Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλάτι βράζουμε για 5 μόνο λεπτά τις γαρίδες που έχουμε ξεπλύνει καλά. Αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το ζωμό από τις γαρίδες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό και βράζουμε μέσα στο ζωμό αυτό τα ζυμαρικά μας. Θα τα αφήσουμε λίγο λιγότερο από το χρόνο που γράφουν καθώς θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους μέσα στην σάλτσα. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε(κρατάμε το ζωμό) και τους ρίχνουμε λίγο ωμό λάδι για να μην κολλήσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σε φαρδύ σκεύος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Όταν πάρουν λίγο χρώμα θα προσθέσουμε τις πιπεριές μας και θα τα σοτάρουμε όλα μαζί. Αφού μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο για να σβήσουμε. Συμπληρώνουμε αλατοπίπερο και λίγο από τα ξερά μυρωδικά μας τριμμένα και αφού εξατμιστεί το ούζο, χαμηλώνουμε το μάτι και συμπληρώνουμε την ντομάτα και το χυμό. Έχουμε κρατήσει λίγο από το ζωμό και προσθέτουμε όσο χρειαστεί για να μαγειρευτεί η σάλτσα μας. Προσθέτουμε σε αυτό το σημείο λίγη σκόνη κανέλας και λίγο ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκιά θέλουμε τη σάλτσα. Αν θέλουμε το αποτέλεσμα πιο καυτερό συμπληρώνουμε πιπέρι. Δυναμώνουμε το μάτι για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και μετά χαμηλώνουμε στο μέτριο και λιγότερο για να μαγειρευτεί η σάλτσα μας. Όταν θα έχει δέσει αρκετά θα ρίξουμε μέσα και τα λινγκουίνι, αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ζωμό και θα αφήσουμε για λίγα λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να ολοκληρωθεί η βράση των ζυμαρικών. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο.
Αγαπημένη ντοματόσουπα με ζυμαρικά, γεμάτη νοστιμιά, ιδανική και για ειδική διατροφή. Φτιάξτε την με αστράκι, κουσκουσάκι ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό έχετε. Ό,τι πρέπει για το χειμώνα, εύκολη και θρεπτική...
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνου...
Παραδοσιακή γαλατόπιτα με καραμελωμένο τραγανό φύλλο κρούστας και αφράτη κρέμα με σιμιγδάλι. Από τις πιο ωραίες γαλατόπιτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
...
Μια εξαιρετική πρόταση μεσημεριανού γεύματος, για τους λάτρεις του καλού φαγητού συνδυασμένο σε τριάδα, που ως σκοπό έχει να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας , δίνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά θρέψης του οργανισμού, κάνοντας το ταυτόχρονα μία εναλλακτική προσέγγιση των αγαπημένων μας μπιφτεκιών για όσους το παράκαναν με την κατανάλωση κρέατος η και γ...
Ετοιμάζουμε τη γκανάς: σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Με τη μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη....
Στη συνέχεια, έχοντας την εσωτερική όψη προς το πρόσωπό μας, χαράζουμε σχεδόν μέχρι το τέλος το κάθε μέρος σε 9 κυβάκια.
Μετά, χύνουμε το βούτυρο πάνω στο ψωμί και το ψήνουμε στο φούρνο για 15' μέχρι να ροδίσει.
Στο μεσοδιάστημα, λιώνουμε σε μπεν μαρί όλη την κουβερτούρα και όταν είναι ρευστή, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος....
Τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου! Εντάξει ωραία και τα παγωτά, αλλά κάτι διαφορετικό δεν βλάπτει. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο νόστιμο!...
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το νερό, τη γαλέτα, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπεριά.
Πλάθουμε 6 απολαυστικά μπιφτέκια, ενώ παράλληλα έχουμε ανοίξει το μάτι για να ζεσταθεί το λάδι στο τηγάνι.
Όταν το λάδι είναι έτοιμο, βάζουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα η κάθε πλευρά, διαδικασία που θέλει περίπου ...
Μπορεί να λείπουν τα αβγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ....
Σπασμένη οθόνη κινητού; Μπορείτε να την αλλάξετε μόνοι σας; Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς αλλάζουμε μια οθόνη κινητού "Οι τολμηροί ας το δοκιμάσουν"...
Τα βαρέα μέταλλα διαλύονται στο νερό, αλλά όχι στο λάδι. Επομένως, μένουν στα μέρη του ηλίανθου όπου υπάρχει νερό και δεν περνούν στον ανθό.
Η καλλιέργεια ηλίανθων για την παραγωγή ηλιέλαιου μπορεί να είναι μια ασφαλής λύση για περιοχές με ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα. Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίο...
