Κατά καιρούς όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πετάξουμε τρόφιμα επειδή δεν προλάβαμε να τα καταναλώσουμε. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά,τις ελιές, τα φρούτα και τα λαχανικά. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε αυτές τις "απώλειες"; Είναι απλό να τα χρησιμοποιήσουμε πριν χαλάσουν! Ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που έχουμε "λίγο πριν το θάνατο" μπορούμε να φτιάξουμε πίτσα, κρέπες, πίτες, ομελέτες, μαρμελάδες, φρουτόκρεμες ή smoothies. Για παράδειγμα:
Αν τα υλικά που έχετε είναι αρκετά αλλαντικά αλλά λίγο τυρί και λίγο γάλα μπορείτε να φτιάξετε μία γρήγορη πίτα αλλαντικών! Τα μόνα επιπλέον υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Για τα φύλλα της πίτας:
3/4 ποτήρι χλιαρό νερό
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 300 γραμμάρια)
ελαιόλαδο για το ταψί
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το κι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβωλιάσει. Όταν δέσει η κρέμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα φύλλα σε ένα βαθύ μπολ κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε τέσσερις μικρές μπάλες και τις απλώνουμε με τον πλάστη μας σε καθαρό αλευρομένο πάγκο. Τοποθετούμε τα δύο φύλλα σε λαδωμένο ταψί, περιχύνουμε με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα μας (20 λεπτά περίπου).
Tips: Μπορούμε να ψήσουμε την πίτα σε ειδική ψηστιέρα για πίτες ή να χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα ζύμης με την οποία θα φτιάξουμε ένα ενιαίο φύλλο και να τηγανίσουμε την πίτα μας με λίγο λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία.
Γράφει η Δήμητρα Καζάνη
Η Δήμητρα Καζάνη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη κι έχει αποκτήσει μία κόρη.
Σπούδασε Νοσηλευτική κι έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ,κυρίως ψυχολογίας.
Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 μόνο υλικά σε 10 λ. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου που φάγατε ποτέ.
Υλικά συνταγής
400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού...
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη ινδική καρύδα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε στο χέρι μας στενόμακρα παχουλά σοκολατάκια. Τα βάζουμε σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια μας στην σ...
Υπέροχα σοκολατάκια όρεο με μαλακό τυρί και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να έχετε πάντα στο ψυγείο σας πεντανόστιμα σοκολατάκια για τις …. υπογλυκαιμίες…....
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
3. Τ...
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμ...
Τοποθετήστε τη βότκα και χυμούς σε ένα πλαστικό δοχείο, σκεπάζουμε με το καπάκι και ανακινήστε μέχρι συνδυασμένος.
Γεμίστε κάθε μισό ποτήρι γεμάτο με πάγο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα ποτό. ...
Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα ξετρελάνει με τη γεύση του μικρούς και μεγάλους. Μπισκότα, κρέμα σοκολάτας και μπανάνα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Μια εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό πυραμίδα με μπανάνα, που δεν απαιτεί ψήσιμο, για το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Απλά δοκιμάστε το!!!...
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βο...
Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο, δροσερό γλύκισμα ψυγείου με όρεο, με 3 μόνο υλικά έτοιμα σε 15 λ για το ψυγείο.
Υλικά συνταγής
4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
600 γρ. μπισκότα όρεο
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε...
8. Λάμπες - Δεν τις πετάμε στον μπλε κάδο. Όταν πάμε να αγοράσουμε νέες λάμπες αφήνουμε τις παλιές στο κατάστημα για ανακύκλωση.
9. Διαφημιστικά φυλλάδια – Όσα δε σας ενδιαφέρουν τα ανακυκλώνετε. Μπορείτε όμως να ενημερώνεστε για τις αλλαγές τους μέσα από τις ιστοσελίδες τους ή να εγγραφείτε στο newsletter τους και να ζητήσετε να μη σας στέλνουν φυλλάδια ...
