Μαγειρική

Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο κέικ από αποξηραμένα φρούτα

Στην ουσία είναι ένα κέικ από αποξηραμένα φρούτα και όχι ένα κέικ με αποξηραμένα φρούτα. Περιέχει πάρα πολλά αποξηραμένα μούρα και ελάχιστη ζύμη. Ως αποτέλεσμα το κέικ καταλήγει να είναι αρκετά συμπιεσμένο, πολύχρωμο, νόστιμο αλλά και υγιεινό, το πιο σημαντικό όμως είναι πώς φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Υλικά 300-400 γρ.μείγμα από καρύδια και αποξηρα...

Κέικ Σουφλέ Σοκολάτας

Σε λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα τ’αβγά με την ζάχαρη και τη βανίλια,να πήξουν και ν’αφρατέψουν,ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα,ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρας λίγο,λίγο μέσα στο μείγμα...

Το πιο εύκολο και λαχταριστό σνίτσελ (στο φούρνο!)

Μπορεί να έχετε συνηθίσει τα σνίτσελ τηγανισμένα, σας διαβεβαιώνουμε όμως πως ψήνοντάς τα στον φούρνο όχι μόνο κάνετε τον ίδιο χρόνο με το τηγάνι, αλλά κυρίως έχετε ένα άκρως πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Τα σνίτσελ που σας προτείνουμε είναι ελαφριά και πεντανόστιμα και σας παίρνουν μόνο μισή ώρα να τα ετοιμάσετε. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή, για ένα γρήγορο κ...

Εντυπωσιακό ορεκτικό με ρόκα, τυρί κρέμα και προσούτο

Υλικά 1 ματσάκι ρόκα ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών 10 λεπτές φέτες προσούτο Εκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη ρόκα. Φτιάχνουμε 10 μικρά ματσάκια από τα φύλλα της ρόκας. Παίρνουμε ένα ματσάκι ρόκας, βάζουμε πάνω του περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και το τυλίγουμε με μία φέτα προσούτο, φτιάχνοντας μια φλογέρα. Συνεχίζουμε μ...

Κέικ με φαρίνα ολικής άλεσης, λιναρόσπορο και ξηρούς καρπούς

Μια όμορφη συνταγή για κέικ που θα λύσει το πρόβλημα του σνακ σε πολλές μαμάδες. Ιδανική επιλογή για πρωϊνό, άριστο συνοδευτικό του καφέ... Αξίζει να το δοκιμάσετε. Υλικά: 500 γραμμάρια φαρίνα ολικής αλέσεως ή αλεύρι ολικής άλεσης τύπου Ζέας 4 αυγά 250 γραμμάρια μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα 1 φλιτζάνι γιαούρτι...

Κέικ μοσχολέμονο με παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. 2. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα. 3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε. 4 .Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επ...

Κόκορας στο φούρνο με χυλοπίτες

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί) 1 μεγαλούτσικος κόκορας σε μερίδες 1 πακέτο χυλοπίτες (μισό κιλό) Μισή κονσέρβα τοματίνια ψιλοκομμένα Μισό κουτί χυμό τομάτας συμπυκνωμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο Νερό Αλάτι, πιπέρι Κανέλα σε σκόνη Λίγη ζάχαρη 4-5 μπαχάρια 3-4 καρφάκια γαρίφαλο Εκτέλεση Έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά τον...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Ιουλίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιούλιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Flapjacks - η γλυκειά πηγή ενέργειας!

Θα χρειαστείτε (σε παρένθεση η αναλογία): (1) 100γρ. μέλι (1+1/2) 150γρ. ζάχαρη (μαύρη ή άσπρη) (2 +1/2) 250γρ. βούτυρο (ή 125γρ βούτυρο + 125γρ μαργαρίνη) (5) 500γρ. κουάκερ που ψήνεται εύκολα (quick cooking) ή κανονικό κουάκερ λίγο νεράκι (3 κτσ.) ένα ταψί 20 x 30 εκατοστά (ή πυρέξ) όπου το μείγμα όταν απλωθεί και πατηθεί...

