Μια πανεύκολη συνταγή, για μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι για να απολαύσετε, εσείς και οι επισκέπτες σας ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου.
Υλικά συνταγής Για τη βάση:
250 γρ. cookies σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
340 γρ. morfat creamy σαντιγί
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια, λιωμένο σε μπεν μαρί
125 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ.ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη κάθετα στη μέση, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα σοκολατένια cookies στο multi, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ισομερώς, στη βάση και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαστάσεων 26 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να χλυαρίνει. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη morfat creamy, τη λιωμένη σοκολάτα, το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε με το μίξερ, προσθέτοντας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος και τη διαλυμένη σε νερό ζελατίνη, μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το μείγμα ισομερώς πάνω από τη σοκολατένια βάση. Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλούδες σοκολάτας και γαρνίρετε τη τάρτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί (η στο φούρνο μικροκυμάτων).Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και μόλις βράσουν .τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε το μείγμα μας , με ένα μίξερ χειρός,και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του.
Μόλις φτάσει τους 40ΟC προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ομογενοποιούμε...
Θα χρειαστείτε γάλα πλήρες, τουλάχιστον τα 3/ 4 φλιτζανιού γάλα ( 177ml ) γάλα και 75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο για αυτήν την συνταγή.
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το γάλα και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει....
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45'. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Βάζετε το ελαιόλαδο και α...
Έχουμε ξεπλύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα στραγγίζουμε και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή τριμμένη και τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα κρεμμύδια και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα και έπειτα στρώνουμε το κοτόπουλο και συμ...
Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα μουσκεύετε σε μισό φλιτζάνι κρασί για μισή ώρα. Τρυπάτε τα ψαρονέφρια στο κέντρο κατά μήκος με το μαχαίρι για να δημιουργήσετε το άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.Στραγγίζετε τα βερίκοκα, ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε, αλατίζετε και γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Τα αλατίζετε εξωτερικά και τυλίγεται το...
Υλικά
1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
10 λεπτές φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη ρόκα. Φτιάχνουμε 10 μικρά ματσάκια από τα φύλλα της ρόκας. Παίρνουμε ένα ματσάκι ρόκας, βάζουμε πάνω του περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και το τυλίγουμε με μία φέτα προσούτο, φτιάχνοντας μια φλογέρα. Συνεχίζουμε μ...
Μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες ιδέες που μπορείς να παρασκευάσεις είναι ο σολομός στη λαδόκολα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείς να έχεις φέτες σολομού στην κατάψυξη και όπως είναι να την τυλίξεις κυριολεκτικά στη λαδόκολα με άλλα λαχανικά και σε 40 λεπτά να έχεις ψάρι με ψητά λαχανικά. Αν ο σολομός είναι φρέσκος τα 30 λεπτ...
Μια ισπανική εταιρεία που ονομάζεται Indianes Footwear με έδρα τη Βαρκελώνη παράγει οικολογικά παπούτσια από ίνες μπανάνας που προέρχονται από αγροκτήματα μπανάνας στην Κολομβία.
...
Γνωρίζετε ήδη τα βασικά: Η αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική και επικείμενη απειλή, το πρόβλημα με τη λειψυδρία γίνεται συνεχώς και πιο έντονο αλλά και πάλι η μητέρα φύση δε θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Αν λοιπόν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας θα σας αναφέρω 8 πραγματικά εντυπωσιακά γεγονότα για το φυσικό περιβάλλον....
Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του Βορρά πέθανε στην Κένυα σε ηλικία 45 ετών και πλέον απομένουν εν ζωή μόνον δύο θηλυκά του υποείδους αυτού, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υπεύθυνοι του καταφυγίου στην Κένυα στο οποίο ζούσε....
Οι αντικειμενικοί στόχοι των στρατηγικών αντιμετώπισης του βάρους για τα παιδιά διαφέρουν από εκείνους για τους ενήλικες, γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψη η σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Έτσι ενώ η αντιμετώπιση των ενηλίκων μπορεί να αποσκοπεί στην απώλεια βάρους, η θεραπεία των παιδιών στοχεύει στην πρόσληψη της αύξησης αυτού...
Είναι πολύ σημαντικό γενικά να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Ας τα δούμε για λίγο γκρι, έστω. Τα πάντα ξεκινάνε από την ψυχολογία μας και όταν αυτή είναι πεσμένη δυστυχώς αυτό ζωγραφίζεται πάνω μας και δεν μπορούμε να δράσουμε, σε κανένα επίπεδο. Αν τώρα είσαι άνεργος, λοιπόν, μη σε παίρνει από κάτω...
Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν πως το να λες στον σύντροφο σου ας χωρίσουμε έχει την ίδια βαρύτητα με το να λες καλημέρα ή ωραίος καιρός σήμερα. Μπορεί να γίνομαι σκληρή και αυστηρή και επικριτική όμως το θεωρώ αδικαιολόγητο. Και δεν δέχομαι καν σαν ελαφρυντικό πως περνούσε δύσκολα ή ότι όλοι κάνουμε λάθη. Αυτός που έχει τον χωρισμό σαν καραμέλα που τη χρησιμοποιεί όποτε θέλει είναι εγωιστής...
Ιστορίες λιτές, ευχάριστες, γεμάτες συναισθήματα, μυρωδιές και χρώματα. Καταστάσεις απλές, αληθινές, βγαλμένες από την καθημερινότητα.
Με κατανόηση και τρυφερότητα, όπως πάντα, η Πίλτσερ καταγράφει καθοριστικές στιγμές που αλλάζουν τους ήρωές της, τους ωριμάζουν και τους βοηθάνε να προχωρήσουν στο δύσκολο δρόμο της ζωής με...
Πλένουμε καλά τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια κόβουμε το μπλε τυρί Δανίας σε μικρά ζαράκια προσέχοντας να μην θρυμματιστεί. (Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για λίγο για να κόβεται πιο εύκολα). Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και το γαλλικό μαρ...
Όταν αποφασίζετε να διακοσμήσετε ένα σπίτι υπάρχει μια πληθώρα χαρακτηριστικών και στοιχείων που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, λίγα είναι αυτά που είναι τόσο σημαντικά όσο το χρώμα...