Υλικά για την αλατισμένη καραμέλα
1 κούπα (200γρ.) Ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα (120ml) Νερό
55 γρ. (1/4 της κούπας) Ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα (120ml) Κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα Χοντρό αλάτι
Υλικά για το μπισκότο
115 γρ. (1/2 κούπα ή 1 μπάρα) Ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. (1/2 κούπα) Ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. Κορν φλάουρ
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ (1 κούπα) Αλεύρι
600 γρ (4 κούπες) Καλής ποιότητα μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος
Για την καραμέλα
Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το νερό και ανάψτε το μάτι στη μέτρια θερμοκρασία.
Αφήστε τη ζάχαρη να λιώσει περιστρέφοντας συχνά το σκεύος. Μόλις η ζάχαρη λιώσει θα αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό χρώμα. Συνεχίστε να την παρακολουθείτε περιστρέφοντας το σκεύος κάθε λίγο και λιγάκι. μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
Προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας με το σύρμα σχολαστικά. Θα αρχίσει να αφρίζει αλλά συνεχίστε προσεκτικά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να ενωθεί με το σιρόπι ζάχαρης. Στη συνέχεια αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σταδιακά ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Ξανά θα αρχίσει να αφρίζει αλλά συνεχίστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτετε το αλάτι. Βάζετε τη κατσαρόλα ξανά στη φωτιά για 30″ ή μέχρι η καραμέλα να γίνει λεία. Στη συνέχεια αφήστε τη καραμέλα να κρυώσει για 15′ πριν την αποθηκεύσετε σε τάπερ ή σε βαζάκι.
Τοποθετείστε τη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε.
Μπορείτε να κρατήσετε τη καραμέλα για 2 εβδομάδες.
Για να φτιάξετε το μπισκότο
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυροο και κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες και να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε τη βανίλια ,συνεχίστε το χτύπημα και κοσκινίστε μέσα στο μπολ το αλεύρι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 » ή μέχρι να σχηματιστεί η μαλακή ζύμη.
Παίρνετε όλη τη ζύμη και τη σχηματίζετε σε σχήμα μπάλας , τη τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στον ψυγείο για 30′.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
Βάζετε σ’ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετείτε τη ζύμη και με πλάστη την μέχρι να έχει πάχος 1,30 εκ.
Κόβετε κομμάτια ζύμης διαμέτρου 1,30 και τα μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί. Στο σημείο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μικρά κουπάτ ή καπάκια. Αν δε βρίσκετε τίποτα από αυτά ψήνετε κανονικά τη ζύμη σε σχήμα παραλληλόγραμο και στη συνέχεια τη κόβετε σε κυκλάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ψήνετε το μπισκότο για 10-12 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Καλύτερα να ψήσετε για λιγότερο παρά παραπάνω από τον προτεινόμενο χρόνο.
Όταν είναι έτοιμα αφήστε να κρυώσουν πλήρως.
Για να τα συναρμολογήσετε
Σε μια 12αρα φόρμα για μάφιν βάζετε 12 θήκες cupcakes.
Τοποθετείτε ένα μικρό ή μέτρια κατσαρολάκι και το γεμίζετε με νερό μέχρι το 5 εκ. του σκεύους.
Στο χείλος του σκεύους τοποθετείτε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζετε μέσα τη σοκολάτα. Προσέχετε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει το βραστό νερό.
Ανακατεύετε απαλά τη σοκολάτα μέχρι να γίνει ρευστή και λεία.
Μόλις η σοκολάτα έχει λιώσει τελείως αποσύρετε τη κατσαρίκα από τη φωτιά αλλά κρατήστε το πυρίμαχο μπολ στο χείλος.
Βγάζετε τη καραμέλα από το ψυγείο.
Βάζετε 1-2 κ.γ. σοκολάτας στον πάτο της θήκης για cupcakes ώστε να καλυφθεί πλήρως η βάση.
Στη συνέχεια παίρνετε έναν δίσκο από το μπισκότο που ψήσατε και από πάνω βάζετε ένα 1 κ.γ. καραμέλας. Τοποθετείστε το στη βάση σοκολάτας. Προσπαθήστε το μπισκότο να μην καλύψει τα τοιχώματα ώστε να μπορεί να καλυφθεί πλήρως από τη σοκολάτα.
Τέλος καλύπτετε με σοκολάτα το μπισκότο και τη καραμέλα και όταν τελειώσετε τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθούν.
Tips
Για τη καραμέλα :Προσέχετε ώστε το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς το μείγμα θα αρπάξει και θα καεί.
Όσες φορές φτιάχνουμε καραμέλα παρατηρούμε μερικά γρομπαλάκια ζάχαρης. Αυτό που κάνουμε είναι να περνάμε τη καραμέλα από σουρωτήρι ώστε να γίνει ρευστή και λεία.
Γεμίζετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε και αφήνετε 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και παχύ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα...
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλάτι βράζουμε για 5 μόνο λεπτά τις γαρίδες που έχουμε ξεπλύνει καλά. Αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το ζωμό από τις γαρίδες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό και βράζουμε μέσα στο ζωμό αυτό τα ζυμαρικά μας. Θα τα αφήσουμε λίγο λιγότερο από το χρόνο που γράφουν καθώς θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμά ...
Δεν έχετε φτιάξει ακόμα τη δική σας χειροποίητη λαγάνα; Φτιάξτε φέτος την ωραιότερη λαγάνα που έχετε φάει, με τη συνταγή αυτή, και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη!...
Τα κλασικά μικρά κέικ με σοκολάτα είναι μία συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την!
Ειδικός εξοπλισμός
2 φόρμες με 12 θέσεις για μικρά κέικ
κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού (προαιρετικά)
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. ανάλατο β...
Οι μοναχοί του Αγίου Όρους έχουν τη δική τους υπέροχη κουζίνα. Εμείς βρήκαμε τη συνταγή τους για τη νηστίσιμη μπουγάτσα.
Είναι η πιο ωραία, δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε....
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέσ...
Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο....
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, το έντυπο εκλογικό υλικό που έμεινε αδιάθετο μετά την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών θα ανακυκλωθεί και τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Στέγη
ανηλίκων.Η συγκεκριμένη ...
Μια ιδιαίτερη αντιπυρική περίοδος ξεκινά φέτος στη χώρα μας, επισημαίνει η WWF. Με δεδομένο ότι η απώλεια της φύσης συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη υγεία, οφείλουμε, ως κράτος, να αντιμετωπίσουμε και τις δασικές πυρκαγιές με την ίδια σοβαρότητα και εγρήγορση που χειριστήκαμε τον COVID-19.
...
Διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης δυναμικότητας 350 θέσεων στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Νέας Ιωνίας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου και σχετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. Πρόκειται για σημαντικ...
Η μελέτη δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ασκείται κανείς σε όλη τη ζωή του και όχι μόνο όταν είναι νέος
Σε όσο πιο καλή σωματική κατάσταση βρίσκεται κανείς στα 45 έως 50 του, χάρη στην τακτική άσκηση, τόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού μετά τα 65 του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ασκείται ...
Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying βάσει ειδικής διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρ...
Παρελθόν: μία λέξη με δύναμη μεγαλύτερη από όση της αξίζει. Αφορά κάτι που έχει παρέλθει, έχει περάσει, έχει φύγει. Κι όμως, είναι το μεγαλύτερο, πιο ύπουλο και πιο βασανιστικό φάντασμα που μπορεί να μας στοιχειώσει.
Είναι γεγονός πως συνήθως θυμόμαστε εντονότερα πράγματα που μας συνέβησαν κάποτε και μας φόβισαν, ή μας πλήγωσαν, παρά κάποια περισσότερο θετικά...
Αν δεν πρότεινα αυτό το βιβλίο σε άλλους θα ήταν μια άρνηση στον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτό γιατί αυτός ο Ρώσος σκοτεινός και βαθύς τύπος πραγματικά ξέρει να γράφει. Και όχι μόνο να γράφει αλλά και να σκιαγραφεί πρόσωπα και ψυχές σε βάθος δυσθεώρητο. Ο πρωταγωνιστής Μισκιν αποτελεί φιγούρα εξωπραγματική σε τέτοιο σημείο που να λογίζεται για ηλίθιος. Τι είναι ό...
Μια κοινωνική σάτιρα στην οποία ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι θα έχει μια καλύτερη ζωή αν συρρικνωθεί σε ύψος 10 εκατοστών, επιτρέποντάς του να ζήσει με πλούτο και μεγαλείο....
Διάβασε τις ερωτήσεις και σημείωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι σε εκφράζει περισσότερο. Στο τέλος, άθροισε το σύνολο των απαντήσεων. Βρες πόσες απαντήσεις έχεις προτιμήσει σε κάθε γράμμα, και αυτό που έχει τις περισσότερες, θα σου δείξει τι τύπος Πυγολαμπίδας είσαι!!!...
ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίο...
Χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού με ''ζεστό'' και εκπληκτικό στυλ.
Έχουμε αφήσει πίσω τις ηλιόλουστες και ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού και διανύουμε προς τον χειμώνα και την εποχή των πολύχρωμων φύλλων....
Επενδύσετε σε έξυπνα έπιπλα, τα οποία διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά διαμερίσματα στις μεγαλουπόλεις είναι αυτό του περιορισμένου χώρου, επομένως όλοι χρειαζόμαστε μερικά έξυπνα tips που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χώρου.
Πρώτη συμβουλή είναι να επενδύσετε σε έξυπνα έπιπλα, όπως τα κρεβάτια με απ...