Παλμιέ με μέλι,ταχίνι και καστανή ζάχαρη

Παλμιέ με μέλι,ταχίνι και καστανή ζάχαρη

Ούτε που ήξερα ότι τα γυαλάκια,όπως τα λέγαμε, που μας αγόραζαν από το φούρνο οι γονείς μου, λεγόντουσαν παλμιέ!Ώσπου τα είδα τις προάλλες!Με ένα φύλλο σφολιάτας φτιάχνονται στο άψε σβήσε σε ότι γεύση θέλετε!Αλμυρά ή γλυκά!Με κανέλα και ζάχαρη θα τα βρείτε συνήθως,με σοκολάτα τα συνάντησα τώρα και με ταχίνι τα έφτιαξα για να θυμίζουν λίγο τις αγαπημένες μο...
Cheesecake με γιαούρτι και μέλι

Cheesecake με γιαούρτι και μέλι

Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα μπισκότα και τα τριμμένα φιστίκια. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας για κέικ που ανοίγει ( 26 εκ. διάμετρο) και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά και ο γιαούρτι. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη στρωμένη με μπισκότα φόρμα και το απλώνετε με μια ...
Οι πιο νόστιμες ψητές πατάτες

Οι πιο νόστιμες ψητές πατάτες

Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε κάθε μία σε 4 άνισα κομμάτια. Ρίξτε τις σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Ρίξτε αλάτι και σιγοβράστε για 2 λεπτά....
Κοτόσουπα φρικασέ

Κοτόσουπα φρικασέ

Βράζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αδειάζουμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με τον δυόσμο και το λεμόνι και τη χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα....
Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή....
Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι

Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι

Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζ...
Εύκολη κερασόπιτα σε πέντε λεπτά

Εύκολη κερασόπιτα σε πέντε λεπτά

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 2. Βάζουμε μια στρώση κεράσια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να προετοιμάσουμε τον χυλό. 3. Ανακατεύουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα β...
Κόκορας στο φούρνο με χυλοπίτες

Κόκορας στο φούρνο με χυλοπίτες

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί) 1 μεγαλούτσικος κόκορας σε μερίδες 1 πακέτο χυλοπίτες (μισό κιλό) Μισή κονσέρβα τοματίνια ψιλοκομμένα Μισό κουτί χυμό τομάτας συμπυκνωμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο Νερό Αλάτι, πιπέρι Κανέλα σε σκόνη Λίγη ζάχαρη 4-5 μπαχάρια 3-4 καρφάκια γαρίφαλο Εκτέλεση Έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά τον...
Καρυδόπαστα μελαχρινή

Καρυδόπαστα μελαχρινή

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύετε καλά και στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε ...

Τεχνητοί ύφαλοι από βαγόνια του Μετρό προσελκύουν ψάρια και εκατομμύρια

Βαγόνια από το Μετρό της Νέας Υόρκης θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να συναντήσει κάποιος στις αχανείς υδάτινες εκτάσεις του Ατλαντικού Ωκεανού. Και όμως, κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, από το Ντέλαγουερ ως τη Νότια Καρολίνα, ένα υποθαλάσσιο δίκτυο τέτοιων βαγονιών έχει μετατραπεί σε κατοικία για εκατομμύρια ψάρια. Οι φωτογραφίες...

Ματαβενέρο ένα οικοχωριό στην Ισπανία

Το Ματαβενέρο και το Ποϊμπουένο είναι δύο γειτονικά χωριά στα βουνά της βορειοδυτικής Ισπανίας σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά τον περασμένο αιώνα, τα χωριά εγκαταλείφθηκαν για 20 χρόνια. Το 1989 κάποια μέλη του κινήματος «Rainbow Gathering» εγκαταστάθηκαν στο χωριό Ματαβενέρο και ξεκίνησαν τ...

Τα παιδιά εκτίθενται σε περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από τους ενήλικες

Τα παιδιά εκτίθενται σε 30% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς το χαμηλότερο ύψος οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, σύμφωνα με νέα έκθεση της περιβαλλοντικής ΜΚΟ Global Action Plan. ...

