Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!
03-05-2018
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα.
Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή.
Άλλη με χωριάτικο φύλλο, άλλη με απλό, άλλη με έτοιμο, με διάφορα τυριά, με προσθήκη και άλλων χόρτων στη γέμιση. Εμείς σας έχουμε σε αυτή τη συνταγή μια εύκολη και υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
350 γρ. (καθαρό βάρος) σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 από μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3/4 από μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 από μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
400 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.
Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας (ο γιος μου το τρώει και για πρωινό) και όλες τις εποχές.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες νερό
Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
...
Ακούς cocktail και η σκέψη σου ήδη τρέχει σε παραλίες, beach bar και ξένοιαστα καλοκαιρινά βράδια.
Ωστόσο και τα Χριστούγεννα έχουν τις δικές τους γεύσεις. Και μαζί με αυτές τα δικά τους γιορτινά cocktails, για να τα συνδυάσεις με όμορφες βραδιές με καλή παρέα και φωτισμό από τα λαμπάκια μόνο του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου...
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυροο και κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες και να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε τη βανίλια ,συνεχίστε το χτύπημα και κοσκινίστε μέσα στο μπολ το αλεύρι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 » ή μέχρι να σχηματιστεί η μαλακή ζύμη.
Παίρνετε όλη τη ζύμη και τη ...
Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε ...
Αυτό το cheesecake έχει ξετρελάνει όλη την υφήλιο. Από τη στιγμή που δημοσίευσε στο You Tube η Ochikeron, τα likes και τα σχόλια πέφτουν βροχή. Τη συνταγή της την έχουν δει πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες.
Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο cheesecake αλλά για ένα γιαπωνέζικο σουφλέ cheesecake, το οποίο φτιάχνεται με μόνο τρία υλικά και είναι πανεύκολο.
...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιανουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς...
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το μοσχάρι και το ξαφρίζουμε. Αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση, το μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε....
Μαλακώστε το τυρί σε ένα μπωλ μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, τους κρόκους των αυγών (καλύτερα αν τους έχετε χτυπήσει ελαφρώς πριν) και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Πλένουμε καλά τα μύρτιλα, τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε και αυτά στο μίγμ...
Τι σκέφτεστε στο άκουσμα της λέξης «ανακύκλωση»; Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας την έννοια της ανακύκλωσης με υλικά, όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο ή γυαλί.
...
Στα «έγκατα» της Κέρκυρας κατάφερε να διεισδύσει πριν από λίγες μέρες, ο Ολλανδός σπηλαιολόγος René van Vliet και η ομάδα του που την αποτελούσαν γνωστοί Ευρωπαίοι σπηλαιολόγοι όπως ο Gertjan van Pelt, ο CanyonZone, Rodcl και ο Aventure Verticale, αλλά και Κερκυραίοι σπηλαιολόγοι και δασολόγοι μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Γαστεράτος και ο Θεόδωρος Σκαλίτης....
Βαθιά θλίψη προκαλεί ένα βίντεο που δημοσιεύεται στο National Geographic και δείχνει μία σκελετωμένη πολική αρκούδα να ψάχνει για τροφή σε έναν ξερότοπο δίχως ίχνος πάγου. ...
Παγκρεατίτιδα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του παγκρέατος. Το πάγκρεας είναι ένας κοιλιακός αδένας που βρίσκεται πίσω από το στομάχι στην άνω κοιλιακή χώρα....
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου για την Παρεμπόδιση της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων (INPEA) και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και την ΠΟΥ.
...
Ζωή έξω από τα κοινωνικά όρια. Ζωή χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς εθισμούς, ζωή χωρίς φόβους και πεποιθήσεις που δεν σχετίζονται με τα πραγματικά μας θέλω. Χρειαζόμαστε μια ζωή που να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας και στα βαθύτερα πιστεύω μας. Θέλουμε να έχουμε μια ζωή γεμάτη από επιλογές δικές μας και μόνο δικές μας. Συνηθίσαμε να ζούμε μια ζωή άλλων, μια ζωή που δεν μας ανήκει,που δεν μας ταιριάζει...
Στο βιβλίο «Γυάλινος Κόσμος» (θεατρική μεταφορά από τον ομώνυμο τίτλο του θεατρικού) εμπεριέχεται όλο το ψυχικό υπόβαθρο του συνόλου του έργου του T.Williams. Διαβάζοντας το διακρίνει κανείς τον ρημαγμένο Αμερικανικό Νότο, το κραχ του 1929, την κατάπτωση των Aμερικάνων μεσοαστών, τις προσωπικές και οικογενειακές ματαιώσεις...
Ένα πρώην επίλεκτο μέλος των Ειδικών Δυνάμεων επιστρέφει ως μισθοφόρος του κακού (Deadpool) μετά από την υποβολή του σε ένα πείραμα και έχοντας αποκτή...
Εδώ και λίγο καιρό αφίσες έχουν κατακλύσει τις στάσεις του Μετρό και των λεωφορείων, ενώ οι πρωταγωνιστές δίνουν το παρόν όλο και πιο συχνά στις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές αποκαλύπτοντας κάθε μέρα όλο και δελεαστικότερα στοιχεία. Δεν μιλάμε για κάτι άλλο πέρα από τη θεατρική παράσταση «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» που ήδη...
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τον κιμά μας και συμπληρώνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το μπέικον και το τυρί. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με το χέρι και κάνουμε κινήσεις σαν να ζυμώνουμε το μίγμα όπως κάνουμε πριν πλάσουμε μπιφτέκια. Θέλουμε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα μας
...
Το να φτιάξετε ένα στιλάτο σπίτι θέλει χρόνο και στην προσπάθειά σας να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο πολλές φορές φτάνετε στο σημείο όπου ενώ έχετε κάνει τα πάντα νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά.
...
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα παρακάτω τρόφιμα όχι μόνο μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου αλλά διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, όποτε και αν καταναλωθούν!Ζάχαρη.Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αρκεί μόνο να έχει αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια...