Εύκολη μινεστρόνε του χειμώνα
ε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα....
Χριστουγεννιάτικα Cocktails
Ακούς cocktail και η σκέψη σου ήδη τρέχει σε παραλίες, beach bar και ξένοιαστα καλοκαιρινά βράδια.
Ωστόσο και τα Χριστούγεννα έχουν τις δικές τους γεύσεις. Και μαζί με αυτές τα δικά τους γιορτινά cocktails, για να τα συνδυάσεις με όμορφες βραδιές με καλή παρέα και φωτισμό από τα λαμπάκια μόνο του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου...
Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Νοεμβρίου
Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε το Νοέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...
Κέϊκ Νουτέλας με 4 υλικά
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο Κέϊκ Νουτέλας με 4 μόνο υλικά. Απολαύστε το με το καφεδάκι σας και απογειώστε τη γεύση σας....
Κορμός σοκολάτας με κρέμα καραμέλας και σοκολατένιαο γλάσο
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολίτσα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε τρίψει με το χέρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή πυρέξ 24 εκ. και το πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να κάνει...
Προφιτερόλ
Για την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει κα...
Red velvet cake
Για επίσης εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 και έτσι έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι που ενδιάμεσα αλείφουμε με λίγη από την κρέμα ή με σαντιγί. Αν κάνετε διπλή δόση επικάλυψης, μπορείτε να στήσετε το γλυκό σε στρώσεις, παντεσπάνι με κρέμα....
Μακαρόνια calabrese με γαρίδες
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά ώσπου να δέσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τα υλικά που μόλις ψιλοκόψαμε και μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ...
Πορτοκαλόπιτα με Στραγγιστό γιαούρτι
Υλικά Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
4 αυγά
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 10% ή 2%
1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού...