Βιογραφικό Σημείωμα

Ευαγγελία Δανιηλίδη

Η Ευαγγελία Δανιηλίδη είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακή διπλωματούχος Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας-δικηγόρος και παράλληλα παρέχει εθελοντική νομική συνδρομή στον «Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων».

Διακατέχεται από αγάπη για το γραπτό λόγο, την οποία εκμεταλλεύεται επαγγελματικά ως νομικός, αλλά και ερασιτεχνικά ως αρθρογράφος. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσεται η ενασχόληση με την ψυχολογία και τη λογοτεχνία.

 

 

Τα άρθρα μου:

 

Καλοκαίρι: Περίοδος χαλάρωσης ή αυξημένης έντασης;

Την έχουμε στο μυαλό μας ίσως ως την πιο αγαπητή εποχή του χρόνου, περίοδο χαλάρωσης και διακοπών, ηρεμίας και ευχαρίστησης. Για πόσους όμως ισχύει πραγματικά αυτό; Αντίθετα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, δηλαδή τις εικόνες απόλυτης ανεμελιάς, το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει ακριβώς το αντίθετο, λειτουργώντας ως πηγή εντονότατου άγχους. Είναι η κομβ

ΚΟΨ’ ΤΟ ΚΙ ΕΣΥ

Μανιώδης καπνίστρια 30 κατά μέσο όρο τσιγάρων καθημερινώς για πάνω από μια δεκαετία. Και το έκοψα πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενα.. Δηλαδή το έκοψα και ας μη φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω. Το πιο βασικό είναι να το έχεις πάρει απόφαση. Να βρεις τα προσωπικά σου κίνητρα και να τα επαναλαμβάνεις κάθε φορά που σου λείπει. Να έχεις στόχο. Το πο

Το πληγωμένο παιδί μέσα σου.

Αυτό που έχει στερηθεί κάτι ή πολλά, τώρα όλο ζητάει. Ζητάει να βρει όσα του έλειψαν κάποτε, αλλά βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές στην ενήλικη ζωή. Αν το χεις κρυμμένο μέσα σου, είναι μεγάλος μπελάς. Δε συνάδει με την ηλικία σου και με μανία σε τραβάει προς τα πίσω. Θέλει απεγνωσμένα να ζήσει ό,τι δεν έζησε, να πάρει ό,τι στερήθηκε, να επιβραβευτεί και πάνω απ’ όλα να αγαπηθεί όπως του αξίζει.

Όταν αρνείσαι να μεγαλώσεις

Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι είσαι αδύναμος και κάποιος πρέπει να σε προστατέψει; Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι όντας μόνος σου κινδυνεύεις; Ή πόσες φορές δε θέλεις να χάσεις τη σιγουριά σου, τη ρουτίνα σου και να επιχειρήσεις κάτι άγνωστο και μακρινό από την «ασφαλή» διαδρομή σου; Αυτές είναι οι στιγμές που χάνεις τον ενήλικο εαυτό σου και μετατρέπεσαι σε παιδί. Μπορεί απέναντι σε συγκεκριμένες κατασ

Οι αναμονές

Ίσως από τις χειρότερες μορφές ψυχολογικής αναταραχής. Και εξηγούμαι. Αναμονές = ο νεκρός χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο γεγονότα. Εκεί που δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Δε μπορείς να δράσεις. Στέκεσαι απλά και περιμένεις. Περιμένεις και πιθανότατα μόνο σκέφτεσαι. Σκέφτεσαι τι περιμένεις. Εκεί δεν εφαρμόζεται ούτε η ευρέως διαδεδομένη έκφραση της ψυχολογίας: Fight or Flight. Δεν υπάρχει κάτι

Χρυσά κοσμήματα από ανακυκλωμένους υπολογιστές παρουσίασε η Dell

H Dell παρουσίασε μία συλλογή κοσμημάτων που κατασκευάστηκε από χρυσό που ανακτήθηκε από την ανακύκλωση παλιών motherboards. Πρόκειται για σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και μανικετόκουμπα, τα οποία προσφέρονται σε 14 και 18 καράτια....

Η αιολική ενέργεια μπορεί να προμηθεύει πάνω από το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030

Η παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξίας περίπου 1.486,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 4,90% κατά την περίοδο 2018-2025, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. ...

Η Γη εξαντλήθηκε στις 13 Αυγούστου – Η Ελλάδα θέλει 2,5 πλανήτες

Κάθε χρόνο εξαντλούμε όλο και νωρίτερα την ικανότητα της Γης να υποστηρίζει τον τρόπο ζωής μας. Φέτος, η ημέρα που «τερματίσαμε» το κοντέρ της αντοχής του πλανήτη μας είναι η 13η Αυγούστου, ενώ μόλις πριν από 15 χρόνια η αντίστοιχη μέρα ήταν περίπου στις αρχές Οκτωβρίου. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα παγκοσμίως η δ...

