Κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται....
Συνταγή για την πιο υπέροχη τάρτα σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγή για την πιο υπέροχη τάρτα σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει!

Λαχταριστή καραμέλα και σοκολάτα δημιουργούν ένα δίδυμο που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας. Κάθε μπουκιά είναι απολαυστική. Η κρούστα είναι και αυτή σοκολατένια κάνοντας το γλυκό ακόμα πιο σοκολατένιο. Το αλάτι στην καραμέλα σπάει την πολύ γλυκιά γεύση κρατώντας το γλυκό σε μία ισορροπία. Αυτή είναι η πιο υπέροχη Τάρτα σοκολάτα που έχετε φάει!! ...
Σοκολατένια απόλαυση με γεύση oreo εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Σοκολατένια απόλαυση με γεύση oreo εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Θρυμματίζω τα μπισκότα στο Μούλτι λιώνω 3 κουτ σούπας καλά γεμάτες βιτάμ τα ανακατεύω μαζί το στρώνω σε ένα σχεδόν βαθύ δισκάκι. Σε κατσαρολάκι λιώνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα το μέλι τον καφε τα ρίχνω πάνω στο μπισκότο και μετά βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω με σαντιγί. Η σοκολάτα στην αρχή είναι αραιή μην σας τρομάζει παγώνει εύκολα...
Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι

Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι

Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζ...
Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με 3 υλικά!

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με 3 υλικά!

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ με 3 μόνο υλικά! Υλικά 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 συσκευασία μια μικρής πραλίνας φουντουκιού 2 αυγά Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα Τα ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο μικρό παραλληλόγραμμο ταψί και ψήνουμε σ...
Καρυδόπαστα μελαχρινή

Καρυδόπαστα μελαχρινή

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά και στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε ...
Πιλάφι με καλαμαράκια από τη Βέφα Αλεξιάδου

Πιλάφι με καλαμαράκια από τη Βέφα Αλεξιάδου

Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε το να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα καλαμάρια κι αφήστε τα 5 λεπτά ώσπου ν' αλλάξει το χρώμα τους. ...
Αυτό είναι το πιο oreo γλυκό που δοκίμασες ποτέ! – Δες πώς θα το φτιάξεις!!!

Αυτό είναι το πιο oreo γλυκό που δοκίμασες ποτέ! – Δες πώς θα το φτιάξεις!!!

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo… Υλικα – 450 γρ. σε μπισκότα Oreo σπασμένα – 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο – 240 γρ. cream cheese – 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο – 1 κουταλάκι βανίλια – 250 γρ σαντιγί – 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό(Δεν ειναι απαραιτητος) – 125 ml σιρόπι σοκολάτας Προετοιμασία – Ανα...
Κουραμπιέδες Κρήτης

Κουραμπιέδες Κρήτης

600γρ βούτυρο γάλακτος η ανθόγαλο 150 γρ.βουτυρο κανονικό 1 και μισό κιλό αλεύρι 330 γρ άχνη για μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά ανθόνερο για μέσα ανθόνερο και άχνη για επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε την...

Όταν ο νεκρός γίνεται νεράκι που καταλήγει στην αποχέτευση

Το γραφείο τελετών Hilton’s AquaGreen Dispositions στο Οντάριο του Καναδά είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί μια μέθοδο αποτέφρωσης νεκρών χωρίς φλόγα η οποία δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους αποτέφρωσης νεκρών, δεν απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα ή άλλοι ρυπαντές στην ατμόσφαιρα. Αντιθέτως χρησιμοποιείται ένα μείγμα...

Κήτη που μοιάζουν με τεράστιους δεινόσαυρους σε ποτάμι στη Βόρεια Αυστραλία

Ένα ποτάμι στη βόρεια περιοχή της Αυστραλίας (ΝΤ) είναι γεμάτο με ένα πανάρχαιο είδος ψαριού που απειλείται με εξαφάνιση, αποκάλυψε το κορυφαίο επιστημονικό σώμα της χώρας. Ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια πενταετή έρευνα στον ποταμό της Βικτώρια, σε μια προσπάθεια να ρίξει φ...

Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας και οι απώλειες γλυκού νερού θα καταστήσουν πολλά νησιά ακατοίκητα μέχρι το 2050

Ο συνδυασμός της αύξησης της στάθμης της θάλασσας και των ολοένα και πιο ακραίων καταιγίδων, ως συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, θα καταστήσει πολλά από τα κοραλλιογενή νησιά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού ακατοίκητα μέχρι το 2050....