Σολωμός στη λαδόκολα 3 κινήσεις

Μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες ιδέες που μπορείς να παρασκευάσεις είναι ο σολομός στη λαδόκολα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείς να έχεις φέτες σολομού στην κατάψυξη και όπως είναι να την τυλίξεις κυριολεκτικά στη λαδόκολα με άλλα λαχανικά και σε 40 λεπτά να έχεις ψάρι με ψητά λαχανικά. Αν ο σολομός είναι φρέσκος τα 30 λεπτ...

Μπισκότα με κομματάκια κουβερτούρας

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το baking powder, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε για πολύ λίγο μέχρι...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Ιουνίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιούνιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες. ...

Smoothie απο βατόμουρο με σπόρους chia

Υλικά 1/2 μπανάνα 200 γρ. βατόμουρα 240 ml. γάλα αμυγδάλου 2 κ.γ. σπόρους chia Χρόνος Προετοιμασίας 5' Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 1 άτομο Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει ένα λείο μίγμα. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και καταναλώνουμε άμεσα. ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Μαΐου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μποιρείτε με τα φρούτα να φτιάξετε μαρμελάδες. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Κέικ με φαρίνα ολικής άλεσης και Στέβια χωρίς ζάχαρη

Αφήνεις τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για 30 λεπτά και στη συνέχεια τη χτυπάς στο μίξερ μαζί με τη Στέβια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Εν τω μεταξύ έχεις διαλύσει μέσα στο γάλα τη βανίλια και στη συνέχεια τα...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Απριλίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Απρίλιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Νηστίσιμο και γευστικό τουρλού λαχανικών

Έχουμε πλύνει και κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις έχουμε βάλει σε νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κι αυτά σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια. Τις πιπεριές (αφού τις πλύνουμε) τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Μαρτίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάρτιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Mini σουβλάκια κοτομπέικον για μικρούς και μεγάλους

Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε . Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές. Τα βάζουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15', τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5'-10' να...

Ψαρονέφρι γεμιστό με βερίκοκα

Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα μουσκεύετε σε μισό φλιτζάνι κρασί για μισή ώρα. Τρυπάτε τα ψαρονέφρια στο κέντρο κατά μήκος με το μαχαίρι για να δημιουργήσετε το άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.Στραγγίζετε τα βερίκοκα, ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε, αλατίζετε και γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Τα αλατίζετε εξωτερικά και τυλίγεται το...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Φεβρουαρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Φεβρουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Πανεύκολο κέικ κακάο µε γλάσο σοκολάτας

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φ...

Ριζότο µε μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί...

Κέικ χωρίς αβγά & βούτυρο

Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Επειδή αφρίζει και χύνεται, είναι καλό να το κάνετε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder...

Αρωματικό σουφλέ πατάτας

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4 ή σε 6 κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με κρύο νερό, τις σκεπάζουμε και τις βράζουμε, από την ώρα που θα πάρουν βράση, για περίπου 25΄. Τις στραγγίζουμε καλά, τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά για...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Ιανουαρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιανουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς...

Χριστουγεννιάτικα Cocktails

Ακούς cocktail και η σκέψη σου ήδη τρέχει σε παραλίες, beach bar και ξένοιαστα καλοκαιρινά βράδια. Ωστόσο και τα Χριστούγεννα έχουν τις δικές τους γεύσεις. Και μαζί με αυτές τα δικά τους γιορτινά cocktails, για να τα συνδυάσεις με όμορφες βραδιές με καλή παρέα και φωτισμό από τα λαμπάκια μόνο του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου...

Μελομακάρονα Κρήτης

Υλικά 1 κιλό αλεύρι 250 γρ.ζαχαρη 200 γρ.σιμιγδαλι ψιλό 2 κούπες ελαιόλαδο 1 και μισή κούπα χυμός πορτοκάλι ή μανταρίνι 2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ 1 και μισό κουταλάκι μπέικιν μισό κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμό 1 και μισό κουταλάκι κανέλα και γαρίφαλο τριμμένο ξύσμα πορτοκάλι ψιλοκομμένα καρύδια Σιρόπι 2 ποτήρια ζάχαρη 3 και μισό ...

