Ταχινόπιτα
15-04-2016
Υλικά συνταγής για 6 τσουρέκια
3 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα του
1 φλ.τσ. ταχίνι
4 κ.σ. μέλι διαλυμένες σε 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό
1 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
3/4 φλ.τσ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 κ.γ. γαρύφαλλα κοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
Για το σιρόπι
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1/2 πορτοκάλι, το χυμό
1 φλ.κ. μπράντυ
φλούδα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Εκτέλεση συνταγής για 6 τσουρέκια
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πασπαλίζουμε τη σταφίδα με λίγο αλεύρι.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό νερό με το μέλι, το ξύσμα και το κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
Όταν γίνει ένας πηχτός χυλός ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, το λαδώνουμε και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο επί 1 ώρα περίπου.
Όταν μισοκρυώσει, την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μπράντυ για 5'.
Στο τέλος προσθέτουμε το μπράντυ.
Αν θέλουμε ν' αποφύγουμε το σιρόπι, ρίχνουμε στην ταχινόπιτα ζάχαρη άχνη. Το γλυκό αυτό διατηρείται αρκετές μέρες.
via
Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα
Το κριθαρότο, εκτός από κάποιες μικρές διαφορές, όπως το οτι χρειάζεται λιγότερο χρόνο και λιγότερο ζωμό, μαγειρεύεται όπως το ριζότο, άρα ουσιαστικά όλες οι συνταγές που δίνουμε για τα ριζότο ισχύουν και για τα κριθαρότο!...
Πως να φτιάξετε τη δική σας άλμη
Κάθε φορά που αγοράζετε φέτα ή αγελαδινό τυρί, ιδιαίτερα εάν πάρετε ποσότητα που δεν προλαβαίνετε να καταναλώσετε μέσα σε λίγες ημέρες, θα έχετε παρατηρήσει πως αρχίζει να ξινίζει και από ένα σημείο και μετά να μην τρώγεται. ...
Η καλύτερη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι!
Προετοιμασία: 45 λεπτά και άλλη μιάμιση περίπου ώρα τα υπόλοιπα. Η συνταγή βγάζει 6 κανονικά τσουρέκια σε 1 ψήσιμο στο φούρνο με αέρα σε 2 ταψιά. Κάθε ταψί χωράει max. 3 τσουρέκια στο πλάτος. Αν τα θέλετε μεγαλύτερα, θα κάνετε 2/ταψί και θα τα τοποθετήσετε κατά μήκος. Αν ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής, θα διαπιστώσετε πως δεν είναι και τόσο δύσκολη.
Υλ...
Βουτήματα γεμιστά με μαρμελάδα βουτηγμένα σε γλάσο σοκολάτας
Φανταστικά βουτήματα γεμιστά με μαρμελάδα βουτηγμένα σε γλάσο σοκολάτας. Μια υπέροχη συνταγή για νοστιμότατα βουτήματα φτιαγμένη με τα χεράκια σας για να συνοδεύσουν το πρωϊνό καφεδάκι σας ή το γάλα των παιδιών σας....
Τούρτα με ανθότυρο και πτι μπερ
Ρίχνουμε τον κρόκο, το αυγό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό ή το ξύσμα πορτοκαλιού και το 1 ποτήρι γάλα και αφού ζεσταθεί το μείγμα καλά ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο ζεστό αυτό μείγμα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αφού κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτο...
Γκοφρετογλυκό semifreddo
Μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γκοφρετογλυκό. Υπέροχο γλύκισμα με μπισκότα, σαντιγί με ζαχαρούχο γάλα και θρυμματισμένη γκοφρέτα. Λαχταριστό Semifreddo, παγωμένο στη κατάψυξη, περιχυμένο σε λιωμένη σοκολάτα....
Σούπα βελουτέ από κολοκύθα με τυρί και μπέικον
500-600 γραμ. καθαρισμένη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
½ κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γραμ. τυρί τριμμένο επιλογής σας
1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο (ή κρέμα γάλακτος)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο...
Εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα με λινγκουίνι
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλάτι βράζουμε για 5 μόνο λεπτά τις γαρίδες που έχουμε ξεπλύνει καλά. Αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το ζωμό από τις γαρίδες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό και βράζουμε μέσα στο ζωμό αυτό τα ζυμαρικά μας. Θα τα αφήσουμε λίγο λιγότερο από το χρόνο που γράφουν καθώς θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμά ...
ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΕΤΣΑ
Χαρακτηριστικά της συνταγής:
Πολύ εύκολη συνταγή που απαιτεί τεχνική μαεστρία την κατάλληλη στιγμή και υπομονή. Α! και ένα θερμόμετρο κρέατος! Θα χρειαστείτε 20 λεπτά προεργασία μέχρι να μπει στο φούρνο και μετά -ανάλογα με το μέγεθος- από 3 ως 6 ώρες.
Υλικά:
1 γουρουνόπουλο ολόκληρο (2-6 κιλά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μυρ...