Μαγειρική

Χριστουγεννιάτικα Cocktails

Ακούς cocktail και η σκέψη σου ήδη τρέχει σε παραλίες, beach bar και ξένοιαστα καλοκαιρινά βράδια. Ωστόσο και τα Χριστούγεννα έχουν τις δικές τους γεύσεις. Και μαζί με αυτές τα δικά τους γιορτινά cocktails, για να τα συνδυάσεις με όμορφες βραδιές με καλή παρέα και φωτισμό από τα λαμπάκια μόνο του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου...

Μελομακάρονα Κρήτης

Υλικά 1 κιλό αλεύρι 250 γρ.ζαχαρη 200 γρ.σιμιγδαλι ψιλό 2 κούπες ελαιόλαδο 1 και μισή κούπα χυμός πορτοκάλι ή μανταρίνι 2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ 1 και μισό κουταλάκι μπέικιν μισό κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμό 1 και μισό κουταλάκι κανέλα και γαρίφαλο τριμμένο ξύσμα πορτοκάλι ψιλοκομμένα καρύδια Σιρόπι 2 ποτήρια ζάχαρη 3 και μισό ...

Κουραμπιέδες Κρήτης

600γρ βούτυρο γάλακτος η ανθόγαλο 150 γρ.βουτυρο κανονικό 1 και μισό κιλό αλεύρι 330 γρ άχνη για μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά ανθόνερο για μέσα ανθόνερο και άχνη για επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε την...

Ντάκος: εύκολα, γρήγορα και προσθέτοντας αξία στη διατροφή σας

Το κρητικό έδεσμα με την απόλυτα ελληνική γεύση έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία όπως αναλύουν οι ειδικοί διατροφολόγοι. Αποτελείται από κρίθινο παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ξινομυθήθρα και μυρωδικά. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός από βιταμίνες, πολυφαινόλες, λυκοπένιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο περιλαμβάνονται στο γευστικό...

Φιογκάκια νηστίσιμα τηγανιού

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια κανονική ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό να είναι κανονικό. Μετά το κόβουμε σε στενές λουρίδες και κάθε λουρίδα σε 2 ή 3 κομμάτια...

Το κέικ της μαμάς

Όλοι μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά. Και πώς να μην έχουμε δηλαδή; Ειδικά στη σοκολάτα. Πήρα λοιπόν τη συνταγή της μαμάς μου για το νοστιμότατο κέικ της με γέμιση σοκολάτας, την οποία και θα μοιραστώ μαζί σας. Είναι εύκολο και γρήγορο και μοιάζει με μπράουνι. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί, σημειώστε τα υλικά και ξεκινήστε τη δημιουργία...

Ζαχαρο Κουλουράκια τηγανιού νηστίσιμα

Υλικά 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό 1 φάκελο μάγια 2 κουταλιές ζάχαρη 1 βανίλια ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά φτιάχνοντας μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Νοεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε το Νοέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Τάρτα με κρέμα και φρούτα

Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας ή ένα μικρο ταψί (ότι έχουμε) και στρώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να πάει σε όλες τις μεριές...

Τρουφάκια για όλες τις ώρες

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το κακάο. Μετά χτυπάμε σε σαντιγί την garni με το παγωμένο γάλα και την ανακατεύουμε με το μείγμα στο μπολ. Αφήνουμε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το μείγμα και να πλάθεται. Όταν είναι έτοιμο, με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και τις πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Οκτωβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Οκτώβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Λουκουμάδες παραδοσιακοί

Γεμίζετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε και αφήνετε 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και παχύ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα...

Γεύση από….Μύκονο

Λαχταριστή και γρήγορη μακαρονάδα με υλικά που έχετε σχεδόν πάντα στην κουζίνα και το ψυγείο σας. Την ξινομυζήθρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί προτιμάτε.Μια παραδοσιακή νησιώτικη συνταγή που θα απογειώσει κάθε ουρανίσκο! Υλικά • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 σκελίδες σκόρδο • 15 ντοματίνια cherry...

Γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης

Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Σεπτεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Σεπτέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα...

Χάλασε ο εκτυπωτής! Πάλι νηστικοί θα μείνουμε..

