Μαγειρική

Σουφλέ Σοκολάτας

Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατα διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά σε μπόλ. Με μίξερ τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα αφου κρυώσει στα χτυπημένα αυγά. Κοσκίνίζουμε το αλέυρι και το αλάτι...

Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το μείγμα των μπαχαρικών, τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το γάλα, την τριμμένη σοκολάτα και στο τέλος το αλεύρι με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα περίπο...

Η πιο αφράτη μηλόπιτα

Σήμερα σας έχω την πιο αφράτη..τη πιο μυρωδάτη και τη πιο μηλόπιτα από όλες τις μηλόπιτες που έχετε δοκιμάσει! Τραγανή απ έξω και ζουμερή στο εσωτερικό της αφού τα μήλα θυμίζουν κρέμα στο στόμα μας... Πανεύκολη και πεντανόστιμη θα κλέψει τις εντυπώσεις...Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε...

Σκανδιναβικό κέικ σοκολάτας

Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός. Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέσ...

Σοκολατόπιτα η γρήγορη

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνου...

Σοκολατάκια bounty

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη ινδική καρύδα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πλάθουμε στο χέρι μας στενόμακρα παχουλά σοκολατάκια. Τα βάζουμε σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Βουτάμε ένα-ένα τα σοκολατάκια μας στην σ...

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο...λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει! Υλικά Για τη βάση 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive 100 γραμμάρια βούτυρο Για την κρέμα 3 ώριμες μπανάνες 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων) 1 κουταλι...

Απίθανη συνταγή για τρουφάκια με πτι-μπερ σε χρόνο ρεκόρ!

Τα τρουφάκια είναι τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων αλλά και των μεγάλων. Όταν τα βρούμε μπροστά μας προσπαθούμε να φάμε όσα περισσότερα μπορούμε καθώς η σοκολατένια γεύση τους μας τρελαίνει. Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι με μία απλή συνταγή χρησιμοποιώντας ζαχαρούχο και πτι μπερ! ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ λίγα φου...

Εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά: Μανταρινάτο

Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Βάζετε σε κατσαρόλα τα μανταρίνια, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά. ...

Cheesecake με γιαούρτι και μέλι

Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα μπισκότα και τα τριμμένα φιστίκια. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας για κέικ που ανοίγει ( 26 εκ. διάμετρο) και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά και ο γιαούρτι. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη στρωμένη με μπισκότα φόρμα και το απλώνετε με μια ...

Πανεύκολη τούρτα καραμέλα!

Υλικά: Για το παντεσπάνι 5 αυγα 125 γρ.ζάχαρη 125 γρ.αλεύρι 2 κ.γ μπέικιν 1 βανίλια 30 γρ.κακάο Για το σιρόπι 1 κούπα ζαχαρη 1 κουπα νερο 1 βανιλια χυμο 1/2 λεμονιου Για την καραμέλα 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ καραμέλα(86γρ.) 200 γρ.κρέμα γάλακτος 250 γρ.γάλα φρέσκο 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο(χρειαζόμαστε ...

Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα. Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα. Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ...

Κέικ μπανάνας με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μουσκεύετε τις σταφίδες στο μισό ρούμι για 30΄. Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το γάλα και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε μέσα στη ζύμη τις σταφίδες στραγγισμένες και πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι, τις μπανάνες ψιλοκομμ...

Αυτό είναι το πιο oreo γλυκό που δοκίμασες ποτέ! – Δες πώς θα το φτιάξεις!!!

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo… Υλικα – 450 γρ. σε μπισκότα Oreo σπασμένα – 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο – 240 γρ. cream cheese – 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο – 1 κουταλάκι βανίλια – 250 γρ σαντιγί – 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό(Δεν ειναι απαραιτητος) – 125 ml σιρόπι σοκολάτας Προετοιμασία – Ανα...

Μπισκοτογλυκό με 2 υλικά

Σε μπεν μαρί, δηλ. σε μεταλλικό σκεύος στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην έρχεται σε επαφή το σκεύος με το νερό), λιώνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε την λιωμένη πλέον κουβερτούρα σε πυράντοχο σκεύος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με τη βοήθεια της μαρίζ...

