Το πιο γρήγορο γλυκό ψωμί

Το πιο γρήγορο γλυκό ψωμί

Στη συνέχεια, έχοντας την εσωτερική όψη προς το πρόσωπό μας, χαράζουμε σχεδόν μέχρι το τέλος το κάθε μέρος σε 9 κυβάκια. Μετά, χύνουμε το βούτυρο πάνω στο ψωμί και το ψήνουμε στο φούρνο για 15' μέχρι να ροδίσει. Στο μεσοδιάστημα, λιώνουμε σε μπεν μαρί όλη την κουβερτούρα και όταν είναι ρευστή, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος....
Υπέροχη κρέμα Catalana έτοιμη σε 15΄

Υπέροχη κρέμα Catalana έτοιμη σε 15΄

Η ισπανική εκδοχή της γαλλικής κρεμ μπρουλέ (crème brulée) λέγεται κρέμα καταλάνα (crema catalana).Πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι....
Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!

Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β. Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά. Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει...
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Νοεμβρίου

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Νοεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε το Νοέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...
Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα. Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα. Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ...
Γλυκιά πίτα με φιδέ και μυζήθρα

Γλυκιά πίτα με φιδέ και μυζήθρα

Βάζουμε τον φιδέ σε κατσαρόλα με ζεστό νερό, μαζί με το αλάτι μέχρι να βράσει (τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει πηχτός) . Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον φιδέ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ τα πέντε αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στον φιδέ. Τρίβουμε τη...
Ξέχνα τα ποπ κορν και δοκίμασε τα μπανάνα τσιπς που έφτιαξες με τα χεράκια σου

Ξέχνα τα ποπ κορν και δοκίμασε τα μπανάνα τσιπς που έφτιαξες με τα χεράκια σου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε στο ταψί μια λαδόκολλα. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βουτάμε κάθε μια ροδέλα στον χυμό πορτοκαλιού και στην συνέχεια τις βάζουμε όλες πάνω στην λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε τα μπα...
Σοκολατένιο κέικ με κρέμα

Σοκολατένιο κέικ με κρέμα

Για το κέικ σοκολάτας: Χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτετε την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους, έναν κάθε φορά. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρά,την προσθέτετε στο μέιγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε...
Ψαρονέφρι γεμιστό με βερίκοκα

Ψαρονέφρι γεμιστό με βερίκοκα

Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα μουσκεύετε σε μισό φλιτζάνι κρασί για μισή ώρα. Τρυπάτε τα ψαρονέφρια στο κέντρο κατά μήκος με το μαχαίρι για να δημιουργήσετε το άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.Στραγγίζετε τα βερίκοκα, ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε, αλατίζετε και γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Τα αλατίζετε εξωτερικά και τυλίγεται το...

Ανακύκλωση στη δουλειά

Με τις επιλογές μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά το περιβάλλον και κατά συνέπεια την υγεία μας και την καθημερινότητά μας. Ας δούμε μερικές σχετικές συμβουλές που μπορούμε να υιοθετήσουμε καθώς θα βρισκόμαστε στην εργασία μας. Δεν ξεχνάμε να ενημερώνουμε και τους συναδέλφους.Τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι, δώστε προτεραιότητα στην...

Εξωγήινο μποστάνι θα ταΐσει τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Άρη

Λαχανικά σε χώμα με σύσταση πανομοιότυπη με αυτό του πλανήτη Άρη ανακοίνωσαν ότι καλλιέργησαν ερευνητές στην Ολλανδία. Στο χώμα που είχαν δημιουργήσει ερευνητές της NASA καλλιεργήθηκαν ντομάτες, αρακάς, σίκαλη, ραπανάκι και κάρδαμο. Οι σοδειές τόσο ποσοτικά και όσο και ποιοτικά δεν διέφεραν από εκείνες που επιτυγχάνονται στο γήινο έδαφος. «Η επιτυχής έ...

Μόνο το 13% των ωκεανών της Γης δεν έχουν επηρεαστεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες

Μόνο το 13% των ωκεανών του πλανήτη δεν έχει επηρεαστεί από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η αλιεία και η ρύπανση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΜΚΟ, Wildlife Conservation Society. ...