Προφανώς αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν τρώμε ένα αγγουράκι τουρσί κάθε μέρα για έναν μήνα

Στους περισσότερους από εμάς αρέσουν τα καλά, ξινά τουρσί, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζαμε, ότι όταν υποστούν φυσική ζύμωση θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στην ευτυχία. Αυτό δεν έχει να κάνει με την απόλαυση που παίρνει ο καθένας από την γεύση τους. Οι πίκλες, όπως και κάθε άλλο προϊόν που έχει υποστεί φυσική ζύμωση, μειώνει το άγχος. Αυτό είναι γνωστό ως “αγχο...

Ας κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα διαφορετικά για τα παιδιά μας

Ας κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα διαφορετικά για τα παιδιά μας Τα Χριστούγεννα, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η αγαπημένη εποχή για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια περίοδος γεμάτη χαμόγελα και όμορφες στιγμές για εμάς και τα παιδιά μας, που περιμένουμε όλο τον χρόνο. Πως νιώθουν τα παιδιά...

Η «Χαμένη» Αθωότητα

Έρχεται λοιπόν μια στιγμή στη ζωή μας κατά την οποία ξανά ζούμε το παρελθόν και σκεφτόμαστε τι πήγε στραβά, που φταίξαμε, τι αποκομίσαμε… Αναβιώνουμε δηλαδή αυτά που ζήσαμε με τη διαφορά ότι δε μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα, αλλά μπορούμε να καθορίσουμε τι επιρροή θα ασκούν πάνω μας και πως αυτό θα αλληλεπιδρά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε...

5 αγαπημένα βιβλία μαγειρικής

Ενενήντα µία συνταγές, ιδανικές για τα πρώτα βήµατα στη δική σου κουζίνα, λαχταριστές, γρήγορες και οικονοµικές. Από πρωτότυπα σάντουιτς µέχρι το αγαπηµένο παστίτσιο της µαµάς σε fast forward, κάθε συνταγή του βιβλίου είναι επιλεγµένη για αρχάριους µάγειρες που αγαπάνε το καλό φαγητό. Κι επειδή κρατάς στα χέρια σου το πιο high tech βιβλίο µαγειρικής, κατέβ...

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 21/4/2016

Μετά από μια απειλή από την τίγρη Σηρχάν αναγκάζετε ο Μόγλης να εγκαταλείψει τη ζούγκλα και να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας με τη βοήθεια του πάνθηρα Bagheera και μιας αρκούδας με ελεύθερο πνεύμα που του Μπαλού....

Πώς λέγονταν παλιά οι γειτονιές της Αθήνας;

Πού βρίσκονταν τα Κατσικάδικα; Πώς λέγονται σήμερα οι Κουκουβάουνες; Πού είναι το Τουρκολίμανο και ποια γειτονιά γνωρίζουν οι κάτοικοι της και ως Μαγκουφάνα; Ακολουθήστε μας, σε μια βόλτα στα παλιά τοπωνύμια των περιοχών της Αθήνας. Κατσικάδικα: Στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ακόμα σχεδιαζόταν η Πλατεία Δεξαμενής, το Κολωνάκι αποκαλούταν Κατσικάδικα, και β...

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι

Στο μούλτι χτυπάς όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα. Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, βάζεις τις χοιρινές τις οποίες θωρακίζεις, γυρνώντας τες αρκετές φορές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αυτό θα σου πάρει γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τις αφαιρείς από την κατσαρόλα. Στο ίδιο σκεύος σοτάρεις τα χοντροκομμένα κρεμ...

6 τεράστια διακοσμητικά λάθη και πώς να τα διορθώσετε

Όλοι κάνουμε λάθη, διακοσμητικά λάθη. Εδώ θα βρείτε 6 από τα συνηθέστερα αλλά και τι πρέπει να κάνετε για να τα διορθώσετε. ...

Πως να έχεις μονίμως μία πεντακάθαρη κουζίνα.

Η κουζίνα είναι το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται αρκετές φορές την ημέρα καθάρισμα. Συνέχεια δημιουργούνται καινούρια άπλυτα πιάτα και κατσαρολικά. Υπάρχουν όμως έξυπνα κόλπα για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.Υιοθέτησε την τακτική των σεφ - Καθάριζε καθώς μαγειρεύεις Κάνε ότι και οι επαγγελματίες μάγειροι. Όσο ψήνεται, βράζεται...

Powered by Simplylife.gr
Top Top