Pancakes με μπανάνα & σοκολάτα
12-01-2018
Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes
Μερίδες: 10
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 και 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 και 1/4 φλιτζ. γάλα
1 αυγό μεγάλο, χτυπημένο
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γκανάς: σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Με τη μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα pancakes: Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο – που το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο – και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε τον χυλό να σταθεί για 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο μέχρι να λιώσει. Κουνάμε το τηγάνι για να πάει παντού. Ρίχνουμε με κουτάλι 1⁄2 κουτ. σούπας από τον χυλό στο τηγάνι. Αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη μία πλευρά. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε με φαρδιά ξύλινη σπάτουλα και ψήνουμε την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με τη γκανάς σοκολάτας.
πηγή
Καρπουζόπιτα
Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια
Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού
Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού...
Τρουφάκια Oreo με κάλυψη σοκολάτας με 3 υλικά
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τ...
Ζαχαρόπαστα
Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε... Δείτε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή.
Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν....
Mini Chocolate Cupcakes
Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο,
ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το
σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη,
το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τμηματικά το μπολ με τα υγρά
υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα
υλικά μο...
Μπουκιές κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο
Έχουμε ξεπλύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα στραγγίζουμε και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή τριμμένη και τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα κρεμμύδια και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα και έπειτα στρώνουμε το κοτόπουλο και συμ...
Kοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον με ρύζι
Βράζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό το οποίο το καλύπτει πλήρως ώσπου να αφρίσει.
Στη συνέχεια το τρυπάμε με ένα πηρούνι διάσπαρτα και ρίχνουμε αλάτι, ενώ το αφήνουμε να βράζει μέχρι να μαλακώσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει για να το κόψουμε σε κομματάκια.
Έπειτα το τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο βούτυρο προσθέτωντας μπαχ...
Το σουφλέ της μαμάς με 4 υλικά!
Σαν το σουφλέ δεν έχει! Πόσο μάλλον σαν το σουφλέ φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς!
...
Προφιτερόλ
Για την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει κα...
Μαχαλεμπί με σιρόπι μελιού και ξηρούς καρπούς
Βάζετε σε αντικολητική κατσαρολίτσα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές. Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς. Την αδειάζετε σε ρηχό ταψάκι και τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
Φτιάχνετε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βρά...