Ζακυνθινή κουλούρα

Ζακυνθινή κουλούρα

Ο Ζακυνθινοί είχαν ένα έθιμο, κυρίως στα χωριά, που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πριν από τις μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αγίου Διονυσίου και παραμονές γάμου) έφτιαχναν τις κουλούρες. Κουλούρα κόβουν την παραμονή των Χριστουγέννων, κουλούρα χαρίζουν και στους κουμπάρους σε γάμους...
Απλή συνταγή για νόστιμο ρυζόγαλο σε 30'!

Απλή συνταγή για νόστιμο ρυζόγαλο σε 30'!

Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας (ο γιος μου το τρώει και για πρωινό) και όλες τις εποχές. Υλικά 1 λίτρο γάλα 250 γραμμάρια ρύζι γλασέ 5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 2 κούπες νερό Κανέλα για πασπάλισμα Εκτέλεση ...
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι

Στο μούλτι χτυπάς όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα. Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, βάζεις τις χοιρινές τις οποίες θωρακίζεις, γυρνώντας τες αρκετές φορές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αυτό θα σου πάρει γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τις αφαιρείς από την κατσαρόλα. Στο ίδιο σκεύος σοτάρεις τα χοντροκομμένα κρεμ...
Τρουφάκια για όλες τις ώρες

Τρουφάκια για όλες τις ώρες

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το κακάο. Μετά χτυπάμε σε σαντιγί την garni με το παγωμένο γάλα και την ανακατεύουμε με το μείγμα στο μπολ. Αφήνουμε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το μείγμα και να πλάθεται. Όταν είναι έτοιμο, με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και τις πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα...
Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο...λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει! Υλικά Για τη βάση 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive 100 γραμμάρια βούτυρο Για την κρέμα 3 ώριμες μπανάνες 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων) 1 κουταλι...
Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη σοκολάτας

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη σοκολάτας

Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45'. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Βάζετε το ελαιόλαδο και α...
Γλυκό: εύκολο σορμπέ ροδάκινο (χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού)

Γλυκό: εύκολο σορμπέ ροδάκινο (χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού)

Φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού εύκολα και γρήγορα. Υλικά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό 3 μεγάλα φύλλα βασιλικού 1 και 1/2 φλιτζάνι καταψυγμένα ροδάκινα (ή φρέσκα που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν) Εκτέλεση 1. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα βασιλικού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 2. Αφήστε το σ...
Τρουφάκια Oreo με κάλυψη σοκολάτας με 3 υλικά

Τρουφάκια Oreo με κάλυψη σοκολάτας με 3 υλικά

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τ...
Νόστιμη βασιλόπιτα με μια πανδαισία γεύσεων, πέρα από τη συνιθισμένη. Θα σας ενθουσιάσει!

Νόστιμη βασιλόπιτα με μια πανδαισία γεύσεων, πέρα από τη συνιθισμένη. Θα σας ενθουσιάσει!

Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν Στο μίγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μί...

Ο Άνθρωπος στον σεισμό: Οδηγίες για τα παιδιά

Συναναστρέφεστε με μικρά παιδιά και δεν ξέρετε πώς να τους εξηγήσετε τι ακριβώς είναι ο σεισμός και τι πρέπει να προσέξουν κατά τη διάρκεια που σείεται η γη;...

Ευάγγελος Βενιζέλος: Γιατί δεν επικαλείστε την πρόταση του Μπιλ Γκέιτς να υπάρξει ένα μικροτσίπ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Γιατί δεν επικαλείστε την πρόταση του Μπιλ Γκέιτς να υπάρξει ένα μικροτσίπ το οποίο θα το φέρει κάθε άνθρωπος και έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό ή και σε σχέση με άλλες πανδημικές κρίσεις....

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη χώρα του Άγιου Βασίλη

Η Λαπωνία έρχεται αντιμέτωπη με την υπερθέρμανση του πλανήτη ...

Πως αποκωδικοποιεί ένας τεχνολόγος τροφίμων μια διατροφική ετικέτα;

Η ετικέτα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο άμεσους τρόπους επικοινωνίας του τροφίμου με τον καταναλωτή. Είναι σημαντική διότι μας παρέχει πληροφορίες που αφορούν το τρόφιμο, όπως είναι τα συστατικά του, τα αλλεργιογόνα, η διατηρησιμότητα του, το βάρος του, η διαθρεπτική του αξία, η ποιότητα του κ.α., με αποτέλεσμα να μας βοηθάει να μπορούμε να ...