Κουραμπιέδες Κρήτης

600γρ βούτυρο γάλακτος η ανθόγαλο 150 γρ.βουτυρο κανονικό 1 και μισό κιλό αλεύρι 330 γρ άχνη για μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά ανθόνερο για μέσα ανθόνερο και άχνη για επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε την...

Ντάκος: εύκολα, γρήγορα και προσθέτοντας αξία στη διατροφή σας

Το κρητικό έδεσμα με την απόλυτα ελληνική γεύση έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία όπως αναλύουν οι ειδικοί διατροφολόγοι. Αποτελείται από κρίθινο παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ξινομυθήθρα και μυρωδικά. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός από βιταμίνες, πολυφαινόλες, λυκοπένιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο περιλαμβάνονται στο γευστικό...

Φιογκάκια νηστίσιμα τηγανιού

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια κανονική ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό να είναι κανονικό. Μετά το κόβουμε σε στενές λουρίδες και κάθε λουρίδα σε 2 ή 3 κομμάτια...

Το κέικ της μαμάς

Όλοι μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά. Και πώς να μην έχουμε δηλαδή; Ειδικά στη σοκολάτα. Πήρα λοιπόν τη συνταγή της μαμάς μου για το νοστιμότατο κέικ της με γέμιση σοκολάτας, την οποία και θα μοιραστώ μαζί σας. Είναι εύκολο και γρήγορο και μοιάζει με μπράουνι. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί, σημειώστε τα υλικά και ξεκινήστε τη δημιουργία...

Ζαχαρο Κουλουράκια τηγανιού νηστίσιμα

Υλικά 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό 1 φάκελο μάγια 2 κουταλιές ζάχαρη 1 βανίλια ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά φτιάχνοντας μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Νοεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε το Νοέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Τάρτα με κρέμα και φρούτα

Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας ή ένα μικρο ταψί (ότι έχουμε) και στρώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να πάει σε όλες τις μεριές...

Τρουφάκια για όλες τις ώρες

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το κακάο. Μετά χτυπάμε σε σαντιγί την garni με το παγωμένο γάλα και την ανακατεύουμε με το μείγμα στο μπολ. Αφήνουμε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το μείγμα και να πλάθεται. Όταν είναι έτοιμο, με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και τις πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Οκτωβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Οκτώβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Λουκουμάδες παραδοσιακοί

Γεμίζετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε και αφήνετε 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και παχύ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα...

Γεύση από….Μύκονο

Λαχταριστή και γρήγορη μακαρονάδα με υλικά που έχετε σχεδόν πάντα στην κουζίνα και το ψυγείο σας. Την ξινομυζήθρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί προτιμάτε.Μια παραδοσιακή νησιώτικη συνταγή που θα απογειώσει κάθε ουρανίσκο! Υλικά • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 σκελίδες σκόρδο • 15 ντοματίνια cherry...

Γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης

Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Σεπτεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Σεπτέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα...

Χάλασε ο εκτυπωτής! Πάλι νηστικοί θα μείνουμε..

Σε μια πρόσφατη μου επίσκεψη στο Άμστερνταμ εκεί που χάζευα το μίνιμαλ A Film Museum στην προκυμαία, το μάτι μου έπεσε στην επιγραφή «3D Print Canal House». Επειδή μου αρέσει να χώνω τη μύτη μου παντού, δεν έχασα λεπτό και μπήκα μέσα στο κτίριο όπου διαπίστωσα πως πραγματοποιούνταν μια έκθεση με θέμα αυτό που περιγράφει η επιγραφή. Πρόκειται λοιπόν...

Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι και παρμεζάνα

Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ Υλικά 170 - 200γραμ. καλαμπόκι 50γραμ. βούτυρο 1 καυτερή πιπεριά 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα) Αλάτι Πιπέρι 200γραμ. τριμμένη παρμεζάνα 500γραμ. κοντά ζυμαρικά (πχ κοφτό μακαρονάκι, βίδες, φαρφάλες) 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πιπεριά πράσινη σε μικρά καρέ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Αυγούστου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Αύγουστο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε μαρμελάδες και γλυκά του ...

