Μαγειρική

Mπάρες σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Mια εξαιρετική επιλογή για σνακ πρωτεΐνης, έχουν φυσικά γλυκαντικά από τα φρούτα και υγιή λιπαρά από τους ξηρούς καρπούς. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν. Υλικά: 2 φλιτζάνια δαμάσκηνα 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή φουντούκια 3/4 φλιτζανιού ινδοκάρυδο (άγλυκο) 2 κουταλιές της σούπας κακάο Εκτέλεση: 1.Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε μεγάλη ταχύτητα και...

Κλασική σοκολατίνα

Αυτήν ονειρευόμαστε όταν θέλουμε να φάμε ένα σοκολατένιο γλυκό. Σαν ανάμνηση από τα παλιά, καλά ζαχαροπλαστεία......

Ζυμαρικά με σάλτσα φέτας, λιαστή ντομάτα, αρωματισμένη με ρίγανή

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το κεφίρ και μια κουταλιά νερό από το ζωμό που έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη....

Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου, για 3-4 λεπτά. Κόβετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου στη μέση και μετά κόβετε σε λεπτές λωρίδες. «Μαδάτε» το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια (μπουκίτσες). Ψιλοκόβετε σε λεπτές λωρίδες τη λιαστή ντομάτα. Αφού έχετε όλα τα υλικά έτοιμα, βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε...

Πέντε ιδέες για να μαγειρέψετε μανιτάρια

Τα μανιτάρια ως τροφή έχουν πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Πέντε συνταγές για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, προτείνουν τρόπους να τα μαγειρέψετε και να διαλέξετε ανάλογα με την όρεξή σας. ...

Οι πιο νόστιμες ψητές πατάτες

Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε κάθε μία σε 4 άνισα κομμάτια. Ρίξτε τις σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Ρίξτε αλάτι και σιγοβράστε για 2 λεπτά....

Τσουρέκι

Φτιάξτε αφράτο και φανταστικό τσουρέκι. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες θα εκπλαγείτε από το πόσο απλή είναι η διαδικασία. Οπλιστείτε με υπομονή, γιατί θέλουμε 10΄ να τα φτιάξουμε αλλά αρκετή ώρα για να φουσκώσει η ζύμη σωστά. ...

Σοκολατένια πίτσα

Στο μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά....

Χειμωνιάτικη ντοματόσουπα με κoυσκουσάκι

Αγαπημένη ντοματόσουπα με ζυμαρικά, γεμάτη νοστιμιά, ιδανική και για ειδική διατροφή. Φτιάξτε την με αστράκι, κουσκουσάκι ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό έχετε. Ό,τι πρέπει για το χειμώνα, εύκολη και θρεπτική...

Κρεμμυδόσουπα Γαλλική

Η απόλυτη, αυθεντική γαλλική κρεμυδόσουπα, διάσημη συνταγή σε όλο τον κόσμο! Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με το τραγανό ψωμί και το μαστιχωτό τυρί στην επιφάνεια την κάνουν ακαταμάχητη. Οικονομική, εύκολη, πλούσια σε γεύση και νοστιμιά. ...

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ της μαγειρικής σόδας και του μπέικιν πάουντερ;

Πρόσφατα, στην κουζίνα του MG Food Studio, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πολυαγαπημένο μας αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ενώ είχαμε μαζέψει όλα τα υλικά, ο φούρνος ζεσταινόταν και όπου να ναι θα αρχίζαμε τη μείξη, διαπιστώσαμε ότι μας έλειπε ένα βασικό συστατικό: το μπέικιν πάουντερ! Ποιος να το περίμενε; Θα μου πείτε, καλά, εδώ το μπέικιν είναι απ’ τα βασικά συ...

Κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται....

Έχεις όρεξη για γλυκό; Αυτά τα τρουφάκια πρωτεΐνης με λεμόνι και καρύδα έχουν μόνο 50 θερμίδες

Υπάρχουν κάποιες ημέρες μέσα στον μήνα (συνήθως αυτές οι δύσκολες μέρες) που θέλεις πάρα πολύ να φας κάτι γλυκό. Δεν θέλεις όμως να χαλάσεις και τη διατροφή σου, ειδικά αν δεν είναι free day, και τελικά καταλήγεις να μην τρως τίποτα. Βρήκαμε όμως ένα γλυκό, το οποίο έχει μόνο 50 θερμίδες και το φτιάχνεις μέσα σε είκοσι λεπτά....

