Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το παγωτό, που σκάνε κρυσταλλάκια στο στόμα και έχει άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί
250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
βανίλια
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!
Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και να ασπρίσει. Σπάζετε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα.
Προσθέτετε στη σοκολάτα το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Μεταφέρετε το μείγμα σοκολάτας σε μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι σε σφι...
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη....
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά προς μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 10 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Πριν βάλω το μείγμα στη φόρ...
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο ρεγκάτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι το προσούτο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε τα φορμάκια με το προϊόν επάλειψης, τα αλευρώνουμε και τα γεμίζουμε...
Πρόσφατα, στην κουζίνα του MG Food Studio, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πολυαγαπημένο μας αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ενώ είχαμε μαζέψει όλα τα υλικά, ο φούρνος ζεσταινόταν και όπου να ναι θα αρχίζαμε τη μείξη, διαπιστώσαμε ότι μας έλειπε ένα βασικό συστατικό: το μπέικιν πάουντερ! Ποιος να το περίμενε; Θα μου πείτε, καλά, εδώ το μπέικιν είναι απ’ τα βασικά συ...
Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα
Στρώνουμε την βάση σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την κατεβάζουμε από την φωτιά,ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχ...
Υπέροχα σοκολατάκια όρεο με μαλακό τυρί και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να έχετε πάντα στο ψυγείο σας πεντανόστιμα σοκολατάκια για τις …. υπογλυκαιμίες…....
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολίτσα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε τρίψει με το χέρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή πυρέξ 24 εκ. και το πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να κάνει...
Ανακύκλωση μπαταριών είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται εν μέρει ή ολικά τα υλικά που αποτελούν τις μπαταρίες. Στην διαδικασία αυτή παράγονται νέες μπαταρίες ή άλλα προϊόντα.
...
Η τρύπα του όζοντος αποτελεί στην εποχή μας ένα επίκαιρο περιβαλλοντικό θέμα αφού επηρεάζει κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας. Εκτός από τους ανθρώπους και τα ζώα υπάρχουν στοιχεία ότι επηρεάζει τις γεωργικές καλλιέργειες αλλά και τη δασική βλάστηση.
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1987 υπεγράφη από 46 χώρες το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ...
Το νευρικό σύστημα μαζί με το σύστημα των ενδοκρινών αδένων συμβάλλουν στη διατήρηση σταθερού εσωτερικού περιβάλλοντος (ομοιόσταση), ελέγχοντας και συντονίζοντας τις λειτουργίες των υπόλοιπων συστημάτων του οργανισμού. Ο οργανισμός πρέπει να αντιλαμβάνεται και να αντιδρά ανάλογα στις μεταβολές του περιβάλλοντος. Οι πληροφορίες για τις μεταβολές αυτές συλλέγο...
Έφτασε για μία ακόμη φορά η στιγμή να ασκήσει ο κάθε Έλλην το εκλογικό του δικαίωμα, να επιλέξει μία σωστή πολιτική δύναμη για κυβέρνηση της χώρας του, να αφήσει ο ίδιος το στίγμα του σε μία σελίδα της μελλοντικής ιστορίας που θα περιλαμβάνει την κατάσταση μας ως έθνος αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, ως και την στιγμή που θα εξιλεωθούμε...
Έχουμε ακούσει πολλές φορές τι δεν μπρούμε να κάνουμε, τι είμαστε ανίκανοι να κάνουμε όπως επίσης ότι είμαστε «λίγοι» ή ότι δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και άλλα τέτοια «όμορφα» λόγια που προέρχονται είτε απο τον κοινωνικό περίγυρο είτε απο τον ίδιο μας τον εαυτό. Ανεξάρτητα όμως από το αν ισχύουν αυτά τα λόγια, πόσες φορές πέσαμε και σηκωθήκαμε; Πόσες φορές είπαμε «ναι μπορώ να το κάνω»...
Όπως έχω ξαναπεί η Αλκυόνη Παπαδάκη είναι μία από τις αγαπημένες μου ελληνίδες συγγραφείς. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της και σήμερα επέλεξα τα 5 πιο αγαπημένα μου, για να τα μοιραστώ μαζί σας. Αν δεν τα έχετε ακόμα διαβάσει σας προτείνω να τα βάλετε οπωσδήποτε στη φθινοπωρινή σας λίστα.
Σκισμένο ψαθάκι. Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να φτιάχνει...
Αυλαία θα πέσει στις 18 Δεκεμβρίου για το Χόμπιτ, την δεύτερη κατά σειρά δουλειά του Τζον Τόλκιν και έκτη παραγωγή του Πήτερ Τζάκσον για τον μαγικό κόσμο της Μέσης Γης.
Το Χόμπιτ αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον πρόλογο της τριλογίας του άρχοντα Των Δαχτυλιδιών, ενός αριστουργήματος του κινηματογράφου ακόμα και σήμερα, δεκαπέντε χρόνια...
Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ένα ταξίδι είναι πάντα η πρώτη μας σκέψη. Δυστυχώς στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η εκδρομή πολλές φορές είναι πολυτέλεια. Το ότι ζεις σε μια πόλη πολλά χρόνια, δεν σημαίνει ότι έχεις δει όλες τις ομορφιές...
Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία, ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε....
Η δεκαετία από τα 20 μέχρι και τα 30 χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Μία γυναίκα στα 20 χρόνια είναι σαφώς πιο ανέμελη αφού κουβαλά ακόμα την νεανική «τρέλα» σε αντίθεση με μία στα 30 που έχει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες αντιμετωπίζοντας τες με περισσότερη ωριμότητα. Όλες αυτές οι αλλαγές βρίσκουν...