Η σημασία της επάρκειας της καθημερινής διατροφής σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη D και φολικό οξύ.

Οι βιταμίνες πήραν το όνομά τους από το λατινικό vita που σημαίνει ζωή, καθότι είναι ζωτικής σημασίας στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. ...

Motivation is the Key!

Είναι πολύ σημαντικό γενικά να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Ας τα δούμε για λίγο γκρι, έστω. Τα πάντα ξεκινάνε από την ψυχολογία μας και όταν αυτή είναι πεσμένη δυστυχώς αυτό ζωγραφίζεται πάνω μας και δεν μπορούμε να δράσουμε, σε κανένα επίπεδο. Αν τώρα είσαι άνεργος, λοιπόν, μη σε παίρνει από κάτω...

Εγωισμός: Ένας γίγαντας μέσα μας

Πότε ο εγωισμός είναι καλός και πότε μπορεί να μας βλάψει; Με ποιον τρόπο μπορούμε να τον διαχειριστούμε και να κρατήσουμε τις ισορροπίες; Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας γίγαντας, ο οποίος είχε έναν ανθισμένο κήπο, όπου έπαιζαν τα παιδιά του χωριού. Ο γίγαντας, όμως, ήταν πολύ εγωιστής και ήθελε τον κήπο αποκλειστικά για τον εαυτό του. Έχτισε, λοιπόν, μια μεγάλη μάντρα και απαγόρευσε στα παιδι...

«9 Ιστορίες» - Κριτική βιβλίου

Οι «9 ιστορίες» είναι μια συλλογή διηγημάτων του Αμερικανού συγγραφέα J.D.Salinger που δημοσιεύθηκε τον Απρίλη του 1953. Ο τρόπος γραφής του Salinger – γνωστός στους περισσότερους από τον «Φύλακα στη Σίκαλη» - είναι πρωτότυπος, κλασάτος και γοητευτικός. Οι «9 Ιστορίες» του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο γιατί δένουν ισχυρά όλες μαζί, όσο και για...

«Είμαστε όλοι τρελοί Πιερότοι»: Πώς ο Godard γράφει ιστορία μέσα από την Nouvelle Vague - Κριτική ταινίας

«Ο Τρελός Πιερρό» (1965), είναι μια γαλλική ταινία του Jean Luc Godard, έναυσμα της οποίας αποτέλεσε το μυθιστόρημα “Obsession” του Lionel White. Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Φερντινάν, ενός μεσοαστού Γάλλου, ο οποίος έχοντας βαρεθεί την κυνική ζωή του, αφήνει την οικογένειά του και το σκάει με την ερωμένη και νταντά του παιδιού του, Μαριάν. Οι δυο ...

Η Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Γερμανία, Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Τσερλίνε, η γριά υπηρέτρια του σπιτιού της Βαρόνης Ελβίρας, πέρασε όλη της τη ζωή υπηρετώντας τη Βαρόνη και ζώντας στη σκιά της. Ερωτεύτηκε αυτούς που ερωτεύτηκε και εκείνη, μεγάλωσε το νόθο παιδί της, γέρασε και συνεχίζει να ζει μέσα σε ένα κλειστό σπίτι, που μοιάζει ν...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε ...

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν αρκεί, αν θέλουμε να αποκτήσει το σπίτι μας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση… Και υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Δείτε ιδέες για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας και εμπνευστείτε για να αποκτήσετε το πιο όμορφο, ζεστό, χριστουγεννιάτικο σκηνικό!...

Φίκος, το αγαπημένο φυτό των διακοσμητών

Τα είδη του Φίκου, οι ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους Ο Φίκος αναμφισβήτητα εμπεριέχεται στην ομάδα των γνωστών διακοσμητικών φυτών. Ανήκει στην οικογένεια των Μορεωδών (της Συκιάς) που αποτελείται από δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Στο διαδίκτυο και σε βιβλιογραφίες μπορούμε να ανακαλύψουμε τα είδη του φίκου καθώς και οδηγίες για την καλύτερ...

Powered by Simplylife.gr
Top Top