Ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο cheesecake για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα cheese cake Nutella’s που θα απογειώσει τη γεύση σας.
Υλικά συνταγής Για τη βάση:
1 1/2 πακέτα μπι μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. νουτέλα
Για τη κρέμα cheesecake:
450 γρ. τυρί κρέμα [μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia]
2 φλ. τσαγιού Νουτέλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. σοκολάτα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βιτάμ
Εκτέλεση συνταγής Για τη βάση: Θρυμματίζουμε σε multi το μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και τη νουτέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθοιηθούν.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη κρέμα cheesecake: Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας: Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία και όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.
Υλικά
1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
10 λεπτές φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη ρόκα. Φτιάχνουμε 10 μικρά ματσάκια από τα φύλλα της ρόκας. Παίρνουμε ένα ματσάκι ρόκας, βάζουμε πάνω του περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και το τυλίγουμε με μία φέτα προσούτο, φτιάχνοντας μια φλογέρα. Συνεχίζουμε μ...
Μπορεί να λείπουν τα αβγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ....
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45'. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Βάζετε το ελαιόλαδο και α...
Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής.
Α) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Β) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γ) Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθ...
Στο μούλτι χτυπάς όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα.
Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, βάζεις τις χοιρινές τις οποίες θωρακίζεις, γυρνώντας τες αρκετές φορές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αυτό θα σου πάρει γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τις αφαιρείς από την κατσαρόλα.
Στο ίδιο σκεύος σοτάρεις τα χοντροκομμένα κρεμ...
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπά...
Περίπου το 90% των θαλασσοπουλιών (εννέα στα δέκα) έχουν φάει πλαστικά και πολλά πουλιά ακόμη έχουν ένα μέρος από αυτά τα απόβλητα στο έντερό τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα....
Στις 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 1972 με αφορμή την αρχή της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (5 με 16 Ιουνίου 1972). ...
Παρόλο που η προθεσμία έληξε το 2012, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα υποβάλλει έκθεση για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας «περί ενεργειακής αποδόσεως των κτιρίων», έκρινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επισήμανε μάλιστα ότι οι χώρες-μέλη δεν μπορούν να επικαλούνται εσωτερικά προβλήματα ως δικαιολογία.
Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, η οδηγί...
Το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το σώμα μας είναι το νερό. Καμία άλλη ουσία δεν συμμετέχει τόσο εκτενώς στις λειτουργίες του σώματος και δεν συναντάται τόσο ευρέως στους διάφορους ιστούς του όσο το νερό....
Η Ημέρα των Ναυτικών είναι η στιγμή για να τιμήσουμε τους δύο εκατομμύρια ναυτικούς στον κόσμο, των οποίων η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός κρατούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών μεταφορών ασφαλείς, παρέχοντας αγαθά ζωτικής σημασίας, όπως τα τρόφιμα, τα καύσιμα και οι ιατρικές προμήθειες τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκο...
Οι περισσότεροι από μας βιώνουμε μία τρομερή αντίφαση: ενώ σωματικά βρισκόμαστε στο παρόν, πνευματικά είμαστε παγιδευμένοι στο παρελθόν ή στο μέλλον. Τις περισσότερες φορές δεν το συνειδητοποιούμε καν. Στην ουσία όμως, χάνουμε στιγμές από τη ζωή μας, καθώς ζούμε περισσότερο με όσα συμβαίνουν στο κεφάλι μας, παρά στην πραγματική ζωή μας. ...
18 χρόνια ερευνών από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Κρεντίλ Γκραν-Ντικ. Θα αποκαλυφθεί άραγε η αλήθεια; 22 Δεκεμβρίου 1980. Συνετρίβει αεροσκάφος σε βραχώδη οροσειρά στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας. Από τους 169 επιβάτες επιβιώνει μόνο 1 μωρό λίγων μηνών. Το πρόβλημα είναι ότι στο αεροπλάνο επενέβαιναν 2 μωρά της ίδιας ηλικίας. Η Λιζ-Ροζ ντε Καρβίλ, εγγονή του πάμ...
Το καρπούζι είναι ο δροσερός πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, και τα παιδιά το λατρεύουν. Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη σπιτική συνταγή για ένα λαχταριστό παγωτό που θα φτιάξετε με 3 μόνο υλικά!
Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
(προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα και 1 κουτ...
Είναι συχνό φαινόμενο να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της εμφάνισης μυρμηγκιών στο σπίτι μας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και αναζητούμε τρόπους και συμβουλές για απαλλαγούμε απο αυτά.
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Στανφορντ έδειξε ότι ο βασικός λόγος που τα μυρμήγκια επισκέπτονται τα σπίτια μας, είναι οι καιρικές συνθήκες. Όμως τα σπρέι που χρησιμοποιούμε για ...