Το red velvet cake έχει μια έντονη εικόνα με το κατακόκκινο χρώμα της βάσης να έρχεται σε αντίθεση με το λευκό πέπλο από το γλάσο.
Υλικά συνταγής
Για την Βάση
2 1/2 φλυτζάνια (250 γραμμάρια) κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για το γλάσο:
200 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35-40% λιπαρά
Η Συνταγή
Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση θα διαπιστώσετε ότι έχει και μια ελαφριά γεύση σοκολάτας, λόγο του κακάο, και μια υγρή και τρυφερή βάση που προέρχεται από την κρέμα γάλακτος. Για να διατηρηθεί αυτή η υγρασία καλό θα είναι το κέικ μόλις βγει από τον φούρνο να μπει στο ψυγείο για μερικές ώρες ή αν βιάζεστε μια ώρα κατάψυξη, πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αν έχετε χρόνο μπορείτε να φτιάξετε το κέικ από την προηγούμενη και να μείνει μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Είναι πολύ ωραία λύση και ως τούρτα γενεθλίων, είναι εύκολο και δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική.
Για την βάση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη κακάο, για την ώρα αφήστε τα στην άκρη. Στο μπολ του ηλεκτρικού σας μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε διαδοχικά το μείγμα των στερεών υλικών και την κρέμα γάλακτος, τέλος προσθέστε και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μικρό κύπελλο αναμείξτε το ξίδι και τη σόδα. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και έπειτα γρήγορα ανακατέψτε με τη ζύμη.
Χωρίστε το μείγμα σε δυο βουτυρωμένα ταψάκια διαμέτρου 23 εκ. και ψήστε για 20 με 25 λεπτά. Όταν τα κέικ ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά και μετά τα βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες όπως προαναφέρθηκε.
Για το γλάσο: Στο μπολ του ηλεκτρικού σας μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει. Σταδιακά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε έως ότου το γλάσο είναι αρκετά παχύ για να απλωθεί.
Τέλος, με ένα μαχαίρι κόψτε το κέικ οριζόντια, έτσι θα έχετε 4 στρώματα. Απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα από το γλάσο ανάμεσα στα στρώματα του κέικ και ένα γενναίο στρώμα γλάσο για επικάλυψη.
Mini tip: Για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε ινδοκάρυδο, που μπορεί να καλύψει τυχόν ατυχίες από το στρώσιμο του γλάσου. Επίσης μπορείτε να παίξετε και με τα χρώματα, δημιουργώντας υπέροχα σχέδια!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα....
Υπάρχει μία, αληθινά εκπληκτική, ποιητική συλλογή του Τίτου Πατρίκιου που λέγεται Εκεί που σε βρίσκει η ποίηση. Με όλο το σεβασμό, θα το παραφράσουμε και θα το κάνουμε Εκεί που σε βρίσκει η ανάγκη για γλυκό.
Μπορεί να βρισκόσουν στη δουλειά ή να έκανες βόλτα με το φίλο σου. Μπορεί, πάλι, να ήσουν στη μέση μίας συζήτησης ...
Ένα
πειραματικό γλυκάκι που »σκαρφίστηκα» πάνω σε μαγειρικό διαλλογισμό,μια
έμπνευση εντελώς δική μου που αγαπήσατε όλοι και όλες τόσο πολύ και
προπαντώς το φτιάξατε όλοι,άκουσα τα καλύτερα σχόλια και σας ευχαριστώ
πολύ γι αυτό...
Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα μπισκότα και τα τριμμένα φιστίκια. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας για κέικ που ανοίγει ( 26 εκ. διάμετρο) και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά και ο γιαούρτι.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη στρωμένη με μπισκότα φόρμα και το απλώνετε με μια ...
Μια πολύ καλή συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί. Ένα απλό υγιεινό και νηστίσιμο σνάκ, με τις πολύτιμες βιταμίνες από το σπανάκι και το ελαιόλαδο. Ακόμη και οι πιο δύσκολοι στο φαγητό θα τα λατρέψουν όλες τις ώρες και τις ημέρες!
Υλικά
240 γρ. αλεύρι
120 μλ. ελαιόλαδο
120 μλ. λευκό κρασί
200 γρ. ...
Η ισπανική εκδοχή της γαλλικής κρεμ μπρουλέ (crème brulée) λέγεται κρέμα καταλάνα (crema catalana).Πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι....
Το καλοκαίρι πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά για να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Τι πιο ιδανικό λοιπόν από το να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά ροφήματα με αγνά υλικά;
Ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά φρούτα είναι το βύσσινο. Δροσερό με υπέροχο χρώμα, ελαφρά γλυκό, έχει την τέλεια γεύση για έναν απολαυστικό χυμό! Δοκιμάστε τη συνταγή και δε θα χάσε...
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τ...
Το Book4Book είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να πετάγονται. Με την πλατφόρμα αυτή επιδιώκουν μέσω της τεχνολογίας να ενισχύσουν τη δραστηριότητα των μαθητών στα πλαίσια μίας κοινότητας πολιτών η οποία ενεργεί χωρίς τη συνδρομή...
Το πού μεγαλώνει το παιδί μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του και συγκεκριμένα το πόσο επιθετικό θα γίνει.
Συγκεκριμένα, έρευνα ανακάλυψε ότι τα παιδιά 9-18 χρονών που μεγαλώνουν σε περιοχές που έχουν πολύ πράσινο συνήθως εκδηλώνουν μειωμένη επιθετικότητα σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε γειτονιές με λιγότερο πράσινο και πάρκα.
Πρόκει...
Ο συντονιστής του προγράμματος, Σπύρος Κοτομάτας κάνει έναν προσωπικό απολογισμό για τις προκλήσεις, το όραμα για μια ζωντανή θάλασσα και τα επόμενα βήματα....
Ο ίδιος ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης την είχε χαρακτηρίσει πριν από 2500 χρόνια, “πανάκεια” δηλαδή την είχε εντάξει στα φυτά που κάνουν για όλες τις ασθένειες. Και είναι γεγονός ότι η τσουκνίδα πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες δεν προκαλεί καμία παρενέργεια. Δικαίως μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα φαρμακευτικό φυτό...
Από το 1985 που για πρώτη φορά –έστω και πρόχειρα- εισήχθη στην ελληνική εκπαίδευση ο Σ.Ε.Π., ο σχολικός επαγγελματισμός προσανατολισμός, έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Θέλοντας κάποιος να κάνει σύντομα και κυρίως αντικειμενικά, μια αποτίμηση της προσφοράς του Σ.Ε.Π, πολύ φοβούμαι ότι...
Σχετικά με το πένθος, πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία που ακολουθείται έπειτα από μια σημαντική απώλεια του ατόμου. Μιλώντας για απώλεια, αναφερόμαστε στο θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή τον αποχωρισμό από δικούς μας ανθρώπους (π.χ. διαζύγιο, απομάκρυνση παιδιών από το σπίτι, ακόμα και η διακοπή της κύησης). Επιπλέον, η απώλεια εργασίας και η συνταξιοδότηση είναι καταστάσεις που...
Έφτασε λοιπόν πάλι αυτή η στιγμή. Η στιγμή να ζεσταθούμε μέσα στα φθινοπωρινά πουλοβεράκια μας, να φτιάξουμε μια κούπα ζεστό καφέ (ή σοκολάτα) και να βυθιστούμε μέσα σε ένα εξαιρετικό βιβλίο. Γιατί δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά νομίζω ότι ο φθινοπωρινός καιρός ταιριάζει τέλεια με το διάβασμα!
Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας 3 βιβλία που θέλω εγώ να διαβάσω αυ...
Στο νοτιοδυτικό άκρο της Σαχάρας και στο κέντρο του Μάλι βρίσκεται μια ιστορική πόλη, το Τιμπουκτού. Το 2012 καταλαμβάνεται από μαχητές του Τζιχάντ και τον επόμενο χρόνο πραγματοποιείται η ανακατάληψη της από γάλλο – μαλιανά στρατεύματα. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα ο Μαυριτανός σκηνοθέτης δημιουργεί μια ταινία που καταφέρνει να κερδίσει επτά...
Η Κάθριν έχει διακόψει τις πολλά υποσχόμενες σπουδές της στα μαθηματικά και έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη φροντίδα του πατέρα της ο οποίος είναι πολύ γνωστός μαθηματικός αλλά συγχρόνως τα τελευταία χρόνια ζούσε ως διανοητικά διαταραγμένος. Λίγο πριν τα εικοστά πέμπτα γενέθλιά της έρχεται στο σπίτι της, η μεγαλύτερή αδελφή της Κλερ, με την οποία ...
Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσ...
Ώρα να βάλεις τις δικές σου πινελιές σε ένα σπίτι.
Αρχικά, κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σου πούμε συγχαρητήρια. Έπειτα να σου εκφράζουμε τη ζήλεια μας για τη νέα σου ζωή και τις ανέμελες στιγμές που έχεις να ζήσεις τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Μην γκρινιάζεις που πρέπει να φύγεις από την πόλη σου καθώς, τα πιο ωραία χρόνια ανοίγονται μπροστά σου....
Μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρείτε το σπίτι καθαρό, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά.Αν τα καινούργια σας παπούτσια γλιστράνε, περάστε τις σόλες πριν τα φορέσετε, με μία πατάτα (κομμένη στα δύο)...