Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής.
Υλικά
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. βούτυρο αγελάδος συν λίγο για το άλειμμα του ταψί
3 αυγά
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν λίγο για το πασπάλισμα του ταψιού
100 γρ. γάλα
½ κουτ. του γλυκού βανίλια υγρή
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά, ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια, σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το σουφλέ σε ένα ταψάκι, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά περίπου.
Η ισπανική εκδοχή της γαλλικής κρεμ μπρουλέ (crème brulée) λέγεται κρέμα καταλάνα (crema catalana).Πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι....
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέσ...
Υλικά
500γρ. αλεύρι μαλακό
300ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο πιπέρι
100ml λάδι
100γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και τα ζυμώνετε.
2. Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 5 μπαλάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
3. Λιώνετε το ...
Μια πολύ καλή συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί. Ένα απλό υγιεινό και νηστίσιμο σνάκ, με τις πολύτιμες βιταμίνες από το σπανάκι και το ελαιόλαδο. Ακόμη και οι πιο δύσκολοι στο φαγητό θα τα λατρέψουν όλες τις ώρες και τις ημέρες!
Υλικά
240 γρ. αλεύρι
120 μλ. ελαιόλαδο
120 μλ. λευκό κρασί
200 γρ. ...
Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα ξετρελάνει με τη γεύση του μικρούς και μεγάλους. Μπισκότα, κρέμα σοκολάτας και μπανάνα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Μια εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό πυραμίδα με μπανάνα, που δεν απαιτεί ψήσιμο, για το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Απλά δοκιμάστε το!!!...
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση: βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα...
Γκιβέτς είναι η ονομασία πήλινου σκεύους που έδωσε την ονομασία και στα φαγητά που μαγειρεύονται μέσα σε αυτό.Το γ(κ)ιουβέτσι είναι ένα καθαρά αστικό φαγητό, που στη Σμύρνη φτιαχνόταν κυρίως με αρνί, με αρκετά λιπαρά κομμάτια, για νοστιμιά. Το μοσχάρι είναι κατοπινή παραλλαγή.Συχνά το μαγείρευαν και με όρνιθα, προσθέτοντας και εποχικά μποστανικά, όπως μελιτζ...
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το baking powder, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε για πολύ λίγο μέχρι...
Η καλλιέργεια σωστής προσέγγισης στη διαχείριση απορριμμάτων είναι ένας από τους βασικούς στόχους που προωθούνται στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Κώστας Χαμπιαούρης.
Η Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...
Αν και είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι και τα ψάρια νιώθουν πόνο όπως όλα τα υπόλοιπα ζώα, για μερικούς ανθρώπους εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως «λαχανικά που κολυμπούν».
Ο Δρ. Ντόναλντ Μπρουμ, επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης, εξηγεί: « Τα επιστημονικά δεδομένα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα. Ανατομικά, φυσιολογικά κα...
Η γνώση μας για τα ζώα της Ελλάδας ξεκινά πολύ παλιά, ουσιαστικά από τον Αριστοτέλη που πριν από 2.300 χρόνια έγραψε το Περί ζώων ιστορίαι, όπου περιέγραψε με ιδιαίτερη λεπτομέρεια περίπου 600 είδη.
Η πανίδα της Ελλάδας έχει περισσότερες συγγένειες με την πανίδα της ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής που επηρεάζεται από την Ευρώπη, την κεντρική Ασία, την Α...
Όπως είναι γνωστό, τα κυριότερα λιπίδια του πλάσματος είναι η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τα φωσφολιπίδια και τα λιπαρά οξέα. Η χοληστερόλη αποτελεί δομικό στοιχείο των κυτταρικών μεμβρανών, είναι πρόδρομος ουσία των χολικών αλάτων, των γεννητικών ορμονών και της βιταμίνης D...
Ποτέ μη θυσιάζετε τον εαυτό σας για κάποιον που δεν αναγνωρίζει την αξία σας. Αν κάποιος δεν μπορεί να δει πόσο σημαντικοί είστε, σας αγνοεί, σας εγκαταλείπει ή δεν σας σέβεται, μην τον ικετεύετε να σας προσέξει ή να σας αγαπήσει επειδή δεν θα είναι ποτέ πραγματική ή ειλικρινής η αγάπη του για σας.
Μην μπείτε ποτέ στον πειρασμό να γευτείτε το δηλητηριασμένο μήλο της αδιάφορης αγάπης γιατί θα σα...
Ποιος δεν αγαπάει το καλοκαίρι και ποιος δεν έχει κάτι όμορφο να θυμάται από τις παιδικές του διακοπές; Γέλια, θάλασσα, παιχνίδι, όνειρα και όμορφα παραμύθια της γιαγιάς. ...
Πολυδιαβασμένος αμερικανός συγγραφέας best seller, δημοφιλής ακαδημαϊκός και υπαρξιστής, ο Irvin D. Yalom MD είναι ένας από τους πλέον σημαίνοντες ψυχοθεραπευτές εν ζωή.
Η ταινία Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΜ είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική βιογραφία. Είναι ένα ταξίδι, μια υπαρξιακή διαδρομή μέσα από τα επίπεδα του ανθρώπινου νου...
Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro σας ενημερώνει πως διοργανώνει ακροάσεις για νέα μέλη προκειμένου να στελεχώσει την καινούργια του παραγωγή.
Για συμμετοχή στις ακροάσεις μπορείτε να στείλετε σύντομο βιογραφικό όπως και στοιχεία επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση etp.entropia@gmail.com. έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.
...