Κέικ κακάο με λευκή σοκολάτα

Ένα κέικ με κομμάτια λευκής σοκολάτας, απλό αλλά φανταστικό! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε ...

Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα

Το κριθαρότο, εκτός από κάποιες μικρές διαφορές, όπως το οτι χρειάζεται λιγότερο χρόνο και λιγότερο ζωμό, μαγειρεύεται όπως το ριζότο, άρα ουσιαστικά όλες οι συνταγές που δίνουμε για τα ριζότο ισχύουν και για τα κριθαρότο!...

Εύκολη τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης και κρέμα γάλακτος

Θα χρειαστούμε μία στρογγυλή ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση ή μία φόρμα-δαχτυλίδι 24 εκ. ...

Χοχλιοί μπουρμπουριστοί

Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά....

Εύκολο παγωτό

Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το παγωτό, που σκάνε κρυσταλλάκια στο στόμα και έχει άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί...

Η συνταγή της Κυριακής! Μοσχαράκι νουά κατσαρόλας!

Το νουά κατσαρόλας είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι. Θα το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας....

Σοκολατένιο cheesecake με φρέσκα βατόμουρα

Aυτή την εποχή μπορείτε να βρείτε στην αγορά πολύ νόστιμες φράουλες και σε καλή τιμή. Έτσι μπορείτε πολύ εύκολα να αντικαταστήσετε τα blackberries και raspberries....

Banoffee διπλή απόλαυση

Σε 10 λεπτά, έχετε έτοιμο αυτό το καταπληκτικό μπανόφι, με διπλή κρέμα καραμέλας dulche di leche, για απόλαυση χωρίς τελειωμό! ...

Εύκολο πεϊνιρλί σε 10 λεπτά

Το πιο εύκολο πεϊνιρλί από τον Τάσο Αντωνίου! Λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον συνθέτουν το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά....

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, μετά τα γεμιστά, είναι το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Άλλοι το κάνουν με μπύρα, άλλοι απλά λεμονάτο, άλλοι με κάρυ. Σήμερα θα σου δείξω μια πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο που ακόμα και αν είσαι φοιτήτρια θα το κάνεις μούρλια....

Το μαγικό κέικ με τις τρεις στρώσεις και τη μία ζύμη

Αυτό το κέικ μου θυμίζει τους διάφορους τίτλους συνταγών που παίζουν πολύ στο Facebook, του τύπου «Ανακατεύει 5 υλικά στο μίξερ και κοιτάξτε τι γίνεται!!!», ή «Θα εκπλαγείτε αν δείτε τι συμβαίνει όταν βάζει μαζί αβγά με ζάχαρη!!!»,...

Τάρτα με Oreo, μασκαρπόνε και ganache σοκολάτας

Μία τάρτα που δεν χρειάζεται καθόλου ψήσιμο στον φούρνο και παράλληλα είναι ιδιαίτερα εύκολη στην παρασκευή της....

Ζαχαρόπαστα

Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε... Δείτε πόσο εύκολο είναι να την φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή. Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν....

Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή....

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

Θα φτιάξουμε ένα σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι σκέτη μούρλια. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...Καταρχήν, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι, όπως οι οδηγίες, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. Δεν το βουτυρώνουμε. Έπειτα, ετοιμάζουμε τον κιμά....

«Γλυκισματοποιείον Παυλίδη»

Ο Σπυρίδων Παυλίδης ο μεγαλύτερος σοκολατοβιομήχανος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1818 και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα , όπου το 1835 ίδρυσε το τυπογραφείο του. Κανένας όμως τότε δεν περίμενε ότι ο άπειρος τότε Σπύρος το 1841 ...

Brownies διπλής σοκολάτας

Στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο....

Σαλάτα με κινόα και κολοκύθα

Μια υγιεινή και πολύ θρεπτική σαλάτα με κινόα. Ο Τάσος Αντωνίου δημιουργεί μια ζεστή συνταγή με κολοκύθα & κινόα και μας ενθουσιάζει!...

