Μπισκοτογλυκό με 2 υλικά

Μπισκοτογλυκό με 2 υλικά

Σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην έρχεται σε επαφή το σκεύος με το νερό), λιώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε την λιωμένη πλέον κουβερτούρα σε πυράντοχο σκεύος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με τη βοήθεια της μαρίζ...
Ζαχαρο Κουλουράκια τηγανιού νηστίσιμα

Ζαχαρο Κουλουράκια τηγανιού νηστίσιμα

Υλικά 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό 1 φάκελο μάγια 2 κουταλιές ζάχαρη 1 βανίλια ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά φτιάχνοντας μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα...
Σαλάτα αντιοξειδωτική

Σαλάτα αντιοξειδωτική

Υλικά 200 γρ. baby φύλλα σπανάκι 2 καρότα τριμμένα 1/2 κόκκινο λάχανο 1 μικρό τρυφερό μπρόκολο (κομμένο σε μικρές φούντες) 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε καρέ Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο Λίγα φύλλα μαϊντανό (ολόκληρα) 1 φλ. καρύδια 1 κ.σ. σπόρους σουσάμι, λινάρι, κολοκύθι Dressing 1/3 φλ. ε...
Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας

Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας

Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό για 3 - 4 λεπτά και προσθέτουμε το εβαπορέ, το κονιάκ και τον καφέ. Κόβουμε 2 φέτες από το παντεσπάνι όσο είναι το τσέρκι, το στεφάνι ή η μεταλλική φόρμα που θα φτιάξουμε την τούρτα. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες μέσα σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια μέσα σε ένα μπολ, πάνω από ζεστό νερό πο...
Λουκουμάδες παραδοσιακοί

Λουκουμάδες παραδοσιακοί

Γεμίζετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε και αφήνετε 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και παχύ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα...
Κουραμπιέδες Κρήτης

Κουραμπιέδες Κρήτης

600γρ βούτυρο γάλακτος η ανθόγαλο 150 γρ.βουτυρο κανονικό 1 και μισό κιλό αλεύρι 330 γρ άχνη για μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά ανθόνερο για μέσα ανθόνερο και άχνη για επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε την...
Μυλοκόπι με χόρτα γιαχνί και τρίμμα αυγοτάραχο

Μυλοκόπι με χόρτα γιαχνί και τρίμμα αυγοτάραχο

Τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκι. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα, ζεματίζουμε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατίζουμε το μυλοκόπι και το...
Ριζότο µε μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα

Ριζότο µε μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί...
Παλμιέ με μέλι,ταχίνι και καστανή ζάχαρη

Παλμιέ με μέλι,ταχίνι και καστανή ζάχαρη

Ούτε που ήξερα ότι τα γυαλάκια,όπως τα λέγαμε, που μας αγόραζαν από το φούρνο οι γονείς μου, λεγόντουσαν παλμιέ!Ώσπου τα είδα τις προάλλες!Με ένα φύλλο σφολιάτας φτιάχνονται στο άψε σβήσε σε ότι γεύση θέλετε!Αλμυρά ή γλυκά!Με κανέλα και ζάχαρη θα τα βρείτε συνήθως,με σοκολάτα τα συνάντησα τώρα και με ταχίνι τα έφτιαξα για να θυμίζουν λίγο τις αγαπημένες μο...

Πλαστικές Σακούλες

Οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης αποτελούν σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας μας. Κάθε χρόνο ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει περίπου 200 πλαστικές σακούλες μεταφοράς και συσκευασίας [1]. Εκτιμάται ότι το 2010 στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98.6 δις πλαστικές σακούλες μεταφοράς, εκ των οποίων το 89 % ήταν μιας χρήσης...

Πώς αντιμετωπίζουμε την Κλιματική Αλλαγή στο σπίτι μας

Η κλιματική αλλαγή είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση των καιρών μας. Αυτές τις μέρες διεξάγεται στο Παρίσι η 21η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP21) με στόχο τη συγκράτηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης στους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της Προβιομηχανικής Εποχής. Η κλιματική αλλαγή είναι όμως και υπόθεση που θα πρέπει να μας αφορά σ...