Σε μια πρόσφατη μου επίσκεψη στο Άμστερνταμ εκεί που χάζευα το μίνιμαλ A Film Museum στην προκυμαία, το μάτι μου έπεσε στην επιγραφή «3D Print Canal House». Επειδή μου αρέσει να χώνω τη μύτη μου παντού, δεν έχασα λεπτό και μπήκα μέσα στο κτίριο όπου διαπίστωσα πως πραγματοποιούνταν μια έκθεση με θέμα αυτό που περιγράφει η επιγραφή. Πρόκειται λοιπόν...

Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι και παρμεζάνα

Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ Υλικά 170 - 200γραμ. καλαμπόκι 50γραμ. βούτυρο 1 καυτερή πιπεριά 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα) Αλάτι Πιπέρι 200γραμ. τριμμένη παρμεζάνα 500γραμ. κοντά ζυμαρικά (πχ κοφτό μακαρονάκι, βίδες, φαρφάλες) 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πιπεριά πράσινη σε μικρά καρέ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Αυγούστου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Αύγουστο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε μαρμελάδες και γλυκά του ...

Τα βασικά τρόφιμα για γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα

Αν θέλετε να νοιώθετε όμορφα και να έχετε ενέργεια θα χρειαστεί να προσέξετε τη διατροφή σας μαγειρεύοντας τα δικά σας φαγητά. Όταν δεν υπάρχουν στο σπίτι σας κάποια βασικά υλικά όμως είναι δύσκολο να μαγειρέψετε υγιεινά. Οι προηγούμενες γενιές γνώριζαν καλά την αξία της οικιακής οικονομίας. Όρος που δε συνεπάγεται μόνο εξοικονόμηση χρημάτων...

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση: «Οι συναντήσεις της Πέμπτης» Online τον Ιανουάριο

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» συνεχίζουν τις Συναντήσεις της Πέμπτης», online μέσω Zoom και τον Ιανουάριο του 2021....

Xmas Animasyros Edition στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Το Animasyros έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. ...

Ανακοίνωση σειράς μαθημάτων ΚΕΑΔΔ: Online σχολείο διατροφής για παιδιά δημοτικού και γονείς

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ανακοινώνει την διεξαγωγή Online σειράς 6 μαθημάτων με τίτλο "Online σχολείο διατροφής για παιδιά δημοτικού και γονείς" με έναρξη την 23η Νοεμβρίου....

Φθινόπωρο all'italiana OnLine

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν σε μία φθινοπωρινή περίοδο πλούσια σε διαδικτυακές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό Made in Italy, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia-Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL....

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βο...

Παλαιότερα

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική κλίνει μέσα της τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που επινοήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάνεμαν με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια». ...

Σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας

Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής. ...

Είμαστε οι επιλογές μας

Ο μεγάλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre το είχε θέσει πολύ εύστοχα: ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του, δίνοντας και το (κλασικό για τους γνώστες) παράδειγμα της σερβιτόρας. Μιας κοπέλας απόλυτα συμβιβασμένης με τη θέση της, η οποία έκρινε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την επαγγελματική της κατάσταση. Κι όμως, ισχυριζόταν ο Σαρτρ, η σερβιτόρα βρ...

Ξεκινάς γυμναστική και πάντα εγκαταλείπεις. Γιατί; Συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια και για άλλους άπιαστο όνειρο και στόχος που συνεχώς εγκαταλείπουν. Αν δεν είσαι και πολύ φανατικός της υγιεινής ζωής και η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου συνήθως μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες τα παρατάς και δεν νιώθεις καν τύψεις. Οι λόγοι ποικίλλουν∙ μπορεί απλά να μη σου αρέσει η γυ...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές να αποφεύγω;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) αφορά στην άνοδο των στομαχικών υγρών στον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του φαγητού ή μετά από αυτό και επειδή τα υγρά αυτά είναι όξινα, δημιουργούν το αίσθημα του καψίματος ή/ και της ξινής επίγευσης. Εμφανίζονται επίσης μετά την (υπερ)κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ακόμα και στη διάρκεια του ύπνου και την κατάκλιση, ενώ μ...
Top