3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 φάκελο μάγια
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά φτιάχνοντας μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα. Πλάθουμε τα κουλουράκια με αλευρωμένα χέρια και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κυλάμε σε ένα μικρο μπολ γεμάτο με κρυσταλλική ζάχαρη ώστε να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Για τη ζύμη
Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη.
Αφαιρούμε από το πολυμηχάνημα, τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγ...
Ας κάνουμε μια καλή αποτοξίνωση για να νοιώσουμε ξανά πιο νέοι και όμορφοι
Ας νιώσουμε το σώμα μας πιο δυνατό ,βέβαια πάντα πριν κάνουμε την πιο κάτω δίαιτα θα ρωτήσουμε τον ιατρό μας
Προέρχεται από το Memorial Hospital και εφαρμόζεται στους υπέρβαρους καρδιοπαθείς για να χάσουν ταχέως βάρος πριν το χειρουργείο....
Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο....
Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε κάθε μία σε 4 άνισα κομμάτια. Ρίξτε τις σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Ρίξτε αλάτι και σιγοβράστε για 2 λεπτά....
Σήμερα σας έχω την πιο αφράτη..τη πιο μυρωδάτη και τη πιο μηλόπιτα από όλες τις μηλόπιτες που έχετε δοκιμάσει! Τραγανή απ έξω και ζουμερή στο εσωτερικό της αφού τα μήλα θυμίζουν κρέμα στο στόμα μας... Πανεύκολη και πεντανόστιμη θα κλέψει τις εντυπώσεις...Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε...
Τοποθετούμε σε μπεν-μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα συστατικά και το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Θρυμματίζουμε τα πτι μπερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και παχύρρευστο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε έν...
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάρτιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...
Απίθανα κεφτεδάκια φούρνου με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Μουλιάζουμε το ψωμί , το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι και πάπρικα, τον δυόσμο, το αυγό και 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο . Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζ...
Οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης συσκευασιών, συχνά φορτωμένοι με κάθε είδους σκουπίδι, δίνουν μια εικόνα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ακόμα η ανακύκλωση στη χώρα μας. Φανερώνουν όμως και τη σύγχυση για το τι πρέπει να πέφτει ή όχι στον μπλε κάδο, την οποία έχουν ακόμα και πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση....
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece προετοιμάζει μια εκστρατεία ενημέρωσης, επιμόρφωσης αλλά και δράσης για τη Διαχείριση των Αστικών Αποβλήτων. ...
Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Βιοποικιλότητα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου, μια ημερομηνία αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη σημασία της προστασίας των φυσικών πόρων και της παγκόσμιας βιοποικιλότητας που διαμορφώνει το περιβάλλον μας ...
Η διατροφή είναι ένα πεδίο διαρκώς μεταβαλλόμενο. Για άτομα που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις όπως εγώ αυτό φαίνεται συναρπαστικό, αλλά για όσους θέλουν απλώς μια σταθερή απάντηση σε ζητήματα που αφορούν την υγεία τους μάλλον είναι απογοητευτικό.
Η διατροφή είναι μια σχετικά καινούρια επιστήμη και μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε τις σύνθετες αλλ...
Πόσες φορές αναρωτήθηκες κοιτώντας παλιές φωτογραφίες γιατί ήσουν ντυμένος με τον τάδε ή τον δείνα τρόπο… Ωστόσο, αυτή η σκέψη δεν σε εμπόδισε να ακολουθήσεις την επόμενη τρελή επιταγή της μόδας χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ιστορία των ateliers και των μοδίστρων είναι συνυφασμένη με ιπτάμενες βάτες, διάχυτα στρας, φούστες που σέρνονται από το μάκρος ή αντίστροφα ...
Οι περισσότεροι από μας βιώνουμε μία τρομερή αντίφαση: ενώ σωματικά βρισκόμαστε στο παρόν, πνευματικά είμαστε παγιδευμένοι στο παρελθόν ή στο μέλλον. Τις περισσότερες φορές δεν το συνειδητοποιούμε καν. Στην ουσία όμως, χάνουμε στιγμές από τη ζωή μας, καθώς ζούμε περισσότερο με όσα συμβαίνουν στο κεφάλι μας, παρά στην πραγματική ζωή μας. ...
O David Cronenberg δεν είχε ποτέ εργαστεί στο Χόλιγουντ – χάρη στην ψυχρή, γαλήνια και μη εμπορική ψυχή του. Τώρα όμως, με το “Maps to the Stars”, ο διάσημος σκηνοθέτης προσγειώθηκε στο κέντρο του Χόλιγουντ ακριβώς. Αυτή η κάπως μακάβρια σάτιρα, με φόντο τον κόσμο της show business αποτελεί την πρώτη φορά στην καριέρα του εδώ και 45 χρόνια σκηνοθέτη Cronenbe...
Με αφορμή πίνακες του Salvador Dali, τα παιδιά παίζουν, εκφράζονται, φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης. Στο τέλος των εργαστηρίων, θα συνθέσουν τον προσωπικό τους πίνακα.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Κυριακή 5/4 - Το αυγό που γέννησε... έναν ήλιο
Κυριακή 26/4 - Ο χορός των ανθρώπων άνθισε
...
Το νουά κατσαρόλας είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι. Θα το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας....
Μπήκαμε και επισήμως πλέον στην Άνοιξη, μιας και η 21η Μαρτίου σηματοδοτεί την αρχή της κατά το Εαρινό Ημερολόγιο, και παρόλο το γκρίζο κλίμα, του καιρού πρώτα από όλα αλλά και της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης έπειτα, εμείς δεν πτοούμαστε και φέρνουμε τα χρώματα μέσα στο σπίτι μας για να φωτίσουμε την καθημερινότητα μας...
Το ελαιόλαδο που βγάζει η χώρα είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, στον κόσμο, και υπάρχει σε κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της. Το ξέρατε, όμως, ότι είναι εξίσου χρήσιμο και εκτός κουζίνας; Δείτε πού μπορεί να σας βοηθήσει!
...