Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε . Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές.
Τα βάζουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15', τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5'-10' να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε μπολάκια με διαφορετικές σάλτσες για το σερβίρισμα, καθώς και πράσινη σαλάτα και ψημένες πίτες.
Τρίβουμε το αγγούρι και το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε καρότο τριμμένο ,αλάτι, γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι και 1 κουταλιά μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Σε μπολ βάζουμε λίγο γιαούρτι, λίγη μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα και λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά. Στύβουμε χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάρτιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Οι μοναχοί του Αγίου Όρους έχουν τη δική τους υπέροχη κουζίνα. Εμείς βρήκαμε τη συνταγή τους για τη νηστίσιμη μπουγάτσα.
Είναι η πιο ωραία, δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε....
Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε... Δείτε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή.
Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν....
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα...
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το κακάο. Μετά χτυπάμε σε σαντιγί την garni με το παγωμένο γάλα και την ανακατεύουμε με το μείγμα στο μπολ. Αφήνουμε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το μείγμα και να πλάθεται. Όταν είναι έτοιμο, με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και τις πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα...
Αγαπημένη ντοματόσουπα με ζυμαρικά, γεμάτη νοστιμιά, ιδανική και για ειδική διατροφή. Φτιάξτε την με αστράκι, κουσκουσάκι ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό έχετε. Ό,τι πρέπει για το χειμώνα, εύκολη και θρεπτική...
Θα φτιάξουμε ένα σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι σκέτη μούρλια. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...Καταρχήν, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι, όπως οι οδηγίες, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. Δεν το βουτυρώνουμε.
Έπειτα, ετοιμάζουμε τον κιμά....
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό για 3 - 4 λεπτά και προσθέτουμε το εβαπορέ, το κονιάκ και τον καφέ. Κόβουμε 2 φέτες από το παντεσπάνι όσο είναι το τσέρκι, το στεφάνι ή η μεταλλική φόρμα που θα φτιάξουμε την τούρτα. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες μέσα σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια μέσα σε ένα μπολ, πάνω από ζεστό νερό πο...
Το εμφιαλωμένο νερό, μολύνει το περιβάλλον, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, με το μπουκάλι του.
Ακόμα και να ανακυκλωθεί, πάλι η διαδικασία της συγκεκριμένης ανακύκλωσης, μολύνει το περιβάλλον!
...
Το νερό είναι το δομικό στοιχείο της ζωής. Σε πολλές χώρες είναι εύκολο να θεωρήσουμε δεδομένο το νερό - βγαίνει απλώς από τη βρύση όποτε το θελήσουμε. Ωστόσο, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό....
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα Σπονδυλαρθρίτιδα «Βήμα Μπροστά» από τη Novartis Hellas, με την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).
Η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια αυτή νόσο, που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις της λεκάνης και προοδευτ...
Στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας, μας έχει βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα ακόμη και στον επαγγελματικό τομέα, έτσι όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν μπορούμε να μείνουμε σπίτι και να εργαστούμε εξίσου αποδοτικά μένοντας στο δικό μας χώρο.
Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε σε μία τέτοια συνθήκη είναι να κάνετε κάποιες παρεμβάσει...
Ο Τζούλιαν Μπαρνς, ένας από τους πιο παραγωγικούς και καταξιωμένους λογοτέχνες της εποχής μας, επανέρχεται με νέο μυθιστόρημα που τιτλοφορείται The Noise of Time. Ο Μπαρνς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής και η κυκλοφορία ενός ακόμη βιβλίου του αποτελεί, παγκοσμίως, τεράστιο εκδοτικό γεγονός...
Η νεαρή και πανέμορφη χήρα λαίδη Σούζαν Βέρνον θα πάει να μείνει προσωρινά στο σπίτι των πεθερικών της, μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες γύρω από το όνομα της σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Στην παραμονή της εκεί θα προσπαθήσει να βρει καινούριο σύζυγο για τον εαυτό της, αλλά και να εξασφαλίσει σύζυγο για την συνεσταλμένη και σε ηλικία γάμου κόρη τ...
Ένα οδοιπορικό για τη ζωή της Εντίθ Πιάφ που σφράγισε το γαλλικό αλλά και το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα του 20ου αιώνα με τη δυνατή και αισθαντική φωνή της.
Τα τραγούδια - σταθμοί που άφησε παρακαταθήκη γίνονται η αφορμή για να ζωντανέψουν στην σκηνή οι έρωτες, τα πάθη και τα ιστορικά πρόσωπα, που μεσουράνησαν στο παγκόσμιο...
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζετε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό (βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέικ....
Όσοι από εσάς έτυχε να παρευρεθείτε σε κάποια έκθεση σπιτιού τελευταία θα παρατηρήσατε πως η εμφάνιση ενός νέου υλικού στην κουζίνα είναι γεγονός. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην κουζίνα τους πάγκους από γρανίτη ή μάρμαρο. Ο χαλαζίας είναι το νέο υλικό που έχει γίνει trend και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον προτιμήσετε....