του
Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψ...
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τ...
Ένα
πειραματικό γλυκάκι που »σκαρφίστηκα» πάνω σε μαγειρικό διαλλογισμό,μια
έμπνευση εντελώς δική μου που αγαπήσατε όλοι και όλες τόσο πολύ και
προπαντώς το φτιάξατε όλοι,άκουσα τα καλύτερα σχόλια και σας ευχαριστώ
πολύ γι αυτό...
Τα πλαστικά απορρίμματα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ινδονησία και αυτό οδήγησε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να καταλήξει σε μια νέα προσέγγιση για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να ταξιδεύουν με λεωφορείο, παρέχοντας δωρεάν εισιτήρια ως αντάλλαγμα για χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια.
...
Συνολικά 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και τέσσερα σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς αυτού προγράμματος. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Με τις β...
Από το Σεπτέμβριο έως και τα μέσα Δεκέμβρη σχεδόν παντού στην εξοχή αλλά και σε κάποια προάστια των πόλεων θα συναντήσεις ροδιές γεμάτες με κατακόκκινους μικρούς ασκούς που φυλάσσουν μέσα τους πολύτιμους σπόρους του ροδιού....
Την έχουμε στο μυαλό μας ίσως ως την πιο αγαπητή εποχή του χρόνου, περίοδο χαλάρωσης και διακοπών, ηρεμίας και ευχαρίστησης. Για πόσους όμως ισχύει πραγματικά αυτό;
Αντίθετα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, δηλαδή τις εικόνες απόλυτης ανεμελιάς, το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει ακριβώς το αντίθετο, λειτουργώντας ως πηγή εντονότατου άγχους. Είναι η κομβ...
«Κάθετι που κάνουν οι γονείς, καθώς και η σχέση που δημιουργούν σταδιακά με το παιδί τους έχει αντίκτυπο στο παιδί- στη συμπεριφορά του, στη μαθησιακή του πορεία στην εικόνα που έχει για τον κόσμο».
...
Στάθηκα τυχερός που έγινα και εγώ με τη σειρά μου ένας από τους πάμπολλους αναγνώστες του βιβλίου «Αιχμηρά αντικείμενα» της Gillian Flynn.
Αστυνομικό θρίλερ δηλώνει η συγγραφέας, εγώ προσθέτω πως είναι μια κοινωνική αποτύπωση μιας επαρχίας που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και όχι μόνο στην Αμερική. Ιδιαίτερα καταθλιπτικό...
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα ασχολείται με την επικείμενη τελετή των Oscars. Προβλέψεις, συζητήσεις και στοιχήματα κυριαρχούν γύρω από τους πιθανούς νικητές και η αγωνία μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο όσο η ημέρα πλησιάζει. Έτσι και φέτος, αν και στη χώρα μας λόγω πολιτικών εξελίξεων δεν είναι φανερό, το ενδιαφέρον για τους...
Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε... Δείτε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή.
Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν....
Κάθε χρόνο, οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί ξεκινούν όλο και νωρίτερα σε σπίτια και καταστήματα. Είναι σίγουρα μια ευχάριστη διαδικασία, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Πώς όμως θα το ευχαριστηθούν εξίσου και οι μεγάλοι; Για να δούμε.
Για αρχή αποφασίστε που ακριβώς θα στήσετε το δέντρο σας. Μια θέση κοντά σε πρίζα και τζαμαρία/παράθυρο/μπαλκονόπορτα...
Αν η καθαριότητα σημαίνει για σας ατελείωτες ώρες κούρασης και εργασία καταναγκαστική είναι ίσως γιατί δεν εφαρμόσατε τον δεκάλογο καθαριότητας. Κάντε εύκολη τη ζωή σας, χωρίς να παγιδευτείτε στη λογική ότι οι γυναίκες κάνουν τα πάντα. Οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να ΜΗΝ κάνουν τα πάντα. Προτιμήστε το “αρκετά καλά” από το “τέλεια”, γιατί το “τέλεια” απλά ...