Το πιο εύκολο πεϊνιρλί από τον Τάσο Αντωνίου! Λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον συνθέτουν το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις μπαγκέτες από την πάνω τους πλευρά, κόβουμε ένα μέρος της κόρας και αφαιρούμε λίγη ψίχα, αν είναι πυκνοζυμωμένες.
Σε βαθύ μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μπέικον, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε ισόποσα τις μπαγκέτες με το μείγμα αυγών.
Απλώνουμε στη λαμαρίνα λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μπαγκέτες σε μικρή μεταξύ τους απόσταση. Μέσα σε 20 λεπτά τα πεϊνιρλί είναι έτοιμα.
Για την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει κα...
Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία, ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε....
Μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες ιδέες που μπορείς να παρασκευάσεις είναι ο σολομός στη λαδόκολα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείς να έχεις φέτες σολομού στην κατάψυξη και όπως είναι να την τυλίξεις κυριολεκτικά στη λαδόκολα με άλλα λαχανικά και σε 40 λεπτά να έχεις ψάρι με ψητά λαχανικά. Αν ο σολομός είναι φρέσκος τα 30 λεπτ...
Λαχταριστή καραμέλα και σοκολάτα δημιουργούν ένα δίδυμο που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας. Κάθε μπουκιά είναι απολαυστική.
Η κρούστα είναι και αυτή σοκολατένια κάνοντας το γλυκό ακόμα πιο σοκολατένιο.
Το αλάτι στην καραμέλα σπάει την πολύ γλυκιά γεύση κρατώντας το γλυκό σε μία ισορροπία.
Αυτή είναι η πιο υπέροχη Τάρτα σοκολάτα που έχετε φάει!!
...
Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης. Βουτυρωνουμε καλα και κατω και στα πλαγια ενα ταψι στο μεγεθος που εχουν τα φυλλα μας. Στρωνουμε στο ταψι 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο. Σκορπιζουμε με κουταλι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων και συνεχιζουμε βουτυρωνοντας καθε φυλλο και βαζοντας σε καθε φυλλο γεμιση.
Αφηνουμε 4-5 ...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Οκτώβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...
Για το μείγμα: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μετά ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάεε ελαφρά. Ψήνετε στους 180° C και μόλις κρυώσει το σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πήξει το σιρόπι σας.
Για την επικάλυψη: Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα ...
Μπορεί να μην έχουν ανοίξει ακόμα φαστφουντάδικα κάτω από τη θάλασσα, αλλά τα νεαρά ψάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φάνε πλαστική τροφή, όταν τη βρουν μπροστά τους! Το εύρημα αυτό, επιστημόνων στο πανεπιστήμιο της Ουψάλας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς οι ωκεανοί και οι θάλασσές μας αντιμετωπίζονται από πολλούς ως υγροί... σκουπιδοτενεκέδες! Μελέτη του ...
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έχασε επικοινωνία με την διαστημοσυσκευή «Σκιαπαρέλι» (Schiaparelli), λίγο πριν την προγραμματισμένη της προσεδάφιση στον Άρη, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί καλό σημάδι. Τόνισαν όμως ότι είναι πολύ νωρίς για να εγκαταλείψουν την διαστημοσυσκευή.
«Το σήμα (από το Σκιαπαρέλι) ερ...
Το μεγαλύτερο και οξύτερο πρόβλημα της εποχής είναι σχέσεις που διατηρούμε εμείς οι άνθρωποι με το φυσικό περιβάλλον. Η καταστροφή των δασών, η ρύπανση των υδάτων (κάτι που μας προβλημάτισε πολύ πρόσφατα), η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και άλλα πολλά είναι στοιχεία που αποδεικνύουν αυτή την προβληματική σχέση ανθρώπου ...
Το ροχάλισμα, η υπνική άπνοια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα στη διάρκεια του ύπνου φαίνεται να επιδρούν αρνητικά στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, σύμφωνα με μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά αυτά παίρνουν συνήθως χαμηλότερους βαθμούς στο σχολείο σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν ροχαλίζουν ...
Όλα τα ευνομούμενα κράτη έχουν καθήκον, βάσει της νομοθεσίας, αλλά και των κανόνων της, να περιφρουρούν τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν τιμωρηθεί με ποινή εγκλεισμού. Δυστυχώς, σε σωφρονιστικά καταστήματα δεν υπάρχει πάντοτε προστασία και υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, όπως η ελευθερία στην επικοινωνία και η εκπαίδευση. ...
Η δύναμη ψυχής είναι η ικανότητα που έχετε να αντιμετωπίζετε τις δύσκολες στιγμές, να αφήνετε πίσω σας τις συναισθηματικές πληγές και να κοιτάτε μπροστά στο μέλλον. Είναι μια ικανότητα που όλοι έχουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε....
Αυτό το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ θα σας αποκαλύψει πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν μονίμως τακτοποιημένο χώρο, απαλλαγμένο από την ακαταστασία, αλλά και πώς θα αλλάξει όλη σας η ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία.
Η Μαρί Κόντο, η Γιαπωνέζα ειδική στην εξάλειψη της ακαταστασίας και την τακτοποίηση, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα δωμάτιά σας...
Ο Τζέικ (Άντον Γιέλτσιν) είναι ένας αμερικανός που ζει στο μαγευτικό Πόρτο, η Μάτι (Λουτσίε Λούκας) είναι μια γαλλίδα αρχαιολόγος, η οποία μένει και αυτή στην ίδια πόλη. Θα γνωριστούν, θα περάσουν μία βραδιά μαζί. Οι στιγμές που έζησαν και μοιράστηκαν αποτελούν ένα μυστήριο....
Τοποθετημένος στην "καρδιά" της πρωτεύουσας, μερικά λέπτά μακριά από το σταθμό του Μετρό στο Γκάζι, ξεπηδά ο πολυχώρος πολιτισμού Χυτήριο.
Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το Χυτήριο κρατά συντροφιά στους απανταχού λάτρεις της τέχνης, καθώς διοργανώνονται σε αυτό θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, μουσικά events, εκθέσεις ζωγραφικής και ...
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τ...
Η δεκαετία από τα 20 μέχρι και τα 30 χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Μία γυναίκα στα 20 χρόνια είναι σαφώς πιο ανέμελη αφού κουβαλά ακόμα την νεανική «τρέλα» σε αντίθεση με μία στα 30 που έχει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες αντιμετωπίζοντας τες με περισσότερη ωριμότητα. Όλες αυτές οι αλλαγές βρίσκουν...
Ξεπλυμένες μπλούζες μετά το πρώτο πλύσιμο, παντελόνια που κολλάνε, γόβες που πιέζουν τα πόδια, τώρα όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να γίνουν παρελθόν. Αρκεί μόνο να θυμηθείτε μερικά απλά μυστικά για την φροντίδα των ρούχων, τα οποία και θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας...