Υλικά για 5 πάστες Για το παντεσπάνι
4 αυγά
180 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
Για την κρέμα σεράνο
175 γρ κουβερτούρα
250 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη
1 ασπράδι απο μεγάλο αυγό
3 κουτ. σούπας νερό
Για την διακόσμηση
ξύσμα σοκολάτας
250 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την κρέμα σεράνο βράζουμε σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 4 λεπτά.Στο μεταξύ χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα.Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό μέσα στην μαρέγκα σε συνεχή ροή σαν κορδόνι ενω παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να γυαλίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.Ανακατεύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με την σαντιγί και έπειτα ενσωματώνουμε και την μαρέγκα που έχουμε ετοιμάσει.Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.Ενσωματώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με μια σπάτουλα, μαρίζ.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 και στρώνουμε με λαδόκολλά το ρηχό ταψί του φούρνου μας.Απλώνουμε στην επιφάνεια του το μείγμα μας και το ισιώνουμε πολύ καλά.Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αέρα και μόλις το βγάλουμε το καλύπτουμε με μια πετσέτα και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε αυτή και ξεκολλάμε την λαδόκολλα.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε αυτό το σημείο είτε καλύπτουμε την επιφάνεια του με την κρέμα σεράνο και τυλίγουμε το γλυκό μας σε ρολό, είτε κόβουμε με κυκλικά τσέρκι ( είτε με ποτήρι, αν και θα έιναι πιο δύσκολο)15 κύκλους.Κάθε πάστα θα αποτελείται απο 3 κύκλους και ενδιάμεσα τους κρέμα σεράνο.(κύκλος- κρέμα-κύκλος-κρέμα και τέλος κύκλος).
Για την επικάλυψη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλάγια απο τις πάστες μας.Πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.
Απλή, αλλά νοστιμότατη και ελαφριά συνταγή για πουτίγκα (κρέμα) με άρωμα βανίλια. Είναι πολύ γευστική και πολύ θρεπτική για τα παιδιά. Επίσης έχει λίγα λιπαρά....
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο ρεγκάτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι το προσούτο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε τα φορμάκια με το προϊόν επάλειψης, τα αλευρώνουμε και τα γεμίζουμε...
Μουσκεύετε τις σταφίδες στο μισό ρούμι για 30΄. Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το γάλα και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε μέσα στη ζύμη τις σταφίδες στραγγισμένες και πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι, τις μπανάνες ψιλοκομμ...
Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα σοκολάτας. Μια συνταγή για μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 μόνο υλικά για την οικογένειά μας και τους καλεσμένους μας. ...
Πρόσφατα, στην κουζίνα του MG Food Studio, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πολυαγαπημένο μας αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ενώ είχαμε μαζέψει όλα τα υλικά, ο φούρνος ζεσταινόταν και όπου να ναι θα αρχίζαμε τη μείξη, διαπιστώσαμε ότι μας έλειπε ένα βασικό συστατικό: το μπέικιν πάουντερ! Ποιος να το περίμενε; Θα μου πείτε, καλά, εδώ το μπέικιν είναι απ’ τα βασικά συ...
Η Michelin, που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία των ελαστικών, συντονίζει το έργο BlackCycle. Στο έργο συμμετέχουν 7 βιομηχανικοί εταίροι και 5 Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί οργανισμοί (RTOs). ...
Τα συστήματα Δέσμευσης και Αποθήκευσης Άνθρακα (Carbon Capture and Storage-CCS) ουσιαστικά «φυλακίζουν» σε πορώδη πετρώματα βαθιά στο υπέδαφος το διοξείδιο του άνθρακα που παράγουν βιομηχανικές και ηλεεκτροπαραγωγικές μονάδες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια λύση ενεργοβόρο και οικονομικά μη βιώσιμη.
Έτσι, οι επιστημονικές προσπάθει...
Έντεκα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 225 Μεγαβάτ έλαβαν έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.