Υγιείς ωκεανοί για βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Οι ωκεανοί καλύπτουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της γης και παρέχουν θεμελιώδεις οικοσυστημικές υπηρεσίες, όπως τροφή, ρύθμιση του κλίματος και αναψυχή. Στηρίζουν επίσης τη ζωή και τον βιοπορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο....

6 επιστημονικά πράγματα που πρέπει να μάθεις για τον οργασμό

Ο οργασμός μπορεί να θεωρηθεί το κερασάκι στην τούρτα. Τι πραγματικά σημαίνει αυτό; Ότι δεν χρειάζεται να έχεις έναν για να απολαύσεις όλα τα υπόλοιπα. Αλλά σίγουρα είναι μία γλυκιά προσθήκη. Ας μιλήσουμε όμως για 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα πράγματα που πρέπει να μάθεις σχετικά με τον οργασμό. Δεν είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες Κυρίως στις γυναίκες...

Για τον Άγιο Βαλεντίνο…

Τον έρωτα πολλοί εμίσησαν, τον Βαλεντίνο κανείς. Οι ελεύθεροι θα ήθελαν να είναι σε σχέση, από την άλλη οι δεσμευμένοι εύχονται το αντίθετο γιατί ξέρουν ότι πρέπει να το γιορτάσουν, να πάρουν δώρο στους αγαπημένους τους, να βγουν έξω για φαγητό… να γίνουν ρομαντικοί εν ολίγοις σε μια εποχή που δεν ευνοεί, δυστυχώς, αυτή την «απαραίτητη» συνήθεια σε μία...

Ξεπέρασε το αίσθημα της ζήλιας

Είναι ένα συναίσθημα για το οποίο όσο και να έχεις αρνηθεί πως το έχεις νοιώσει, τόσο περισσότερο η ίδια η ζωή σε διαψεύδει. Η ζήλια δεν είναι ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, όπως πιστεύεται, αλλά ένα κράμα συναισθημάτων, όπως ο φθόνος και η απογοήτευση. Η ζήλια ενεργοποιείται μέσα όταν αισθανόμαστε πως είμαστε κατώτεροι σε ικανότητες, πλούτη, υγεία ή οτιδήποτε άλλο συγκριτικά με έναν άλλο άνθρωπο. Η...

«Εννέα ώρες» με τον Χρήστο Δασκαλάκη

Με αφορμή το καινούριο βιβλίο στο οποίο συμμετέχει, τη συλλογή διηγημάτων «9 ώρες στα Εξάρχεια», καλωσορίζουμε τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη και τον γνωρίζουμε μέσα από τις εννέα ερωτήσεις που του απευθύναμε. Μετά από τρία προσωπικά βιβλία, επιστρέφετε με μια συλλογική δουλειά εννέα διαφορετικών συγγραφέων. Πως ήταν να συνεργάζεστε με οκτώ ακόμα συγγραφεί...

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 29/12/2016

Ένα διαστημόπλοιο που ταξιδεύει σε έναν μακρινό πλανήτη αποικία και μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους παρουσιάζει μια δυσλειτουργία στον θαλάμο του ύπνου. Ως αποτέλεσμα, οι δύο επιβάτες θα ξυπνήσουν 90 χρόνια νωρίτερα....

«Το δάνειο»

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Παντελή Δεντάκη....

Νόστιμο παστίτσιο με λαχανικά και χειροποίητη μπεσαμέλ

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις το πιο νόστιμο παστίτσιο με λαχανικά και μία πεντανόστιμη χειροποίητη μπεσαμέλ για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Το αγαπημένο μας παστίτσιο σε μία διαφορετική εκδοχή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ήταν μία έμπνευση της στιγμής που την αποκόμισα από τη μητέρα μου καθώς έφτιαχνε το γνωστό σε όλους μας κλασικό παστίτσιο με κιμά. ...

Μικρό διαμέρισμα: Αυτός είναι ο τρόπος για να μην φαίνεται «στριμωγμένο»!

Όταν διακοσμείτε ένα μικρό διαμέρισμα, ένας έξυπνος τρόπος για να πάρετε αποφάσεις είναι να σκέφτεστε σε «κλίμακα»....

TWOS

Το brand TWOS το συναντάμε τρίτο συνεχόμενο Πάσχα, στο ολάνθιστο κυκλαδίτικο νησί της Πάρου γεμάτο καινούργιες, φρέσκιες προτάσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. ...

Powered by Simplylife.gr
Top Top