Τι θα κερδίσετε αν τρώτε τα μακαρόνια κρύα;
15-10-2015
Εάν συχνά σας περισσεύουν μακαρόνια, μην τα κοιτάζετε με περιφρόνηση και σε καμία περίπτωση μην τα πετάξετε.
Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά τα κρύα ζυμαρικά, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν, αλλά κάνουν και καλό στην υγεία μας!
Αυτό προέκυψε από μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής τη δρ. Denise Robertson, που εστίαζε στους άπεπτους υδατάνθρακες.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί. Οι μισοί από αυτούς τα έφαγαν κρύα και οι άλλοι μισοί ξαναζεσταμένα.
Στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και μετρήθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Την επόμενη μέρα, το πείραμα επαναλήφθηκε, ωστόσο το μενού αντιστράφηκε.
Όπως διαπιστώθηκε, τα κρύα ζυμαρικά αύξησαν λιγότερο τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα από τα πρόσφατα βρασμένα ζυμαρικά.
Μάλιστα, προέκυψε πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και στη συνέχεια είχαν ζεσταθεί ξανά, επηρέασαν ακόμα λιγότερο τις παραπάνω τιμές.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρα και απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό. Αυτό προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας στη συνέχεια σε απότομη πτώση τους με αποτέλεσμα να πεινάμε πιο πολύ και πιο σύντομα.
Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της ινσουλίνης να μην αυξάνονται απότομα και πολύ και έτσι να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου ζυμώνονται από την εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε ουσίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.
Πηγή
loading...
Τα αληθινά κίνητρα της βιολογικής πείνας
Αν σκεφτούμε ότι πέρα από το ανθρώπινο είδος, στη φύση δεν θα συναντήσεις ποτέ παχύσαρκα ζώα, τότε αρκεί πολύ απλά να μάθουμε να ακούμε τους εσωτερικούς μηχανισμούς πείνας και κορεσμού που διαθέτουμε, αφήνοντας τελικά το ίδιο μας το σώμα να αποφασίσει το «πόσο είναι αρκετό για να χορτάσει».
Παρέχοντας στο σώμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά...
Ποια είναι η διατροφή ενός παίκτη American Football και ποια αυτή του θεατή;
Μια φορά το χρόνο πραγματοποιείται το πιο ακριβό γεγονός του πλανήτη (ναι πιο ακριβό από τα Oscars...κατά πολύ)! Ποιο είναι αυτό; Το Super Bowl... Για όσους δεν είναι γνώστες πρόκειται για τον τελικό του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου....
Τρέχοντας και ενημερώνοντας τις γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού.
Καθώς 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού είναι απαραίτητη η ενημέρωση, η πρόληψη αλλά και η στήριξη των ασθενών.
Την Κυριακή 10/7/1018 ολοκληρώθηκε με την παρουσία πλήθος κόσμου ο 10ος συνεχόμενος αγώνας δρόμου Greece Race for the Cure με συμβολικό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. ...
Πόσο σωστά αναπνέεις;
Ερευνητικά δεδομένα, έχουν δείξει πως ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να αναπνέουμε, κατέχει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας. Αν αλλάξουμε λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο αναπνέουμε, θα απαλλαχθούμε από το στρες της καθημερινότητας και θα βελτιώσουμε αισθητά την ποιότητα της ζωής μας.
Μια εύκολη μέθοδος, με την οποία μπορούμε να το επιτύχουμε ...
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down....
6 πράγματα που δεν ξέρατε για τα κυδώνια
Θυμίζει και μήλο και αχλάδι μαζί, έχει έντονο κίτρινο χρώμα και θα μπορούσε κι αυτό ως «χρυσό μήλο» να κάνει το γιατρό πέρα, αφού είναι πλούσιο σε κάλιο και νερό, ενώ περιέχει βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό, βιταμίνη Α που κάνει καλό στην όραση και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που ωφελούν το νευρικό σύστημα. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις φυτικές...
14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.
...
Στα άδυτα της βουλιμίας
Ξέρεις, αρχικά μοιάζει πρωτόγνωρο, μα μετά από κάποια επαναληψιμότητα δεν χωρούν σκέψεις, φόβος ή αμφιβολίες. Από πρωτόγνωρη εμπειρία γίνεται συνήθεια, ρουτίνα κι έπειτα εθισμός. Ένας εθισμός μυστικός. Ναι, μυστικός γιατί δεν χωρά αμφιβολία πως ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι κρύβουν καλά τον ψυχισμό τους. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις τι σκέφτεται αυτός...
Προφανώς αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν τρώμε ένα αγγουράκι τουρσί κάθε μέρα για έναν μήνα
Στους περισσότερους από εμάς αρέσουν τα καλά, ξινά τουρσί, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζαμε, ότι όταν υποστούν φυσική ζύμωση θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στην ευτυχία. Αυτό δεν έχει να κάνει με την απόλαυση που παίρνει ο καθένας από την γεύση τους. Οι πίκλες, όπως και κάθε άλλο προϊόν που έχει υποστεί φυσική ζύμωση, μειώνει το άγχος. Αυτό είναι γνωστό ως “αγχο...