Τα αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στη νότια Εύβοια. Αποτελούνται από 75 ανεμογεννήτριες της Vestas ισχύος τριών Μεγαβάτ η κάθε μία....
«Πάμε για ένα καφέ να τα πούμε;». Αποτελεί μία φράση που είμαι σίγουρη την έχετε προτείνει αρκετές φορές σε φίλους, οικογένεια, συναδέλφους, προκειμένου να συναντηθείτε. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αλλάξει αρκετά τις συνήθειές μας, αλλά όχι και την όρεξή μας για έναν ελληνικό καφέ. Ξέρατε ότι πέρα από μία αγαπημένη συνήθεια...
Άνθρωποι που δεν κοιμούνται χωρίς να σας πουν καληνύχτα... που δεν ξεκινούν την μέρα τους αν δεν σας πούν καλημέρα. Άνθρωποι που αρπάζουν κάθε ευκαιρία να σας δούν... που φτιάχνουν χώρο και χρόνο με σκοπό να σας δούν. Άνθρωποι που μες τον πανικό, το χάος και την αναμπουμπούλα δε θα σας ξεχάσουν και θα φροντίσουν να το δείξουν, γιατί στα δύσκολα φαίνεται η αξία μας. Άνθρωποι που προτρέχουν να καλύψ...
Στο βιβλίο θίγονται κάποια από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, ο Διωγμός των Ποντίων και ο ξεριζωμός των Εβραίων από την Θεσσαλονίκη.
Οι ζωές ανθρώπων που ανήκουν σε τρεις γενιές ενώνονται παρά τη θέληση τους με κοινό παρανομαστή το νεοκλασικό διώροφο της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Το παρελθ...
43 δολοφονίες μετά, ο εφιάλτης ζει ανάμεσά μας…
Σοβιετική ένωση, 1953. Ένας πράκτορας της MGB, υποστηρικτής του Στάλιν, ξεκινά να ερευνά μια υπόθεση φόνων με θύματα μικρά παιδιά. Δεν έχει καμία βοήθεια από την αστυνομία ή την κυβέρνηση, παρά μόνο από τη σύζυγό του. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως στη χώρα δεν συμβαίνουν τέτοια
...
Στο μαγικό φίλτρο οι δυνάμεις του κακού, που αντιπροσωπεύονται από τον πλούτο και την επιστήμη, θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη. Ο Αγάθων Σκουληκαντέρας δίνει διορία έξι ωρών στον επιστήμονα Βούλη Παλαβούλη και στη μάγισσα θεία του Τυράννια Στριγκλίδου για να καταστρέψουν τον κόσμο. Θα αποφασίσουν να κατασκευάσουν ένα μαγικό φίλτρο για να το πετύχουν. Το ...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C στον αέρα.
Μεταφέρουμε τα φύλλα Βηρυτού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τσαλακωμένα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 με 1½ ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
Τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν και αφήνουμε στην άκρη.
...
Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να απολαύσουμε το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Εκεί θα πιούμε τον πρωινό ή απογευματινό καφέ μας, θα χαλαρώσουμε, θα πάρουμε τον αέρα μας, θα παίξουμε με τα παιδιά, θα δεχτούμε φίλους. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να είναι ένας ευχάριστος χώρος.
Τα πιο όμορφα μπαλκόνια είναι τα ανθισμένα! Επιπλέον, η κηπουρική λέγεται πως είναι μια ...
Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν απότομα και μαζί με τα χειμωνιάτικα ρούχα μάζεψες φυσικά και τα χαλιά και τις μοκέτες. Σειρά έχει τώρα το καθάρισμά τους! Αν έχεις αποφασίσει να καθαρίσεις τα χαλιά του σπιτιού σου μόνος-η σου, κάντο σωστά για να μην τα φθείρεις κατά λάθος. Εδώ έχω όλες τις πρακτικές συμβουλές για το πλύσιμο των χαλιών, αλλά και την αποθήκευσή τους σ...