Ας κάνουμε μια καλή αποτοξίνωση για να νοιώσουμε ξανά πιο νέοι και όμορφοι
Ας νιώσουμε το σώμα μας πιο δυνατό ,βέβαια πάντα πριν κάνουμε την πιο κάτω δίαιτα θα ρωτήσουμε τον ιατρό μας
Προέρχεται από το Memorial Hospital και εφαρμόζεται στους υπέρβαρους καρδιοπαθείς για να χάσουν ταχέως βάρος πριν το χειρουργείο.
Υλικά
6 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 πράσσα
3 φρέσκες μέτριες ντομάτες για φαγητό ή 1 κονσέρβα
2 πράσινες πιπεριές
1 μικρό άσπρο λάχανο
2 καρότα
1 ματσάκι σέληνο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι κατά βούληση
τσίλι
(εγώ την προτιμούσα καυτερή)
χυμός λεμονιού
ΗΜΕΡΑ 1η: Μόνο φρούτα (εκτός μπανάνες) και σούπα. Τα πεπόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες. Για ποτά μόνο άγλυκο χυμό βατόμουρο και νερό.
ΗΜΕΡΑ 2η: Μόνο λαχανικά και σούπα. Φάτε όσα φρέσκα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά μπορείτε να χορτάσετε. Προσπαθήστε και φάτε πράσινα φυλλώδη χορταρικά (αλλά όχι ξερά φασόλια, μπιζέλια ή καλαμπόκι). Μη φάτε καθόλου φρούτα.
ΗΜΕΡΑ 3η: Φάτε όση σούπα, φρούτα και λαχανικά θέλετε. Μή φάτε βραστή πατάτα. Αν έχετε ακολουθήσει τρεις μέρες όπως καθορίζεται πιο πάνω και δεν έχετε ξεφύγει, θα έχετε χάσει 2,5 με 3,5 κιλά.
ΗΜΕΡΑ 4η: Μπανάνες, αποβουτυρωμένο γάλα, σούπα και όσα ποτήρια νερό μπορείτε να πιείτε. Φάτε μέχρι 3 μπανάνες και πιείτε μέχρι 3 ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα. Το γάλα και οι μπανάνες είναι πλούσια σε θερμίδες και ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ , αλλά απ’ αυτή ιδιαίτερα τη μέρα το σώμα σας έχει ανάγκη από κάλιο, υδρογονάνθρακες, πρωτεΐνες και ασβέστιο για να μειωθεί η διακαής επιθυμία για γλυκά.
ΗΜΕΡΑ 5η: Μοσχάρι και ντομάτες. Θα πρέπει να έχετε 300-600 γρμ. μοσχάρι και 1 κονσέρβα ντομάτες ή ως και 6 φρέσκιες ντομάτες. Αυτή τη μέρα προσπαθήστε να πιείτε τουλάχιστον 5-6 ποτήρια νερό για να βοηθήσετε να εκπλυθεί το ουρικό οξύ από το σώμα σας. Φάτε όλη τη σούπα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.
ΗΜΕΡΑ 6η: Μοσχάρι και λαχανικά μέχρι να ευχαριστηθεί η καρδιά σας, αλλά όχι βραστή πατάτα. Φάτε 2 ή και 3 μπριζόλες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά . Να σιγουρευτείτε ότι έχετε φάει τουλάχιστον μια φορά τη σούπα.
ΗΜΕΡΑ 7η: Ακατέργαστο ρύζι, γλυκά φρούτα, χυμός και λαχανικά. Χορτάστε και φάτε τουλάχιστον μια φορά τη σούπα.
Στο τέλος της εβδομης ημέρας, εαν δεν έχετε αποκλίνει από αυτή τη δίαιτα, θα έχετε χάση 6-7,5 κιλά. Εάν χάσετε πάνω από 7,5 κιλά αποφύγετε τη δίαιτα για 2 ημέρες πριν την ξαναρχίσετε. Από την πρώτη ημέρα αυτό το 7ήμερο πρόγραμμα διατροφής μπορείτε να το εφαρμόζετε όσο συχνά επιθυμείτε και στην πράξη.
Εάν το ακολουθήσετε σωστά θα καθαρίσει το σύστημά σας από ακαθαρσίες και θα σας χαρίσει ένα συναίσθημα ευεξίας όπως ποτέ άλλοτε. Μετά από 7 μόνο μέρες θα αρχίσετε να αισθάνεστε ελαφρύτερα και να έχετε περισσότερη ζωτικότητα. Συνεχίστε αυτό το πρόγραμμα για όσο διάστημα επιθυμείτε και θα αισθάνεστε τη διαφορά. Αυτή η δίαιτα καίει τα λίπη γρήγορα και ξεπλένει τις ακαθαρσίες από το σύστημά σας.
Αποφύγετε τη δίαιτα για τουλάχιστον 24 ώρες πριν καταναλώσετε αλκοόλ. Επειδή το σύστημα χώνευσης καθενός είναι διαφορετικό, θα επηρεάσει τον καθένα διαφορετικά. Μετά την 3η ημέρα θα έχετε περισσότερη ενεργητικότητα απ’ αυτή που είχατε όταν αρχίσατε, αν βέβαια δεν αποκλίνετε.
Μετά τη εφαρμογή της δίαιτας για αρκετές ημέρες θα διαπιστώσετε ότι έχουν αλλάξει οι κινήσεις των εντέρων σας και μπορεί να θέλετε να φάτε μια κούπα με καυτερή τροφή. Αν και μπορείτε να πάρετε σκέτο καφέ θα αντιληφθείτε ότι δεν έχετε καμία επιθυμία για αυτόν μετά την 3η ημέρα.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ψωμί, κατεψυγμένες τροφές, αλκοόλ, αναψυκτικά (περιλαμβανομένων και των διαιτητικών).
Παραμείνετε στο νερό, το άγλυκο τσάι, σκέτο καφέ, άγλυκους φρουτοχυμούς βατομούρων και αποβουτυρωμένο γάλα.
Την 5η ή 6η μέρα μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχάρι με κοτόπουλο χωρίς δέρμα (ψητό ή βραστό). Πρέπει να φάτε μοσχάρι για μια από τις δύο αυτές ημέρες γιατί έχετε ανάγκη του υψηλού περιεχομένου πρωτεϊνών που παρέχει το μοσχάρι.
Οποιαδήποτε φάρμακα παίρνετε δεν επηρεάζονται από αυτή τη δίαιτα.
Βοηθητικές συμβουλές
Παρά το γεγονός ότι οι σούπες δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και μόνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε δίαιτα προκαλεί μια νευρικότητα. Προσπαθήστε να απολαύσετε τις καλές πλευρές της προσπάθειας. Από την πρώτη στιγμή αρχίζετε να χάνετε τα υγρά και νιώθετε πιο ανάλαφρες και αυτό αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και δύναμης για να συνεχίσετε.
Στο παρελθόν οι τροφές σας βάραιναν, ενώ τώρα τρώτε χωρίς να νιώθετε αυτό το βάρος. Κι αν καμιά φορά το αίσθημα της στέρησης επιστρέφει, δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να διασπάσετε την προσοχή σας. Περπατήστε, πηγαίνετε στο γυμναστήριο, πολλαπλασιάστε τις δραστηριότητές σας, κάντε ό,τι μπορείτε για να… ξεχνάτε τον πόνο σας.
Κάτι που επίσης πρέπει να θυμάστε είναι ότι όταν ξεκινούμε μια δίαιτα, η ζυγαριά δείχνει ότι χάσαμε πολύ γρήγορα το πρώτο κιλό, αλλά μετά… κολλάει. Αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύσει, καθώς ο οργανισμός μπαίνει με αργούς ρυθμούς στη διαδικασία της απώλειας βάρους. Γι’ αυτό και καλό είναι να μην ζυγίζεστε πολύ συχνά. Το ιδανικό θα ήταν να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, ώστε να αποφύγετε το άγχος και τη συνεχή αντιπαράθεση με τη ζυγαριά σας.
Ένα επίσης συχνό φαινόμενο είναι και τα συχνά σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας. Από τον απόλυτο ενθουσιασμό περνούμε στην απόλυτη κατάθλιψη και το αντίθετο. Δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό. Το σώμα μας βρίσκεται σε αναζήτηση μιας νέας ισορροπίας. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμεναν συσσωρευμένα προσθέτοντας βάρος.
Κάτι που επίσης είναι καλό να αποφύγουμε, είναι ο συνδυασμός της τροφής με την προσπάθεια να ξεχάσουμε κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε το φαγητό σαν μια απλή πηγή ενέργειας και να μην το συνδυάζουμε με καμιά άλλη δραστηριότητα της ζωής μας.
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ούτε που ήξερα ότι τα γυαλάκια,όπως τα λέγαμε, που μας αγόραζαν από το φούρνο οι γονείς μου, λεγόντουσαν παλμιέ!Ώσπου τα είδα τις προάλλες!Με ένα φύλλο σφολιάτας φτιάχνονται στο άψε σβήσε σε ότι γεύση θέλετε!Αλμυρά ή γλυκά!Με κανέλα και ζάχαρη θα τα βρείτε συνήθως,με σοκολάτα τα συνάντησα τώρα και με ταχίνι τα έφτιαξα για να θυμίζουν λίγο τις αγαπημένες μο...
Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα μπισκότα και τα τριμμένα φιστίκια. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας για κέικ που ανοίγει ( 26 εκ. διάμετρο) και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά και ο γιαούρτι.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη στρωμένη με μπισκότα φόρμα και το απλώνετε με μια ...
Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε κάθε μία σε 4 άνισα κομμάτια. Ρίξτε τις σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Ρίξτε αλάτι και σιγοβράστε για 2 λεπτά....
Βράζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αδειάζουμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με τον δυόσμο και το λεμόνι και τη χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα....
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα.
Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή....
Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζ...
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2. Βάζουμε μια στρώση κεράσια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να προετοιμάσουμε τον χυλό.
3. Ανακατεύουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα β...
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Ανακατεύετε καλά και στο τέλος προσθέτετε την καρυδόψιχα συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε ...
Βαγόνια από το Μετρό της Νέας Υόρκης θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να συναντήσει κάποιος στις αχανείς υδάτινες εκτάσεις του Ατλαντικού Ωκεανού.
Και όμως, κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, από το Ντέλαγουερ ως τη Νότια Καρολίνα, ένα υποθαλάσσιο δίκτυο τέτοιων βαγονιών έχει μετατραπεί σε κατοικία για εκατομμύρια ψάρια.
Οι φωτογραφίες...
Το Ματαβενέρο και το Ποϊμπουένο είναι δύο γειτονικά χωριά στα βουνά της βορειοδυτικής Ισπανίας σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά τον περασμένο αιώνα, τα χωριά εγκαταλείφθηκαν για 20 χρόνια. Το 1989 κάποια μέλη του κινήματος «Rainbow Gathering» εγκαταστάθηκαν στο χωριό Ματαβενέρο και ξεκίνησαν τ...
Τα παιδιά εκτίθενται σε 30% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς το χαμηλότερο ύψος οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, σύμφωνα με νέα έκθεση της περιβαλλοντικής ΜΚΟ Global Action Plan.
...
Είναι πολύ σημαντικό γενικά να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Ας τα δούμε για λίγο γκρι, έστω. Τα πάντα ξεκινάνε από την ψυχολογία μας και όταν αυτή είναι πεσμένη δυστυχώς αυτό ζωγραφίζεται πάνω μας και δεν μπορούμε να δράσουμε, σε κανένα επίπεδο. Αν τώρα είσαι άνεργος, λοιπόν, μη σε παίρνει από κάτω...
Πότε ο εγωισμός είναι καλός και πότε μπορεί να μας βλάψει; Με ποιον τρόπο μπορούμε να τον διαχειριστούμε και να κρατήσουμε τις ισορροπίες;
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας γίγαντας, ο οποίος είχε έναν ανθισμένο κήπο, όπου έπαιζαν τα παιδιά του χωριού. Ο γίγαντας, όμως, ήταν πολύ εγωιστής και ήθελε τον κήπο αποκλειστικά για τον εαυτό του. Έχτισε, λοιπόν, μια μεγάλη μάντρα και απαγόρευσε στα παιδι...
Οι «9 ιστορίες» είναι μια συλλογή διηγημάτων του Αμερικανού συγγραφέα J.D.Salinger που δημοσιεύθηκε τον Απρίλη του 1953.
Ο τρόπος γραφής του Salinger – γνωστός στους περισσότερους από τον «Φύλακα στη Σίκαλη» - είναι πρωτότυπος, κλασάτος και γοητευτικός. Οι «9 Ιστορίες» του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο γιατί δένουν ισχυρά όλες μαζί, όσο και για...
«Ο Τρελός Πιερρό» (1965), είναι μια γαλλική ταινία του Jean Luc Godard, έναυσμα της οποίας αποτέλεσε το μυθιστόρημα “Obsession” του Lionel White.
Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Φερντινάν, ενός μεσοαστού Γάλλου, ο οποίος έχοντας βαρεθεί την κυνική ζωή του, αφήνει την οικογένειά του και το σκάει με την ερωμένη και νταντά του παιδιού του, Μαριάν. Οι δυο ...
Γερμανία, Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Η Τσερλίνε, η γριά υπηρέτρια του σπιτιού της Βαρόνης Ελβίρας, πέρασε όλη της τη ζωή υπηρετώντας τη Βαρόνη και ζώντας στη σκιά της. Ερωτεύτηκε αυτούς που ερωτεύτηκε και εκείνη, μεγάλωσε το νόθο παιδί της, γέρασε και συνεχίζει να ζει μέσα σε ένα κλειστό σπίτι, που μοιάζει ν...
Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε ...
Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν αρκεί, αν θέλουμε να αποκτήσει το σπίτι μας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση… Και υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Δείτε ιδέες για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας και εμπνευστείτε για να αποκτήσετε το πιο όμορφο, ζεστό, χριστουγεννιάτικο σκηνικό!...
Τα είδη του Φίκου, οι ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους
Ο Φίκος αναμφισβήτητα εμπεριέχεται στην ομάδα των γνωστών διακοσμητικών φυτών. Ανήκει στην οικογένεια των Μορεωδών (της Συκιάς) που αποτελείται από δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου.
Στο διαδίκτυο και σε βιβλιογραφίες μπορούμε να ανακαλύψουμε τα είδη του φίκου καθώς και οδηγίες για την καλύτερ...