Νηστίσιμη μπουγάτσα από το Άγιο Όρος

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους έχουν τη δική τους υπέροχη κουζίνα. Εμείς βρήκαμε τη συνταγή τους για τη νηστίσιμη μπουγάτσα. Είναι η πιο ωραία, δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε....

Πιλάφι με καλαμαράκια από τη Βέφα Αλεξιάδου

Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε το να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα καλαμάρια κι αφήστε τα 5 λεπτά ώσπου ν' αλλάξει το χρώμα τους. ...

Νόστιμο παστίτσιο με λαχανικά και χειροποίητη μπεσαμέλ

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις το πιο νόστιμο παστίτσιο με λαχανικά και μία πεντανόστιμη χειροποίητη μπεσαμέλ για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Το αγαπημένο μας παστίτσιο σε μία διαφορετική εκδοχή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ήταν μία έμπνευση της στιγμής που την αποκόμισα από τη μητέρα μου καθώς έφτιαχνε το γνωστό σε όλους μας κλασικό παστίτσιο με κιμά. ...

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!...

Σπιτική Λαγάνα

Δεν έχετε φτιάξει ακόμα τη δική σας χειροποίητη λαγάνα; Φτιάξτε φέτος την ωραιότερη λαγάνα που έχετε φάει, με τη συνταγή αυτή, και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη!...

Το πιο εύκολο και ντεμπέλικο αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ, που έχετε φτιάξει ποτέ!

Πιστέψτε μας. Πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο τεμπέλικο αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ δεν έχετε φτιάξει ποτέ. Ακόμη και εμείς έχουμε εντυπωσιαστεί από την ευκολία του. ...

Πατάτες με κιμά στον φούρνο

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Μετά σοτάρουμε και τον κιμά καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. ...

Εύκολη πίτσα

Το λέει και το όνομά της, γίνεται εύκολα. Επιπλέον είναι μία κλασική πίτσα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το... κακό είναι ότι τρώγεται πολύ γρήγορα και όλοι θα σας ζητούν παραπάνω ...

Το σουφλέ της μαμάς με 4 υλικά!

Σαν το σουφλέ δεν έχει! Πόσο μάλλον σαν το σουφλέ φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς! ...

Μαγειρέψτε...νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα για να μην πετάτε τίποτα!!!

Κατά καιρούς όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πετάξουμε τρόφιμα επειδή δεν προλάβαμε να τα καταναλώσουμε. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά,τις ελιές, τα φρούτα και τα λαχανικά....

Pancakes με μπανάνα & σοκολάτα

Ετοιμάζουμε τη γκανάς: σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Με τη μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη....

Red velvet cake

Για επίσης εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 και έτσι έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι που ενδιάμεσα αλείφουμε με λίγη από την κρέμα ή με σαντιγί. Αν κάνετε διπλή δόση επικάλυψης, μπορείτε να στήσετε το γλυκό σε στρώσεις, παντεσπάνι με κρέμα....

Γαλοπούλα στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα

Στην Ελλάδα λένε κάποιοι ότι τα Χριστούγεννα τρώμε κατά παράδοση ψητό χοιρινό, αν και η ψητή γαλοπούλα είναι εξίσου παραδοσιακό πιάτο. Και μάλιστα η καλά ψημένη γαλοπούλα μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι....

Χριστουγεννιάτικα cupcakes από τον Άκη Πετρετζίκη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα....

Μπισκότα κανέλας

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ’ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ....

Πάστα Φλώρα τέλεια !!

Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο....

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη. Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα....

Πως να φτιάξετε τη δική σας άλμη

Κάθε φορά που αγοράζετε φέτα ή αγελαδινό τυρί, ιδιαίτερα εάν πάρετε ποσότητα που δεν προλαβαίνετε να καταναλώσετε μέσα σε λίγες ημέρες, θα έχετε παρατηρήσει πως αρχίζει να ξινίζει και από ένα σημείο και μετά να μην τρώγεται. ...