Πόση ζάχαρη μπορούμε να καταναλώνουμε ημερησίως;

H ζάχαρη, όπως και το μέλι και τα φρούτα, περιέχουν απλά σάκχαρα, χρήσιμα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο Φροντίζουμε η διατροφή τόσο η δική μας όσο και των παιδιών μας να περιέχει το λιγότερο δυνατό επεξεργασμένες τροφές. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε κατά πολύ την ημερήσια πρόσληψη Η λέξη «ζάχαρη» παραπέμπει αυτομάτως σε μία γλυκιά απόλαυση. Είναι άραγε...

Γιατί τα Γαλλάκια δεν τσιρίζουν;

Επίσης τρώνε όλο τους το φαγητό, είναι πειθαρχημένα και δεν ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας; Το best seller της Πάμελα Ντράκερμαν μας εξηγεί τα μυστικά της πειθαρχίας των γάλλων γονιών. Σίγουρα θα τα έχετε δει κάπου, τα καλοκαίρι, στις διακοπές ίσως ή στα ταξίδια σας στο εξωτερικό. Είναι εκείνα τα πιτσιρίκια, που κάθονται όλη την ώρα...

Όσο πιο άδειος ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει

Μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος. Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;»...

Στη βιβλιοθήκη σας για το μήνα Ιανουάριο: Σημασία δεν έχει πόσο καλός είσαι αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις

Λένε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… Πόσο μάλλον σε μια εποχή σκληρού ανταγωνισμού όπως η σημερινή. Το βιβλίο αυτό θα σας δώσει τα εφόδια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας – να ξεπεράσετε τις αμφιβολίες και τις αναστολές σας, ώστε να κάνετε το απίθανο πιθανό. ...

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 17/3/2016

Όταν η διμοιρία του θα βρεθεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά σε μια αποστολή της στο Αφγανιστάν, ο Δανός διοικητής της Κλάους Πίτερσεν θα πάρει μια απόφαση με βαριές συνέπειες, η οποία θα τον οδηγήσει ενώπιον του στρατοδικείου....

Μουσική παρουσίαση «…Μόρτες-Κουτσαβάκια-Μάγκες»

O Σπύρος Γκούμας δεξιοτέχνης και δάσκαλος του μπουζουκιού, σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι», γνωστοί για τη συνεχή και συνεπή τους ενασχόληση με το αστικό λαϊκό μας τραγούδι, συνδιοργανώνουν μια μουσική παράσταση με τη βοήθεια ψηφιακού και φωτογραφικού υλικού με θέμα «Μόρτες-Κουτσαβάκια-Μάγκες». Μια προσπάθεια...

Συνταγή για την πιο νόστιμη σούπα αποτοξίνωσης

Ας κάνουμε μια καλή αποτοξίνωση για να νοιώσουμε ξανά πιο νέοι και όμορφοι Ας νιώσουμε το σώμα μας πιο δυνατό ,βέβαια πάντα πριν κάνουμε την πιο κάτω δίαιτα θα ρωτήσουμε τον ιατρό μας Προέρχεται από το Memorial Hospital και εφαρμόζεται στους υπέρβαρους καρδιοπαθείς για να χάσουν ταχέως βάρος πριν το χειρουργείο....

Η νέα μόδα στη διακόσμηση της κουζίνας είναι αυτή

Όσοι από εσάς έτυχε να παρευρεθείτε σε κάποια έκθεση σπιτιού τελευταία θα παρατηρήσατε πως η εμφάνιση ενός νέου υλικού στην κουζίνα είναι γεγονός. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην κουζίνα τους πάγκους από γρανίτη ή μάρμαρο. Ο χαλαζίας είναι το νέο υλικό που έχει γίνει trend και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον προτιμήσετε....

Πώς να διωξετε τα μυρμήγκια

Μπορεί να είναι ενοχλητικά αλλά είναι και απαραίτητα, γι' αυτό μην καταπολεμάτε τα μυρμήγκια στον κήπο και σε χώρους εκτός σπτιού που δεν σας ενοχλούν. Μην ξεχνάτε ότι είναι μέρος του οικοσυστήματος και είναι απαραίτητα για τον κύκλο ζωής.Ωστόσο, αν έχετε εντοπίσει μυρμήγκια στο εσωτερικό του σπιτιού και θέλετε...

Powered by Simplylife.gr
Top Top