Φτιάξτε αφράτο και φανταστικό τσουρέκι. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες θα εκπλαγείτε από το πόσο απλή είναι η διαδικασία. Οπλιστείτε με υπομονή, γιατί θέλουμε 10΄ να τα φτιάξουμε αλλά αρκετή ώρα για να φουσκώσει η ζύμη σωστά.
Εκτέλεση
Για να πιάσουμε τη μαγιά για το τσουρέκι, διαλύουμε – θρυμματίζουμε τον κύβο μαγιάς σε μπολ, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη από τη συνταγή και αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε μια αραιή ζύμη (περίπου 150 γραμ.).
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος κοντά σε καλοριφέρ ή στις εστίες για περίπου 20΄ και δεν κουνάμε ούτε μετακινούμε το μπολ.
Μετά από περίπου 20΄ θα δούμε ότι έχει ανέβει και στην επιφάνεια έχουν σχηματιστεί φυσαλίδες. Σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τότε ρίχνουμε τ’ αυγά και με σύρμα και γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Προσοχή στη θερμοκρασία των υλικών, η εστία να είναι στο 1. Σε γουδί χτυπάμε το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα σποράκια (το εσωτερικό) κακουλέ με 1 κ.σ. ζάχαρη (από τη συνολική ζάχαρη της συνταγής).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά (που έχει γίνει πλέον) και το μείγμα αυγό-βούτυρο-ζάχαρη. Προσθέτουμε κακουλέ, μαχλέπι, μαστίχα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι πλέον η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα εάν είναι σε ζεστό σημείο. Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες και κατόπιν την κάθε μπάλα σε τρία μέρη. Πλάθουμε 6 φιτίλια και ανά 3 τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Φτιάχνουμε δύο τσουρέκια και εδώ αν θέλουμε μπήγουμε κόκκινα αυγά στις ενώσεις.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι για να φουσκώσει και να διπλασιαστούν σε όγκο. Πριν τα φουρνίσουμε τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και νερό.
Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο στους 160-170°C και τα ψήνουμε για 45΄ μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν. Αν θέλουμε να γυαλίσουν, όταν τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Τα τυλίγουμε με μεμβράνη αφού κρυώσουν για να μην ξεραθούν.
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα με 5 μόνο υλικά. Ένα γλύκισμα με μπισκότα Πτι Μπερ, σοκολατένια κρέμα για να το απολαύσετε όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα πλήρες
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
160 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση συνταγ...
Τι θα λέγατε για κάτι διαφορετικό σε επιδόρπιο;
Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης. Απίστευτο αποτέλεσμα!
Υλικά
Για την βάση
•2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
•1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•250ml φρέσκο γάλα
•1/2 κ.σ μπέικιν
•1 κ.γ μαγειρική σόδα
•1/2 κ.γ μαστίχα κοπα...
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το baking powder, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε για πολύ λίγο μέχρι...
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Ανακατεύετε καλά και στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε ...
Χαρακτηριστικά της συνταγής:
Πολύ εύκολη συνταγή που απαιτεί τεχνική μαεστρία την κατάλληλη στιγμή και υπομονή. Α! και ένα θερμόμετρο κρέατος! Θα χρειαστείτε 20 λεπτά προεργασία μέχρι να μπει στο φούρνο και μετά -ανάλογα με το μέγεθος- από 3 ως 6 ώρες.
Υλικά:
1 γουρουνόπουλο ολόκληρο (2-6 κιλά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μυρ...
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β.
Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει...
Όλοι μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά. Και πώς να μην έχουμε δηλαδή; Ειδικά στη σοκολάτα. Πήρα λοιπόν τη συνταγή της μαμάς μου για το νοστιμότατο κέικ της με γέμιση σοκολάτας, την οποία και θα μοιραστώ μαζί σας. Είναι εύκολο και γρήγορο και μοιάζει με μπράουνι. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί, σημειώστε τα υλικά και ξεκινήστε τη δημιουργία...
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα...
Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο,
ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το
σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη,
το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τμηματικά το μπολ με τα υγρά
υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα
υλικά μο...
Το 88% των Ελλήνων ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους στον Μπλε Κάδο, με τις γυναίκες να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς το ποσοστό ανέρχεται σε 91%.
Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το 96% των πολιτών...
Εγκαινιάστηκε κάτω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ουτρέχτης στην Ολλανδία το μεγαλύτερο πάρκινγκ ποδηλάτων στον κόσμο, με δυνατότητα υποδοχής 12.500 ποδηλάτων....
Έκκληση για μέτρα που θα ανακόψουν την εντατική, βιομηχανική κτηνοτροφία απευθύνει το ελληνικό τμήμα της Greenpeace, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
...
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει ποτέ για μια δίαιτα που συστήνεται ως η καλύτερη! Η καλύτερη δίαιτα εξπρές, η καλύτερη για την καύση του λίπους, η καλύτερη για χάσιμο πολλών κιλών, η πιο εύκολη, η πιο αποτελεσματική, η πιο εγγυημένη, η καλύτερη της χρονιάς, η καλύτερη παγκοσμίως και πολλές πολλές ακόμη. Υπάρχει όντως η καλύτερη δίαιτα; Κι αν υπάρχ...
Το Ινστιτούτο Ασφάλειας Φαρμακευτικών Πρακτικών (The Institute for Safe Medication Practices – ISMP), προσφάτως δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό PloS, μια επιστημονική μελέτη η οποία καταδεικνύει ποιες είναι εκείνες οι φαρμακευτικές ουσίες που προκαλούν στους λήπτες τους την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών. Μεταξύ των δέκα πιο επικίνδυνων από αυτές περιλαμ...
Τον χρόνο τον αισθάνομαι σαν ένα περίεργο συνεχές που δεν γνωρίζει από παλιές και νέες χρονιές, έτη, εβδομάδες, ώρες…
Κάθε φορά όμως παρασύρομαι όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται στο «κατώφλι» του Νέου Έτους και σχεδόν ανεπαίσθητα ο εαυτός μου κάνει περίεργους απολογισμούς, υπολογισμούς, σχεδιασμούς…
Που βρίσκομαι; Πώς έφτασα έως εδώ; Τι άλλο θέλω να κάνω; Πώς θα το κατορθώσω; Τι αφήνω; Τι κρατάω; ...
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950 στην Αμερική. Ο Φρανκ Μάνεϊ είναι Αφροαμερικάνος ο οποίος βιώνει τον ρατσισμό. Επιστρέφοντας από τον πόλεμο της Κορέας μαθαίνει ότι η αδελφή του, η Σιν, έχει πέσει θύμα ενός εγκληματία γιατρού που την χρησιμοποίησε ως πειραματόζωο. ...
Η Μιριέλ είναι μια διαζευγμένη αισθητικός και μητέρα δύο παιδιών, που λατρεύει το κουτσομπολιό. Σαν χαρακτήρας είναι μοναχική και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο, μιλά συνεχώς και έχει ταλέντο στο να επινοεί συχνά ιστορίες, οι οποίες όμως φαίνεται να ενοχλούν τους φίλους της.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πολυλογού αισθητικός αποτελεί την νούμερ...
Στο Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ παρουσιάζεται από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η “Αγγέλα Παπάζογλου”, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που αγαπήθηκε όσο λίγες στον τόπο μας αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς...
Για το μείγμα: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μετά ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάεε ελαφρά. Ψήνετε στους 180° C και μόλις κρυώσει το σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πήξει το σιρόπι σας.
Για την επικάλυψη: Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα ...
Η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι πολύ σημαντική. Όχι γιατί πρέπει να δείχνει πάντα ευπαρουσίαστο και καλόγουστο ένα σπίτι, αλλά κυρίως γιατί είναι το μέρος στο οποίο περνάμε στιγμές χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μ...
Μια σωστά οργανωμένη ντουλάπα μας κάνει να κερδίζουμε χρόνο χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε τι θα φορέσουμε ή που έχουμε βάλει αυτό το οποίο θέλουμε να φορέσουμε.
Ξεχωρίζουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε, τι να δώσουμε και τι να πετάξουμε. Αφού βάλουμε σε κουτιά ή σακούλες αυτά που θέλουμε να δώσουμε ή να πετάξουμε, ασχολούμαστε με την τακτοποίηση...