2 συνταγές για γρήγορο και νόστιμο πρωινό

Η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο που δεν θέλετε να το σπαταλήσετε ολόκληρο στην κουζίνα. Παρακάτω, σας έχουμε δύο νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές για το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, που θα σας επιτρέψει να κάνετε γευστικό ξεκίνημα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε μαγειρέματα....

Μηλόπιτα με σφολιάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Βάζουμε το μίγμα σε καρνέ ζαχαροπλαστικής....

Στέλιος Καζαντζίδης - 18 χρόνια μετά: 2 μεγάλες συναυλίες

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους. ...

Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras

Η κορυφαία ίσως εν ζωή δημιουργός του σύγχρονου χορού παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιο-Γιο Μα και, λίγες ημέρες μετά από την παράστασή του, παρουσιάζει τη δική της πρόταση πάνω στις 6 σουίτες για τσέλο του Μπαχ. Παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ, η Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ εμφανίζεται μαζί με άλλους τέσσερις χορευτές της ομάδας της για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρωδεί...

Η Loreena McKennitt έρχεται να σαγηνεύσει με τις μεθυστικές της μελωδίες στο Ηρώδειο

Πλησιάζουν οι μέρες για τις εμφανίσεις της Καναδής αγαπημένης καλλιτέχνιδας της world/ethnic/folk μουσικής, Loreena McKennitt, στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης – Τετάρτη 26 Ιουνίου) και στην Αθήνα (Θέατρο Ηρώδου Αττικού – Πέμπτη 27 Ιουνίου). Η Loreena, που αποδεδειγμένα αγαπά το ελληνικό κοινό, θα βιντεοσκοπήσει τη συναυλία της Αθήνας, για λόγους προώθησης κι ως ...

Summer Nostos Festival: Κλασική και σύγχρονη-κλασική μουσική αλλά και σκηνικά θεάματα

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για πέμπτη συνεχή χρονιά, γιορτάζει το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας το Summer Nostos Festival, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου. Mια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού, άθλησης, συνύπαρξης, διαλόγου, εκπαίδευσης και παιχνιδιού, επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Αξίζει να σταθούμε σε κάπ...

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)

Από την εμβληματική «Nausicaa» της Ανιές Βαρντά και το κλασικό αριστούργημα «Βαμπίρ» του Καρλ Θίοντορ Ντράγιερ υπό τις μουσικές της Ela Orleans μέχρι το σύγχρονο πειραματικό σινεμά, και από την Ασία μέχρι την Ολυμπία, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου «παντρεύει» για 7η χρονιά μορφές τέχνης, εικόνες, ήχους, πόλεις και πολιτισμούς στα πιο πρωτότυπ...

Παλαιότερα

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική κλίνει μέσα της τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που επινοήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάνεμαν με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια». ...

Σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας

Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής. ...

Είμαστε οι επιλογές μας

Ο μεγάλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre το είχε θέσει πολύ εύστοχα: ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του, δίνοντας και το (κλασικό για τους γνώστες) παράδειγμα της σερβιτόρας. Μιας κοπέλας απόλυτα συμβιβασμένης με τη θέση της, η οποία έκρινε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την επαγγελματική της κατάσταση. Κι όμως, ισχυριζόταν ο Σαρτρ, η σερβιτόρα βρ...

Ξεκινάς γυμναστική και πάντα εγκαταλείπεις. Γιατί; Συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια και για άλλους άπιαστο όνειρο και στόχος που συνεχώς εγκαταλείπουν. Αν δεν είσαι και πολύ φανατικός της υγιεινής ζωής και η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου συνήθως μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες τα παρατάς και δεν νιώθεις καν τύψεις. Οι λόγοι ποικίλλουν∙ μπορεί απλά να μη σου αρέσει η γυ...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές να αποφεύγω;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) αφορά στην άνοδο των στομαχικών υγρών στον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του φαγητού ή μετά από αυτό και επειδή τα υγρά αυτά είναι όξινα, δημιουργούν το αίσθημα του καψίματος ή/ και της ξινής επίγευσης. Εμφανίζονται επίσης μετά την (υπερ)κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ακόμα και στη διάρκεια του ύπνου και την κατάκλιση, ενώ μ...
Top