10 γλυκά σκέτη κόλαση

Υπάρχει μία, αληθινά εκπληκτική, ποιητική συλλογή του Τίτου Πατρίκιου που λέγεται Εκεί που σε βρίσκει η ποίηση. Με όλο το σεβασμό, θα το παραφράσουμε και θα το κάνουμε Εκεί που σε βρίσκει η ανάγκη για γλυκό. Μπορεί να βρισκόσουν στη δουλειά ή να έκανες βόλτα με το φίλο σου. Μπορεί, πάλι, να ήσουν στη μέση μίας συζήτησης ...

Το γλυκό που τρέλανε το facebook: Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου

Ένα πειραματικό γλυκάκι που »σκαρφίστηκα» πάνω σε μαγειρικό διαλλογισμό,μια έμπνευση εντελώς δική μου που αγαπήσατε όλοι και όλες τόσο πολύ και προπαντώς το φτιάξατε όλοι,άκουσα τα καλύτερα σχόλια και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό...

Τρουφάκια Oreo με κάλυψη σοκολάτας με 3 υλικά

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει η ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 2,3 εκ. περίπου, τα τ...

Ζακυνθινή κουλούρα

Ο Ζακυνθινοί είχαν ένα έθιμο, κυρίως στα χωριά, που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πριν από τις μεγάλες γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αγίου Διονυσίου και παραμονές γάμου) έφτιαχναν τις κουλούρες. Κουλούρα κόβουν την παραμονή των Χριστουγέννων, κουλούρα χαρίζουν και στους κουμπάρους σε γάμους...

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε το νοστιμότερο κέικ Πράγας

Το κέικ Πράγας είναι χωρίς αμφιβολία από τα ωραιότερα γλυκά. Η συνταγή ωστόσο δεν έχει να κάνει με την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ο εφευρέτης της συνταγής στην πραγματικότητα είναι ένας γνωστός ζαχαροπλάστης από την Μόσχα που εργάζεται στο εστιατόριο Prague – o Vladimir Guralnik. Κι δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί η συνταγή του είναι τόσο δημοφιλής.Το ‘Pr...

Κρουασάν με γέμιση κεράσι για τέλειο πρωινό!

Μια εύκολη και γευστική λύση για το πρωινό του παιδιού είναι τα σπιτικά κρουασάν. Κι όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολο να τα φτιάξετε, θα διαπιστώσετε πως η διαδικασία είναι απλή ενώ το αποτέλεσμα... θεϊκό! ΥΛΙΚΑ - 1 φύλλο σφολιάτας - 10 κουταλιές μαρμελάδα κεράσι ή κάποια της αρεσκείας σας - 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα - Λίγη ζάχαρη άχνη...

Τούρτα μόνο με 4 υλικά!

Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα Στρώνουμε την βάση σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την κατεβάζουμε από την φωτιά,ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχ...

Νόστιμη βασιλόπιτα με μια πανδαισία γεύσεων, πέρα από τη συνιθισμένη. Θα σας ενθουσιάσει!

Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν Στο μίγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μί...

Η πιο εύκολη και λαχταριστή σοκολατόπιτα

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμ...

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο γλυκά παιδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μπορείτε στη ζύμη, που είναι από τις πλέον απλές να προσθέσετε κάποιο αρωματικό σε σκόνη όπως κανέλα ή γαρίφαλο ή και τα δυο και να τους δώσετε άλλη γευστική διάσταση. Τα μπισκοτάκια διατηρούνται σε κλειστό βάζο για μια εβδομάδα. Υλικά (για 100 μικρά μπισκοτάκια) - 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία ...

Καριόκες..Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε!

Υπέροχες καριόκες με καρύδια και μπισκότα τύπου πτι μπερ. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και … αν περισσέψουν… και οι καλεσμένοι σας… Υλικά Για 50-60 τεμάχια 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [ 1 σοκολάτα 125 γρ.] σε μικρά κομμάτια 300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 90 γρ. βούτυρο [βιτάμ] ξ...

Υπέροχος Κορμός Χριστουγέννων!

Για το παντεσπάνι Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα. Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1'-2' να γυαλίσει το μίγμα . Έναν έναν ρίχνουμε τους κρό...

