Ταχινόπιτα

Ταχινόπιτα

υλικά 3 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. σόδα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή 1 φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα του 1 φλ.τσ. ταχίνι 4 κ.σ. μέλι διαλυμένες σε 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό 1 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη 3/4 φλ.τσ. σταφίδες μαύρες και ξανθές 1 κ.γ. γαρύφαλλα κοπανισμένα 1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη 1 κ.γ. τζί...
Σοκολατάκια bounty

Σοκολατάκια bounty

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη ινδική καρύδα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε στο χέρι μας στενόμακρα παχουλά σοκολατάκια. Τα βάζουμε σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια μας στην σ...
Χριστουγεννιάτικο κέικ

Χριστουγεννιάτικο κέικ

Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα - ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά. Παίρνετε 7 κουταλιές της σούπας ζύμη, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας κακάο και ανακατεύετε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη, συνεχίζετε με το μίγμ...
Γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης

Γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης

Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου...
Χειμωνιάτικη ντοματόσουπα με κoυσκουσάκι

Χειμωνιάτικη ντοματόσουπα με κoυσκουσάκι

Αγαπημένη ντοματόσουπα με ζυμαρικά, γεμάτη νοστιμιά, ιδανική και για ειδική διατροφή. Φτιάξτε την με αστράκι, κουσκουσάκι ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό έχετε. Ό,τι πρέπει για το χειμώνα, εύκολη και θρεπτική...
Κέικ χωρίς αβγά & βούτυρο

Κέικ χωρίς αβγά & βούτυρο

Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Επειδή αφρίζει και χύνεται, είναι καλό να το κάνετε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder...
Μια απλή αλλά υπέροχη τάρτα λεμονιού

Μια απλή αλλά υπέροχη τάρτα λεμονιού

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα...
Μωσαϊκο με άρωμα μπανάνας

Μωσαϊκο με άρωμα μπανάνας

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο (να μην κάψει ίσα να λιώσει) , κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη (κρατάμε λίγο για πασπάλισμα στο τέλος), ανακατεύουμε να λιώσει καλά, προσθέτουμε το κακάο, το γάλα, την πραλίνα, το λικέρ, ανακατεύοντας καλά και τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε ...
Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας φουντουκιού

Ατομικά ταρτάκια σοκολάτας φουντουκιού

Για τη ζύμη Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη. Αφαιρούμε από το πολυμηχάνημα, τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγ...

Φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Ταϊβάν φτιάχνουν γρανίτες από απόβλητα

Τρεις φοιτητές ντιζάιν της Σχολής Καλών Τεχνών της Ταϊβάν δημιούργησαν γρανίτες από μολυσμένο νερό που συνέλεξαν περιβαλλοντικές οργανώσεις από 100 διαφορετικά σημεία της χώρας. Μάλιστα δημιούργησαν και συσκευασίες που παραπέμπουν στα σημεία αυτά. Η μόλυνση στα δείγματα ποίκιλλε, ωστόσο το 90% των σκουπιδιών ήταν από πλαστικό. Ένας έξυπνος τρόπος να δούμε...

Εντυπωσιακές εικόνες από τα άδυτα των σπηλαίων της Κέρκυρας

Στα «έγκατα» της Κέρκυρας κατάφερε να διεισδύσει πριν από λίγες μέρες, ο Ολλανδός σπηλαιολόγος René van Vliet και η ομάδα του που την αποτελούσαν γνωστοί Ευρωπαίοι σπηλαιολόγοι όπως ο Gertjan van Pelt, ο CanyonZone, Rodcl και ο Aventure Verticale, αλλά και Κερκυραίοι σπηλαιολόγοι και δασολόγοι μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Γαστεράτος και ο Θεόδωρος Σκαλίτης....

ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE: «Η επόμενη ημέρα είναι πιο αισιόδοξη»

Ο συντονιστής του προγράμματος, Σπύρος Κοτομάτας κάνει έναν προσωπικό απολογισμό για τις προκλήσεις, το όραμα για μια ζωντανή θάλασσα και τα επόμενα βήματα....