Ξεκινάς γυμναστική και πάντα εγκαταλείπεις. Γιατί; Συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια και για άλλους άπιαστο όνειρο και στόχος που συνεχώς εγκαταλείπουν. Αν δεν είσαι και πολύ φανατικός της υγιεινής ζωής και η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου συνήθως μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες τα παρατάς και δεν νιώθεις καν τύψεις. Οι λόγοι ποικίλλουν∙ μπορεί απλά να μη σου αρέσει η ...

Μεγάλη μόρφωση δεν σημαίνει πάντα και μεγάλη καλλιέργεια

Σ’ ένα τρένο κάθονται μαζί, ο ένας απέναντι από τον άλλον, ένας διάσημος βιολόγος με διεθνή βραβεία, κι ένας σχεδόν αγράμματος αγρότης της περιοχής. Ο πρώτος, φοράει ένα άψογο επίσημο κοστούμι, σε σκούρο γκρι· ο άλλος, ένα φθαρμένο αλλά καθαρό παντελόνι για τη δουλειά στα χωράφια. Ο επιστήμονας έχει γύρω του βιβλία, ενώ ο επαρχιώτης ένα μικρό μπογαλάκι με...

Τόλμα, Σίγουρα μπορείς!

Πόσες φορές έχει χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση αλλά διστάζουμε τόσο πολύ; Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί εάν είναι η σωστή επιλογή; Πόσες φορές τελικά δεν κάνουμε αυτό που έχουμε στην καρδιά μας επειδή φοβόμαστε την απόρριψη και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που συνεπάγονται; Όλα αυτά τα επίμονα ερωτήματα κατακλύζουν το κεφάλι μας κάθε φορά που προσπαθούμε να πάρουμε να καταλήξουμε ...

Ποιος Πήρε το Τυρί μου; Για Εφήβους – Κριτική βιβλίου

Ο Spencer Johnson επαναφέρει το διεθνές best seller ''Ποιος πήρε το τυρί μου;'' σε μια ειδική έκδοση για εφήβους. Η ιστορία είναι παρόμοια με την αρχική. Η διαφορά είναι στο πώς λέγεται η ιστορία και από ποιον. Σ ' αυτή την περίπτωση λέγεται από έναν έφηβο μαθητή σε μια ομάδα φίλων του, μετά από μια σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στο...

Κριτική για την ταινία Creed 2

Η πρώτη ταινία, κατά την ταπεινή μου άποψη, είχε να εισάγει περισσότερα ’’καινά δαιμόνια’’ σε τέτοιου τύπου ταινίες. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη ταινία, υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία. Σκηνές γεμάτες πάθος που καλύπτονται με σκηνοθετική μαεστρία και χορογραφίες αντίστοιχες του ύψους που απαιτεί το ’’χιλιομασημένο’’, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, σενάριο....

Σεπτέμβρης, ίσως και ο ιδανικότερος μήνας διακοπών...

Για τους περισσότερους, οι δουλειές έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον αποχαιρετούν τις διακοπές του Αυγούστου, για κάποιους άλλους όμως ο Σεπτέμβριος αποτελεί ένα διάλειμμα ξεκούρασης και αποφυγής της ρουτίνας τους. Γιατί λοιπόν ο Σεπτέμβρης αποτελεί μία δεύτερη ευκαιρία διακοπών; Αρχικώς, το κυριότερο πλεονέκτημα είναι οι χαμηλές τιμές...

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κορμό ψυγείου με merenda και μπισκότα Μιράντα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο

Υλικά •2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα •2 φλ. τσαγιού γάλα •250 γρ. κουβερτούρα •1 κ.σ. βούτυρο •3 κ.σ. κακάο •2 κ.σ. λικέρ kahlua •100 γρ. μερεντα •1 φάκελο garni •Μερεντα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά] Εκτέλεση 1.Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ....

Φτάξτε μια πολυτελή κουζίνα με τους πιο οικονομικούς τρόπους

Κάντε μερικές από τις παρακάτω αναβαθμίσεις στην κουζίνα χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας και μετατρέψτε την σε έναν πολυτελή χώρο που δείχνει πολύ ακριβός - ενώ μπορεί και να μην είναι. ...

Πως να έχεις μονίμως μία πεντακάθαρη κουζίνα.

Η κουζίνα είναι το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται αρκετές φορές την ημέρα καθάρισμα. Συνέχεια δημιουργούνται καινούρια άπλυτα πιάτα και κατσαρολικά. Υπάρχουν όμως έξυπνα κόλπα για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.Υιοθέτησε την τακτική των σεφ - Καθάριζε καθώς μαγειρεύεις Κάνε ότι και οι επαγγελματίες μάγειροι. Όσο ψήνεται, βράζεται...

Powered by Simplylife.gr
Top Top