Σοκολατένια σπιτικά μπισκότα τύπου oreo

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ελαιόλαδο, το γάλα και το μέλι. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο σκεύος με τα στερεά και πλάθουμε να γίνουν ένα ζυμαράκι. Τυλίγουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά....

Κουλουράκια Nutella’s με 5 υλικά σε 10′

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι....

Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 υλικά σε 10′

Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 μόνο υλικά σε 10 λ. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου που φάγατε ποτέ. Υλικά συνταγής 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 1 γάλα ζαχαρούχο χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού...

Mini Chocolate Cupcakes

Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο, ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τμηματικά το μπολ με τα υγρά υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα υλικά μο...

Εύκολο σοκολατένιο κέϊκ με λάδι με 5 μόνο υλικά

Ένα υπέροχο, εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο κέϊκ με 5 υλικά. Μια συνταγή για ένα κέϊκ που θα απολαύσετε με το πρωϊνό καφέ ή γάλα σας ή με το απογευματινό παγωτό σας....

Φανταστικά σοκολατάκια όρεο με 3 υλικά

Υπέροχα σοκολατάκια όρεο με μαλακό τυρί και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να έχετε πάντα στο ψυγείο σας πεντανόστιμα σοκολατάκια για τις …. υπογλυκαιμίες…....

Αυτό είναι το cheesecake με τα 3 υλικά που έχει πάρει τα μυαλά εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου!

Αυτό το cheesecake έχει ξετρελάνει όλη την υφήλιο. Από τη στιγμή που δημοσίευσε στο You Tube η Ochikeron, τα likes και τα σχόλια πέφτουν βροχή. Τη συνταγή της την έχουν δει πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο cheesecake αλλά για ένα γιαπωνέζικο σουφλέ cheesecake, το οποίο φτιάχνεται με μόνο τρία υλικά και είναι πανεύκολο. ...

Τα μπισκότα με τα 3 υλικά και τις αμέτρητες παραλλαγές

Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ...

Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με γλάσσο/κρέμα σοκολάτας !!!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β. Στρώνουμε τον πάτο απο δύο φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρί και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά. Για το γλάσσο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Οταν το μίγμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες, τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που εχουμε κοψει...

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο. Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκό...

Μπουγάτσα

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βο...

Εύκολη μηλόπιτα

Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπά...

Σαλάτα ρόκα με μπλε τυρί Δανίας & αποξηραμένα σύκα

Πλένουμε καλά τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια κόβουμε το μπλε τυρί Δανίας σε μικρά ζαράκια προσέχοντας να μην θρυμματιστεί. (Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για λίγο για να κόβεται πιο εύκολα). Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και το γαλλικό μαρ...

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας....

Προφιτερόλ

Για την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει κα...

Πορτοκαλόπιτα με Στραγγιστό γιαούρτι

Υλικά Για 4-6 άτομα 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο 4 αυγά 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 10% ή 2% 1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι Για το σιρόπι 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 2 φλιτζάνια νερό 2 βανίλιες Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

1 κούπα ζαχάρη 1 κούπα γάλα 1/2 κούπα βούτυρο 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα 1 κ.γ κανέλα 1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο 1 1/2 κούπα γαλέτα 1 1/2 κούπα αλεύρι 5 αυγά 1 κ.γ σόδα 3 κ.γ μπέικιν 2 κ.σ κονιάκ για το σιρόπι: 3 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό 1 κ.σ χυμό λεμονιού...

Μπακλαβάς

Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης. Βουτυρωνουμε καλα και κατω και στα πλαγια ενα ταψι στο μεγεθος που εχουν τα φυλλα μας. Στρωνουμε στο ταψι 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο. Σκορπιζουμε με κουταλι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων και συνεχιζουμε βουτυρωνοντας καθε φυλλο και βαζοντας σε καθε φυλλο γεμιση. Αφηνουμε 4-5 ...

Εκμέκ (ή σουλτάν) καταϊφι

Υλικά, 700 γραμ. καταΐφι 150 γραμ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο 375 γρ. μαργαρίνη πλακέ 1600 γρ. ζάχαρη 3 αυγά (μόνο κρόκους) 1 κουτί κορν φλάουερ (200 γραμ.) 2 λίτρα φρέσκο γάλα 7 βανίλιες 3 ερμόλ 2 φλ. ζάχαρη άχνη ...

Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή

Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει. Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψ...

Τούρτα με άσπρη και μαύρη σοκολάτα

Υλικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά μεσαίου μεγέθους 100 γρ. ζάχαρη 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ. κορν φλάουρ 25 γρ. κακάο Για τη μους σοκολάτα μπίτερ 130 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη 130 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1 φύλλο των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους) 230 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λι...

Ταρτάκια με βάση κανταΐφι, γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής & φρέσκιες φράουλες

Υλικά (για περίπου 15 ταρτάκια, αναλόγως μεγέθους). Βάση ½ κιλό φύλλο κανταΐφι 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο) ½ φλιτζάνι ζάχαρη Κρέμα ζαχαροπλαστικής 2 ½ φλιτζάνια γάλα πλήρες 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 4 κρόκοι 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Επιπλέον υλικά Φ...

Αμυγδαλωτα

Υλικά συνταγής: Άχνη ζάχαρη: 240 γρ. Τριμμένα αμύγδαλα: 250 γρ. Αυγά: 3 ασπράδια Μισά αμύγδαλα: 12 (προαιρετικά) Εσανς πικραμύγδαλου: 3 - 4 σταγόνες (προαιρετικά) Οδηγίες: 1. Ανακατεύετε μαζί τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη. 2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε αν θέλετε το άρωμα. Προσεκτικά ρίχνετε το μείγμα του αμύγδαλου, ανακατεύοντας απαλά ...

Μπουκιές κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο

Έχουμε ξεπλύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα στραγγίζουμε και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή τριμμένη και τα αλείφουμε καλά με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα κρεμμύδια και στρώνουμε πρώτα τις φέτες από τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα καρότα και έπειτα στρώνουμε το κοτόπουλο και συμ...

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση: «Οι συναντήσεις της Πέμπτης» Online τον Ιανουάριο

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» συνεχίζουν τις Συναντήσεις της Πέμπτης», online μέσω Zoom και τον Ιανουάριο του 2021....

Xmas Animasyros Edition στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Το Animasyros έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. ...

Ανακοίνωση σειράς μαθημάτων ΚΕΑΔΔ: Online σχολείο διατροφής για παιδιά δημοτικού και γονείς

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ανακοινώνει την διεξαγωγή Online σειράς 6 μαθημάτων με τίτλο "Online σχολείο διατροφής για παιδιά δημοτικού και γονείς" με έναρξη την 23η Νοεμβρίου....

Φθινόπωρο all'italiana OnLine

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν σε μία φθινοπωρινή περίοδο πλούσια σε διαδικτυακές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό Made in Italy, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia-Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL....

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βο...

Παλαιότερα

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική κλίνει μέσα της τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που επινοήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάνεμαν με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια». ...

Σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας

Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής. ...

Είμαστε οι επιλογές μας

Ο μεγάλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre το είχε θέσει πολύ εύστοχα: ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του, δίνοντας και το (κλασικό για τους γνώστες) παράδειγμα της σερβιτόρας. Μιας κοπέλας απόλυτα συμβιβασμένης με τη θέση της, η οποία έκρινε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την επαγγελματική της κατάσταση. Κι όμως, ισχυριζόταν ο Σαρτρ, η σερβιτόρα βρ...

Ξεκινάς γυμναστική και πάντα εγκαταλείπεις. Γιατί; Συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια και για άλλους άπιαστο όνειρο και στόχος που συνεχώς εγκαταλείπουν. Αν δεν είσαι και πολύ φανατικός της υγιεινής ζωής και η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου συνήθως μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες τα παρατάς και δεν νιώθεις καν τύψεις. Οι λόγοι ποικίλλουν∙ μπορεί απλά να μη σου αρέσει η γυ...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές να αποφεύγω;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) αφορά στην άνοδο των στομαχικών υγρών στον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του φαγητού ή μετά από αυτό και επειδή τα υγρά αυτά είναι όξινα, δημιουργούν το αίσθημα του καψίματος ή/ και της ξινής επίγευσης. Εμφανίζονται επίσης μετά την (υπερ)κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ακόμα και στη διάρκεια του ύπνου και την κατάκλιση, ενώ μ...
Top