Αυγοτάραχο

Το αυγοτάραχο (ετυμολογία: «αυγό + ταριχεύω»), στα αγγλικά «botargo» ή αλλιώς «το χαβιάρι της Ελλάδας», αποτελεί μια εξαιρετική τροφή. Το αυγοτάραχο στην ουσία είναι παστά αυγά του θηλυκού ψαριού κέφαλου ή μπάφας, ένα απολύτως φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά, με υψηλή διατροφική αξία και ιδιαίτερη γεύση. Το αβγοτάραχο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού...

Οι καλοί τρόποι μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συναναστρέφεσαι με ένα κακότροπο και κακομαθημένο παιδί. Ή μάλλον υπάρχει. Αυτό το παιδί να είναι δικό σου. Ο Φρεντ Αστέρ είχε πει κάποτε ότι η πιο δύσκολη δουλειά για τα παιδιά σήμερα είναι να μάθουν καλούς τρόπους χωρίς να τους βλέπουν πουθενά. Τα παιδιά σήμερα είναι αγενή επειδή οι μεγάλοι είμαστε αγενείς. Δεν μπο...

Δώσε και θα πάρεις

Δούναι και Λαβείν. Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή είναι η ζωή μας. Από την ώρα που γεννιόμαστε ως και την ώρα που πεθαίνουμε, δίνουμε και παίρνουμε. Υλικά και άυλα πράγματα. Κυρίως, όμως, άυλα. Και με αυτό, εννοούνται τα συναισθήματα, οι πράξεις, οι σκέψεις, η ενέργεια. Σαφέστατα και υπάρχουν και τα υλικά αγαθά και πράγματα, όπως τα χρήματα. Όμως, κι αυτά ενέργεια είναι, εν τέλει. ...

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ - Κριτική βιβλίου

Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου λίγο πριν μαθευτεί ότι βγαίνει στους κινηματογράφους και η ομώνυμη ταινία – η οποία ομολογουμένως μου φάνηκε αδιάφορη , παρ’ότι πιστή σε κομβικά σημεία του βιβλίου . «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» είναι ένα ρομαντικό και ταυτόχρονα κυνικό μυθιστόρημα του 1925 από τον συγγραφέα Φ. Σκοτ Φίτζεραλντ...

Κάποτε στο... Χόλιγουντ - Κριτική ταινίας

Η νέα ταινία του Quentin Tarantino αποτίνει φόρο τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. ...

«Αγαπημένα Covers»

Την παροιμία ο μαθητής ξεπερνά τον δάσκαλο την γνωρίζουμε όλοι και πολλές φορές βλέπουμε πως ισχύει. Σε οποιαδήποτε τέχνη ο μαθητευόμενος βγαίνει καλύτερος τεχνίτης από τον μάστορα, ο μαθητής καλύτερος θεωρητικός του καθηγητή του. Κάπως έτσι συμβαίνει και στην μουσική. Σήμερα θα παρουσιάσω κομμάτια που οι επανεκτελέσεις τους ξεπερνούν κατά πολύ την αρχική μο...

Φτιάξτε πανεύκολο κέικ σοκολάτας μόνο με 4 υλικά!

Υλικά •720 γρ. Νουτέλα- μερέντα •130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις •4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου •100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες Εκτέλεση 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσει αντιστάσεις και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. και πασπαλίζουμε τον πάτο του σκεύου...

5 μίνι συμβουλές για να ανανεώσετε το γραφείο του σπιτιού σας

O χώρος στον οποίο βρίσκεται το γραφείο σας μέσα στο σπίτι είναι συνήθως ο πιο παραμελημένος και λιγότερο διακοσμημένος. Μιας και στο γραφείο δεν θα υποδεχτείτε και δεν θα περάσετε πολύ χρόνο με τους καλεσμένους σας, προτιμάτε να ρίξετε το βάρος της διακόσμησης σε άλλα δωμάτια, όπως το καθιστικό. ...

Πώς μπορούμε να «φρεσκάρουμε» το μπάνιο μας;

Eίναι ίσως το πιο απρόσωπο δωμάτιο του σπιτιού όμως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με το μπάνιο μας, για να το δούμε να…ανθίζει. ...

Powered by Simplylife.gr
Top Top