Τα βασικά τρόφιμα για γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα

Αν θέλετε να νοιώθετε όμορφα και να έχετε ενέργεια θα χρειαστεί να προσέξετε τη διατροφή σας μαγειρεύοντας τα δικά σας φαγητά. Όταν δεν υπάρχουν στο σπίτι σας κάποια βασικά υλικά όμως είναι δύσκολο να μαγειρέψετε υγιεινά. Οι προηγούμενες γενιές γνώριζαν καλά την αξία της οικιακής οικονομίας. Όρος που δε συνεπάγεται μόνο εξοικονόμηση χρημάτων...

Summer Nostos Festival: Κλασική και σύγχρονη-κλασική μουσική αλλά και σκηνικά θεάματα

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για πέμπτη συνεχή χρονιά, γιορτάζει το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας το Summer Nostos Festival, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου. Mια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού, άθλησης, συνύπαρξης, διαλόγου, εκπαίδευσης και παιχνιδιού, επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Αξίζει να σταθούμε σε κάπ...

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)

Από την εμβληματική «Nausicaa» της Ανιές Βαρντά και το κλασικό αριστούργημα «Βαμπίρ» του Καρλ Θίοντορ Ντράγιερ υπό τις μουσικές της Ela Orleans μέχρι το σύγχρονο πειραματικό σινεμά, και από την Ασία μέχρι την Ολυμπία, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου «παντρεύει» για 7η χρονιά μορφές τέχνης, εικόνες, ήχους, πόλεις και πολιτισμούς στα πιο πρωτότυπ...

Béjart Ballet Lausanne στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης έρχονται στο Ηρώδειο για δυο μοναδικές παραστάσεις. Δυο χορογραφίες «σταθμοί» του Maurice Béjart, οι «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο «Boléro» με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου. Η χορογραφία του βραβευμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Béjart, Gil Roman ...

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής: «Μία Πινακοθήκη για την ‘Πριγκίπισσα & το μπιζέλι’»

Το «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» για 3η φορά διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με σκοπό να τιμήσει τα έργα των μικρών του θεατών. Η έκθεση με τίτλο «Μία Πινακοθήκη για την Πριγκίπισσα & το μπιζέλι», αφορά στην παρουσίαση των ζωγραφικών έργων που «δημιούργησαν» οι μικροί θεατές της παράστασης «Η Πριγκίπισσα & το μπιζέλι» κατά τη θεατρική περίοδο 2017-2019. ...

11ο Ελλήνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ

6-19 Ιουνίου στην Αθήνα «Λογοτεχνία εν Αθήναις» ΛΕΑ Με τη λογοτεχνία ως αφετηρία, το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις) εξακολουθεί να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα για τη διάδοση της γραμματείας των χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, μια πολιτιστική συνάντηση που έχει ως στόχο την προώθηση τη...

Παλαιότερα

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική κλίνει μέσα της τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που επινοήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάνεμαν με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια». ...

Σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας

Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής. ...

Είμαστε οι επιλογές μας

Ο μεγάλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre το είχε θέσει πολύ εύστοχα: ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του, δίνοντας και το (κλασικό για τους γνώστες) παράδειγμα της σερβιτόρας. Μιας κοπέλας απόλυτα συμβιβασμένης με τη θέση της, η οποία έκρινε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την επαγγελματική της κατάσταση. Κι όμως, ισχυριζόταν ο Σαρτρ, η σερβιτόρα βρ...

Ξεκινάς γυμναστική και πάντα εγκαταλείπεις. Γιατί; Συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια και για άλλους άπιαστο όνειρο και στόχος που συνεχώς εγκαταλείπουν. Αν δεν είσαι και πολύ φανατικός της υγιεινής ζωής και η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου συνήθως μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες τα παρατάς και δεν νιώθεις καν τύψεις. Οι λόγοι ποικίλλουν∙ μπορεί απλά να μη σου αρέσει η γυ...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές να αποφεύγω;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) αφορά στην άνοδο των στομαχικών υγρών στον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του φαγητού ή μετά από αυτό και επειδή τα υγρά αυτά είναι όξινα, δημιουργούν το αίσθημα του καψίματος ή/ και της ξινής επίγευσης. Εμφανίζονται επίσης μετά την (υπερ)κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ακόμα και στη διάρκεια του ύπνου και την κατάκλιση, ενώ μ...
Top