Πόσα είδη χάνονται από τον πλανήτη μας κάθε χρόνο που περνάει; Αυτή είναι μια ερώτηση που πιθανότατα δεν θα απαντηθεί ποτέ. Οταν δεν γνωρίζουμε ούτε πόσα είδη αναπτύσσονται πάνω στην Γη, τότε πώς να υπολογίσουμε πόσα εξαφανίζονται;
Η επιστήμη μπορεί να έχει εξελιχθεί πολύ, όμως το πλήθος των ζωντανών οργανισμών του πλανήτη παραμένει όχι απλώς άγνωστο, αλλ...
Διαθέτει το χρώμα του πάθους και θεωρείται το πιο ‘αμαρτωλό’ φρούτο, καθώς αποτέλεσε την αιτία για το διωγμό των πρωτόπλαστων από τον παράδεισο. Στην ελληνική μυθολογία, τα μήλα είχαν τη γεύση μελιού και θεωρούνταν ότι θεράπευαν όλες τις ασθένειες, ενώ στην αμερικάνικη παραδοσιακή ιατρική, το μήλο χαρακτηρίζεται ως ο ‘βασιλιάς των φρούτων’.
Αποτελεί πράγματ...
Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να μας γοητεύσει ένας άνθρωπος, από την εξωτερική εμφάνιση και το χιούμορ μέχρι την εξυπνάδα και την πνευματική καλλιέργεια....
Χάζευα της προάλλες ένα επεισόδιο από αγαπημένο σήριαλ της δεκαετίας του ‘90. Οι πρωταγωνιστές, σαφέστατα απαλλαγμένοι από το άγχος της μελλοντικής τους επαγγελματικής και οικονομικής κατάστασης, είχαν όλο τον χρόνο να γεμίσουν τη καθημερινότητά τους με πάθη, εντάσεις, έρωτες, ίντριγκες και ξανά έρωτες. Και ξαφνικά κατάλαβα ότι οι πρωταγωνιστές στην δική μου ζωή, λατρεύουν να αφιερώνονται σε χαλαρ...
Ένα βιβλίο που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα καθώς η ταύτιση με τους χαρακτήρες είναι πολύ εύκολη αφού η πλοκή διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα αλλά κυρίως λόγω της πολύ καλής σκιαγράφησής τους από τη συγγραφέα.
...
Μπέλφαστ, 1971. Μια ομάδα Βρετανών στρατιωτών καταφθάνει στην πόλη, που φλέγεται από την εμφύλια σύγκρουση Καθολικών και Προτεσταντών. Όλοι γνωρίζουν πως η κατάσταση μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
Καθώς ξεσπούν αιματηρά επεισόδια, ένας στρατιώτης αποκόπτεται από τους δικούς του και βρίσκεται στο έλεος των παραστρατιωτικών ομάδων...
Σάββατο πρωί και με παίρνει φίλος τηλέφωνο, πάμε Βόλο λέει για βόλτα μαζί με τους άλλους, είναι και η συναυλία σήμερα (συναυλία hip-hop που θα αναφερθώ σε αυτήν αργότερα). Είδα τον καιρό-έβρεχε, είδα το πορτοφόλι-ένα εικοσάρικο, είδα τα μούτρα μου στον καθρέφτη-χωρίς καμιά όρεξη, οπότε είπα «έρχομαι»....
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα με 5 μόνο υλικά. Ένα γλύκισμα με μπισκότα Πτι Μπερ, σοκολατένια κρέμα για να το απολαύσετε όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα πλήρες
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
160 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση συνταγ...
Το υπνοδωμάτιο είναι αναμφισβήτητα το πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο δωμάτιο του σπιτιού. Το σαλόνι είναι αυτό που μπορεί να βλέπουν οι καλεσμένοι μας και να δίνουμε βαρύτητα στη διακόσμηση του, δεν θα πρέπει να παραμελούμε όμως για τον πιο προσωπικό μας χώρο.
Η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο, το οποίο θα πρέπει να εναρμονίζεται πλήρως με τα προσωπικά μας γο...
Το κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο βασικά μαγειρικά υλικά γιατί δίνει γεύση σε οποιοδήποτε φαγητό. Πέρα, όμως, από την κουζίνα, το κρεμμύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έξω από αυτήν. Δείτε 14 εναλλακτικές χρήσεις.
1.Απομακρύνει τα έντομα Τρίψτε κρεμμύδι στο δέρμα ή τα ρούχα σας και δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κανένα έντομο.
2.Ανακουφίζει από το κρυολόγ...