Για τη σάλτσα:
500 γρ. κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι
Εκτέλεση συνταγής
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά ώσπου να δέσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τα υλικά που μόλις ψιλοκόψαμε και μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το νερό και τις γαρίδες χαμηλώνοντας τη φωτιά δύο σκάλες περίπου και αφήνοντάς το να βράσει.
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες αφού έχουμε σβήσει τη φωτιά και τα ανακατεύουμε. Το γεύμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατα διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά σε μπόλ. Με μίξερ τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Λίγη λίγη πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα αφου κρυώσει στα χτυπημένα αυγά. Κοσκίνίζουμε το αλέυρι και το αλάτι...
Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε ...
Ετοιμάζουμε τη γκανάς: σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Με τη μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη....
Πλένουμε καλά τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια κόβουμε το μπλε τυρί Δανίας σε μικρά ζαράκια προσέχοντας να μην θρυμματιστεί. (Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για λίγο για να κόβεται πιο εύκολα). Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και το γαλλικό μαρ...
Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας ή ένα μικρο ταψί (ότι έχουμε) και στρώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να πάει σε όλες τις μεριές...
Μακαρονόπιταμε τυριά! Με αυτή την έυκολη και γρήγορη συνταγή, εκεί που δεν ξέρατε τι θα μαγειρέψετε, τελικά θα κατεαφέρετε να προκαλέσετε γευστικό... ντελίριο
...
Το πιο εύκολο πεϊνιρλί από τον Τάσο Αντωνίου! Λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον συνθέτουν το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά....
Μπορεί να μην έχουν ανοίξει ακόμα φαστφουντάδικα κάτω από τη θάλασσα, αλλά τα νεαρά ψάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φάνε πλαστική τροφή, όταν τη βρουν μπροστά τους! Το εύρημα αυτό, επιστημόνων στο πανεπιστήμιο της Ουψάλας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς οι ωκεανοί και οι θάλασσές μας αντιμετωπίζονται από πολλούς ως υγροί... σκουπιδοτενεκέδες! Μελέτη του ...
Κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου για την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τις ωφέλειες που προκύπτουν για το περιβάλλον από τη χρήση της Αιολικής ενέργειας. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC). Στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως Πα...
Το χρώμα των λαχανικών αποκαλύπτει πολλά για τη θρεπτική τους αξία. Οι χρωστικές ουσίες μαρτυρούν την παρουσία πολλών ευεργετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.
...
Αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν της ανθρωπότητας, εύκολα θα διακρίνει ότι η βία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας της. Θα διαπιστώσει επίσης, την ένταση εκδήλωσής της, τις ποικίλες μορφές της, τις ωμότητες με τις οποίες ταυτιζόταν. ...
“Hello darkness, my old friend I've come to talk with you again” ακούγεται απ’τα ηχεία και από άλλη μπάντα γράφτηκε, άλλη μπάντα ακούω να το τραγουδάει, γι άλλο θέμα γράφτηκαν οι στίχοι κι άλλη ανάμνηση ξυπνούν σε εμένα. Παράνοια, αλλά αυτό είναι η μουσική - μια παράνοια που σε βοηθά να διατηρήσεις τη λογική σου σε έναν παράλογο κόσμο και μια ψεύτικη κι αληθινή μαζί πραγματικότητα. Ή απλά μελωδία...
Μετά το «Ένα Βράδυ» και το «Μετά τα Μεσάνυχτα», η ερωτική τριλογία με κεντρικό τίτλο Manhattan, ολοκληρώνεται με το βιβλίο «Πριν το Ξημέρωμα». Τρεις ξεχωριστές και αυτοτελείς ιστορίες που διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη. Με φόντο το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Empire State Building, αλλά και το Central Park, οι ήρωες γνωρίζονται, ερωτεύονται...
Μέσα από τον λόγο του Μενέλαου Λουντέμη και του Κώστα Καρυωτάκη αποφάσισαν να "ξορκίσουν" τη δύσκολη χρονιά που φεύγει, ο Θανάσης Χουλιαράς και ο Θοδωρής Καρέλλας, κυκλοφορώντας τα δύο πρώτα singles του νέου τους άλμπουμ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέσα από το «Αληθινό μας ρούχο» και το «Αφιέρωμα (Η πεταλούδα)» ερμηνευτής και συν...
Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά....
Το Πάσχα βρίσκεται μια ανάσα μακριά και φέτος θα διακοσμήσουμε το πασχαλινό τραπέζι με στιλ χρησιμοποιώντας όλη μας τη δημιουργικότητα. Ψάξαμε και βρήκαμε όμορφες ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση του τραπεζιού σας και σας τις παρουσιάζουμε.
...
Ένα ζεστό υπνοδωμάτιο, το φως του ήλιου, που μπαίνει στο δωμάτιο μέχρι αργά το πρωί και το έντονο φως μπορούν να διαταράξουν την ρουτίνα του μωρού σας.
Καταρχήν, θα πρέπει να φορέσετε στο μωράκι σας δροσερά και απαλά ρούχα, τα οποία θα το βοηθήσουν να αισθάνεται άνετα και θα αποτρέψουν τη δυσφορία του λόγω της ζέστης.
Χαμηλώστε το φως στο δωμάτιο, προκει...