Το καρπούζι είναι ο δροσερός πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, και τα παιδιά το λατρεύουν. Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη σπιτική συνταγή για ένα λαχταριστό παγωτό που θα φτιάξετε με 3 μόνο υλικά!
Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
(προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα και 1 κουτ. σούπας δυόσμο)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Περνάμε το υγρό από πολύ λεπτή σήτα και στη συνέχεια το β'αζουμε στο ειδικό δοχείο για παγωτό.
Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου.
Για να σερβίρουμε, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει το παγωτό
Είναι ένα γλυκό που έχει τις ρίζες του στα βάθη της ανατολής. Ένα καταπληκτικό γλυκό που γίνεται ανάρπαστο λόγω της καταπληκτικής γεύσης του. Υλικά 6 αυγά 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ. βούτυρο γάλακτος και επιπλέον βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 4 φλιτζάνια ζάχαρη 3 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη 1 ξυλάκι κανέλ...
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45'. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Βάζετε το ελαιόλαδο και α...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Οκτώβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...
Στην Ελλάδα λένε κάποιοι ότι τα Χριστούγεννα τρώμε κατά παράδοση ψητό χοιρινό, αν και η ψητή γαλοπούλα είναι εξίσου παραδοσιακό πιάτο. Και μάλιστα η καλά ψημένη γαλοπούλα μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι....
Μαλακώστε το τυρί σε ένα μπωλ μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, τους κρόκους των αυγών (καλύτερα αν τους έχετε χτυπήσει ελαφρώς πριν) και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Πλένουμε καλά τα μύρτιλα, τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε και αυτά στο μίγμ...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Απρίλιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.
Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ...
Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι, τα τοξικά νανοσωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορούν να διεισδύσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, συμβάλλοντας στην εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. Η θεωρία -που χαρακτηρίσθηκε «τρομακτικά σοκαριστική»- δεν αποδεικνύει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλ...
Η πνευμονία είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού με την μεγαλύτερη θνητότητα παγκοσμίως, καθώς μόνο το 2019 καταγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια θάνατοι λόγω πνευμονίας εκ των οποίων οι 672.000 ήταν παιδιά....
Ο θάνατος είναι ένα μονοπάτι που όλοι μας θα το διαβούμε κάποτε, είχε πει ένας κύριος με άσπρα σε μια από τις καλύτερες παραγωγές που έχουν υπάρξει στην ιστορία του κινηματογράφου και θα συμφωνήσω μαζί του. Αλλά το ότι είναι κάτι βέβαιο δεν κάνει ευκολότερη την αντιμετώπιση του, δεν κάνει εύκολη την ιδέα ούτε και την σκέψη του.
Υπάρχουν βέβαια και οι μηδ...
Όλο το διάστημα της χρονιάς που φεύγει δεχόμουν αιτήματα, άκουγα επιθυμίες, οσμιζόμουν ανάγκες, υποψιαζόμουν παράπονα, έγινα μάρτυρας εκφράσεων πολλών ειδών «θέλω». Σε επαγγελματικό και σε προσωπικό πλαίσιο:
...
Τελευταία διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στο ντιβάνι…του ψυχαναλυτή προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Η τάση αυτή δικαιολογείται εν πολλοίς από την ιδιαίτερα πολύπλοκη και αγχωτική εποχή που διανύουμε, αν και η ιστορία έχει καταδείξει πολύ πιο πονεμένες περιόδους....
«Ο Τρελός Πιερρό» (1965), είναι μια γαλλική ταινία του Jean Luc Godard, έναυσμα της οποίας αποτέλεσε το μυθιστόρημα “Obsession” του Lionel White.
Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Φερντινάν, ενός μεσοαστού Γάλλου, ο οποίος έχοντας βαρεθεί την κυνική ζωή του, αφήνει την οικογένειά του και το σκάει με την ερωμένη και νταντά του παιδιού του, Μαριάν. Οι δυο ...
Στο πλαίσιο του θεματικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2015 με τίτλο REFRAME MEMORY φιλοξενούνται στο metamatic:taf δύο ομαδικές εκθέσεις, οι οποίες εγκαινιάζονται την Πέμπτη 28 Μαίου στις 20.30 και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.
metamatic:taf
Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Μαΐου, 20:30
Διάρκεια: 28 Μαΐου – 21 Ιουνίου, 2015...
Για το μείγμα: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μετά ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάεε ελαφρά. Ψήνετε στους 180° C και μόλις κρυώσει το σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πήξει το σιρόπι σας.
Για την επικάλυψη: Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα ...
Το καλοκαίρι έφτασε και η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει. Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσετε τον καφέ σας στη βεράντα του σπιτιού σας. Το μεράκι και η φαντασία έχουν τον πρώτο λόγο. Αν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και καλή διάθεση μπορείτε κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας και να το μετατρέψετε σε έναν...