Μπουκίτσες κοτόπουλου με φέτα και μπαχαρικά
Δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο;
Με απλά βήματα, δοκιμάστε να φτιάξετε μπουκίτσες κοτόπουλου με φέτα και μπαχαρικά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας εσείς και οι αγαπημένοι σας!
Υλικά
→ Κοτόπουλο στήθος ή μπουκίτσες κοτόπουλου
→ Μπαχαρικά: Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, ρίγανη
→ Κρεμμύδια ξερά
→ Ντοματίνια ή ντομάτες (γινωμένες)
→ Μαϊντανός
→ Φέτα (μαλακή)
→ Ξύδι βαλσάμικο
→ Ελαιόλαδο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Αγοράστε από τον κρεοπώλη σας κοτόπουλο στήθος ή κομμένες μπουκίτσες κοτόπουλου.
2. Ξεπλύνετε καλά το κρέας και βάλτε το σε μια βαθιά πιατέλα.
3. Ρίξτε τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, ρίγανη) και ανακατέψτε με τα χέρια έτσι ώστε να απλωθούν παντού τα μπαχαρικά.
4. Ρίξτε το κρέας στο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, γυρίστε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά.
5. Αφήστε το να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές και, έπειτα, προσθέστε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
6. Ρίξτε μέσα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ανακατέψτε καλά μαζί με το κρέας.
7. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση ή τις φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ρίξτε τις στο τηγάνι.
8. Προσθέστε λίγη επιπλέον ρίγανη και ελάχιστο μαϊντανό.
9. Περιχύστε με ξύδι βαλσάμικο (κατά προτίμηση, βαλσάμικο σε κρέμα) και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
10. Αφού έχει τραβήξει σχεδόν όλο το νερό, προσθέστε φέτα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε.
11. Μετά από 3-4 λεπτά σβήστε τη φωτιά και το φαγητό σας είναι έτοιμο!
TIPS!
→ Αυτό το φαγητό συνοδεύεται τέλεια με μπύρα ή λευκό κρασί.
→ Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι ή μακαρόνια πένες και πράσινη σαλάτα.
→ Προκειμένου να αποφύγετε τον κίνδυνο σαλμονέλας, μην αφήνετε το ωμό κοτόπουλο εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα, πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας αφού το αγγίξετε και καθαρίστε εξονυχιστικά τις επιφάνειες που έχετε χρησιμοποιήσει.
→ Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο, βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί επαρκώς (έχει φτάσει στους 74 βαθμούς Κελσίου) για να είναι ασφαλές για κατανάλωση.
Δοκιμάστε τη συνταγή και πείτε μας τη γνώμη σας!
Γράφει η
Αγάπη Μαρταβατζή
Ένα μοναδικό Maltesers κέικ
Έχετε όρεξη να φτιάξετε ένα μεγάλο και νόστιμο γλυκό. Αυτή η συνταγή θα σας κάνει ζαχαροπλάστες αφού μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι απίστευτο.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:
200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού]...
Μπουκίτσες κοτόπουλου με φέτα και μπαχαρικά
Δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο;
Με απλά βήματα, δοκιμάστε να φτιάξετε μπουκίτσες κοτόπουλου με φέτα και μπαχαρικά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας εσείς και οι αγαπημένοι σας!...
Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 30 λεπτάκια
Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία, ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε....
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Απριλίου
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Απρίλιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 υλικά σε 10′
Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 μόνο υλικά σε 10 λ. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου που φάγατε ποτέ.
Υλικά συνταγής
400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού...
Φανταστικά σοκολατάκια όρεο με 3 υλικά
Υπέροχα σοκολατάκια όρεο με μαλακό τυρί και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να έχετε πάντα στο ψυγείο σας πεντανόστιμα σοκολατάκια για τις …. υπογλυκαιμίες…....
Κέικ μπανάνας με γλάσο λευκής σοκολάτας
Μουσκεύετε τις σταφίδες στο μισό ρούμι για 30΄. Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το γάλα και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε μέσα στη ζύμη τις σταφίδες στραγγισμένες και πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι, τις μπανάνες ψιλοκομμ...
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Φεβρουαρίου
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Φεβρουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Σοκολατάκια bounty
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη ινδική καρύδα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε στο χέρι μας στενόμακρα παχουλά σοκολατάκια. Τα βάζουμε σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια μας στην σ...