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη από ένα μεγάλο παιδί!...

Εξαρχής θα ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στον Άγιο(!) και επιπλέον είμαι σε μία ώριμη ηλικία που η ζωή μου δίδαξε ότι αυτό το «πνεύμα» όχι μόνο υπάρχει αλλά όπου δεν συμβαίνει αυτό, εμείς οι ίδιοι έχουμε χρέος να το δημιουργούμε… Περιμένοντας στη σαδιστικά αργή ουρά του ταχυδρομείου, η εξονυχιστική παρατήρηση του χώρου και των ανθρώπων είναι πο...

Η αποτελεσματική επικοινωνία

Πολλές φορές ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους γύρω μας γίνεται μηχανικά χωρίς να ακούμε ουσιαστικά τον άλλον και χωρίς να εκφράζουμε εμείς τα θέλω μας, γ αυτό πολλές φορές οδηγούμαστε σε διαφωνίες και συγκρούσεις. Είναι λοιπόν, σημαντικό όταν επικοινωνούμε με έναν άνθρωπο να μπορούμε να καταλάβουμε τι νιώθουμε, τι χρειαζόμαστε και τι πιστεύουμε....

Η πόλη έχει ρεπό – Κριτική βιβλίου

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον Πασχάλη Πράντζιο, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί στο σύνολό του ως μία παρωδία αστυνομικού μυθιστορήματος και αξίζει να το διαβάσεις για να καταλάβεις την ιδιαιτερότητά του. Δύο ιστορίες που εκτυλίσσονται σχεδόν παράλληλα στη σύγχρονη εποχή, αλλά σε διαφορετικές πόλεις. Μια πραγματικότητα και ένα μύθευμα που...

Colonia - Κριτική ταινίας

Ντρέπομαι που το παραδέχομαι και γραπτώς, αλλά την ταινία Colonia δεν την είχα δει. Η πρώτη μου σκέψη ήταν «Σιγά την ταινία, σιγά να μην σπαταλήσω χρόνο να δω την Emma Watson να κάνει το οτιδήποτε». Είναι ένα από τα κατάλοιπα που μας άφησε ο Harry Potter, δεν μπορούμε να δούμε τα πιτσιρίκια του τότε, σαν ηθοποιούς. Αλλά έκανα λάθος, η πρώτη μου σκέψη ήτα...

Η Ηλέκτρα του Ευρυπίδη στο Badminton

Θέατρο Badminton – 12 Ιουνίου-26 Σεπτεμβρίου Μια νέα στέγη για το αρχαίο δράμα, ένα παράθυρο στον κόσμο για το ελληνικό θέατρο Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος.Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο Badminton ανοίγει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», παρουσιάζοντας στην κεντρική σκηνή του την Ηλέκτρα του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Έλληνα...

Υπέροχο γλύκισμα Black Forest

Ένα υπέροχο γλύκισμα Black Forest. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Απολαύστε το Υλικά συνταγής 2 κονσέρβες βύσσινο σε σιρόπι (425 γρ. η μια) [*] 1 1/2 κ.σ. βραστό νερό 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης 1 παντεσπάνι σοκολάτας (1/2 κιλό περίπου) έτοιμο διαστάσεων 22×30 εκ. ή φτιάξτε...

Η νέα μόδα στη διακόσμηση της κουζίνας είναι αυτή

Όσοι από εσάς έτυχε να παρευρεθείτε σε κάποια έκθεση σπιτιού τελευταία θα παρατηρήσατε πως η εμφάνιση ενός νέου υλικού στην κουζίνα είναι γεγονός. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην κουζίνα τους πάγκους από γρανίτη ή μάρμαρο. Ο χαλαζίας είναι το νέο υλικό που έχει γίνει trend και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον προτιμήσετε....

Πως να φτιάξτε το γνωστό vicks για το κρύωμα μόνοι σας

Από μικροί όταν κρυολογούσαμε μας έκαναν εντριβές με αυτή την καυτή (και για άλλους παγωμένη) κρέμα Vicks, στο θρυλικό μπλε βαζάκι. Όταν μας την άπλωναν στο στέρνο και την πλάτη τότε ως δια μαγείας η μύτη ξεβούλωνε, κοιμόμασταν βαθιά και το επόμενο πρωινό ήμασταν "περδίκι". Σήμερα έχουμε πλέον την δυνατότητα να παρασκευάζουμε το Vicks μόνοι μας παίρνοντας...

Powered by Simplylife.gr
Top Top