Τα τεχνητά η/μ πεδία είναι πλέον μια οικτρή πραγματικότητα που κατακλύζει την καθημερινότητα μας. Είναι διάχυτα και βρίσκονται παντού ρυπαίνοντας με έναν ύπουλο, αθόρυβο και ανεπαίσθητο τρόπο το ζωτικό μας περιβάλλον.
Παράγονται:
-από δορυφορικές κεραίες
-από ραδιοτηλεοπτικές...
Ο φυτικό πλούτος της χώρας μας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ελληνικού Πολιτισμού.
Ειδικότερα έχει συνεισφέρει στους παρακάτω τομείς:
Κατασκευές
,Διατροφή – Φάρμακα
,Τέχνες
,Επιστήμη
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), το μεσογειακό κλίμα, η ποικιλομορφία...
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου, στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp....
Τον επόμενο μήνα, στις 23 Γενάρη του 2015, έρχονται στην Ελλάδα οι άνθρωποι της Eurodisney ψάχνοντας για άτομα που επιθυμούν να εργαστούν στο «μαγικό» Πάρκο της , αλλά και για να παρουσιάσουν την εταιρία στο ελληνικό κοινό. Οι άνθρωπο αυτοί θα βρίσκονται εδώ για δύο ημέρες, στις οποίες μεταξύ των άλλων θα διεξάγουν συνεντεύξεις για όποιον...
Αν σας πω πως σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό κάνουμε αυτό που με κάποιο τρόπο οι άλλοι μας έχουν «υποδείξει» και πως μόνο 10% είναι το ποσοστό που συμβάλαμε εμείς, θα σας θορυβήσω άραγε αρκετά; Τι επιλέγουμε εμείς και τι μας επιλέγει τελικά; Αλλά ας μείνουμε στο θέμα μας. Οι γνώμες των άλλων. Που είναι πολλές...
Οι διακοπές του Πάσχα είναι προ των πυλών. Και Πάσχα σημαίνει Εκκλησία, κόκκινα αυγά, τσουρέκια, μαγειρίτσα, λαμπάδες και δώρα. Για τις στιγμές όμως που θα θελήσετε να ξεκουραστείτε επιλέξτε κάποιο από τα παρακάτω βιβλία, για να σας κάνει συντροφιά. Λοιπόν, ποιο θα διαλέξετε;
Για μαθητές Δημοτικού
...
H ταινία ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ είναι η συγκινητική ιστορία της ζωής του Αργύρη Σφουντούρη με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση. Είναι ταυτόχρονα μια ταινία για την αντιμετώπιση του προσωπικού θρήνου ενός ανθρώπου που σε ηλικία 4 ετών...
Στο Από Μηχανής Θέατρο θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 21 Απριλίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή το έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου «Εθνικός Ελληνορώσων» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη....
Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα μουσκεύετε σε μισό φλιτζάνι κρασί για μισή ώρα. Τρυπάτε τα ψαρονέφρια στο κέντρο κατά μήκος με το μαχαίρι για να δημιουργήσετε το άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.Στραγγίζετε τα βερίκοκα, ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε, αλατίζετε και γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Τα αλατίζετε εξωτερικά και τυλίγεται το...
Το γεγονός ότι το σπίτι σου είναι μικρό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για εσένα.Ναι μπορεί ορισμένες φορές να σου δημιουργεί δυσκολίες, μπορεί ο αποθηκευτικός σου χώρος να είναι απειροελάχιστος και όλα να σου φαίνονται άχαρα στριμωγμένα. Ωστόσο, ένα μικρό σπιτάκι με την σωστή διακόσμηση μπορεί να δείξει τόσο ζεστό και φιλόξενο όσο κανένα άλλο...
Αν σας αρέσει η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ, τότε θα σας αρέσουν και οι παρακάτω πανεύκολες χειρο-κατασκευές!
Η πρώτη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, είναι πανεύκολη. Χρειάζεστε μόνο μερικά μπολάκια, λίγους κόκκους καφέ και ρεσώ!
Η ζεστασιά από τα ρεσώ θα κάνεις τους κόκκους καφέ να μοσχοβολήσουν
...