Blackcycle: Δεύτερη ζωή στα ελαστικά που δεν μπορούν να επαχρησιμοποιηθούν

Η Michelin, που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία των ελαστικών, συντονίζει το έργο BlackCycle. Στο έργο συμμετέχουν 7 βιομηχανικοί εταίροι και 5 Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί οργανισμοί (RTOs). ...

Τεράστια σπατάλη τροφίμων: 88 εκατ. τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια ετησίως στην ΕΕ

Η παραγωγή τροφής έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον σήμερα, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην κλιματική κρίση. Μέχρι το 2030, η απώλεια και η σπατάλη τροφίμων θα πρέπει να έχει μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. ...

Χωρίς πλαστικά μιας χρήσης από το 2021

Φραγμός στη δωρεάν διάθεση των πλαστικών ποτηριών και δοχείων φαγητού θα τεθεί από το 2022. Μάλιστα, ειδικά για τα ποτήρια, το περιβαλλοντικό τέλος του 0,04 ευρώ (συν ΦΠΑ) θα υπολογίζεται χωριστά και για τα καπάκια. Από το ίδιο έτος θα πρέπει να λειτουργήσουν και συστήματα επιστροφής φιαλών στους χώρους αγοράς. ...

Εγώ ανακυκλώνω, εσύ ανακυκλώνεις, αυτό ανακυκλώνεται;

Η ανακύκλωση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία μέσω της οποίας δίνουμε μια επιπλέον ευκαιρία στο εκάστοτε υλικό να μετατραπεί σε πρώτη ύλη και στη συνέχεια σε ένα νέο προϊόν, χωρίς να χρειαστεί να αντλήσουμε- καταναλώσουμε εκ νέου φυσικούς πόρους για τη δημιουργία του....

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας (International Plastic Bag Free Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουλίου, με πρωτοβουλία οικολογικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο εορτασμός παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να διαχυθεί το μήνυμα ότι ένας κόσμος χωρίς πλαστικές σακούλες είναι εφικτός. ...

Οικογενειακή επιχείρηση από τη Σκύδρα «ζεσταίνεται» με κουκούτσια από ροδάκινα

Η οικοτεχνία Γρόπαλης είναι μια αγροδιατροφική οικογενειακή επιχείρηση από τη Σκύδρα της Πέλλας η οποία μεταποιεί τα προϊόντα που παράγει, όπως μαρμελάδες, κομπόστες, σάλτσες κ.ά., σε μικρή κλίμακα και έχει υιοθετήσει καθολικά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. ...

H δεύτερη μεγαλύτερη μείωση του πάγου της Αρκτικής από το 1979

Η επιφάνεια του πάγου στις θάλασσες γύρω από τον Βόρειο Πόλο συρρικνώθηκε φέτος το καλοκαίρι στη δεύτερη μικρότερη έκταση από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρατήρηση το 1979. ...

Αστικές καλλιέργειες σε ταράτσα Εκθεσιακού Κέντρου στο Παρίσι

Στην ταράτσα εκθεσιακού κέντρου στο Παρίσι η εταιρία Agripolis καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά σε μια έκταση 14.000 τετραγωνικών με στόχο τον εφοδιασμό σουπερμάρκετ και εστιατορίων της ευρύτερης περιοχής. ...

Η λίμνη Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης πόλος έλξης τουριστών

Τις ομορφιές της λίμνης του Ωραιοκάστρου «Παναγιώτης Ισχνόπουλος» , σε τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες σχεδιάζει να αναδείξει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. ...

Πότε και πώς εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας τα λουλούδια

Στη σημερινή εποχή τα αγγειόσπερμα με τα εντυπωσιακά άνθη αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία του φυτικού βασιλείου. Παρέχουν την τροφή μας, αλλά και την τροφή των ζώων που τρώμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. ...

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει το Αγρίνιο

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει άμεσα η πόλη του Αγρινίου και το πρώτο καθοριστικό βήμα γίνεται με την κυκλοφορία δεκάδων ηλεκτρικών ποδηλάτων. ...

Διακυβέρνηση — Ενεργώντας από κοινού για τη βιώσιμη διαχείριση της γης

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της γης και των πόρων της; Ποιος αποφασίζει πώς μπορούν να χρησιμοποιούνται; Σε ορισμένες περιπτώσεις, η γη είναι ιδιωτικής ιδιοκτησίας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αποτελεί αντικείμενο αγοραπωλησιών και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους ιδιοκτήτες της....

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Τα βουνά είναι το σπίτι για το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού και αποτελούν περίπου το ήμισυ των σημείων βιοποικιλότητας στον κόσμο....

Greenpeace: Το 75% των νέων λοιμωδών νόσων προέρχεται από τα ζώα

Έκκληση για μέτρα που θα ανακόψουν την εντατική, βιομηχανική κτηνοτροφία απευθύνει το ελληνικό τμήμα της Greenpeace, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. ...

Σεπτέμβριος 2020: Ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί παγκοσμίως

Ο Σεπτέμβριος του 2020 ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος για την κλιματική αλλαγή, η οποία εκτίμησε ότι το 2020 ίσως τελικά να είναι πιο ζεστή χρονιά από το 2016....

Το 2020 έτος θαλάσσιας χελώνας - Αυξημένες οι φωλιές Καρέτα στην Ελλάδα

Ανέλπιστα μεγάλος αριθμός φωλιών φέτος της Καρέτα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο καταγράφηκαν τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΡΧΕΛΩΝ, στοιχεία, τα οποία δίνουν το δικαίωμα να χαρακτηριστεί το 2020 σαν Έτος Θαλάσσιας Χελώνας. ...

«Ημέρα της υπέρβασης»: Κατανάλωση περισσότερων φυσικών πόρων από όσους η Γη μπορεί να ανανεώσει μέσα σε 12 μήνες

Το Σάββατο (22/08/2020), η ανθρωπότητα θα έχει καταναλώσει φέτος περισσότερους φυσικούς πόρους απ' όσους η Γη μπορεί να ανανεώσει μέσα σε 12 μήνες: η συμβολική «ημέρα της υπέρβασης» ήρθε φέτος για πρώτη φορά αργότερα σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας, όμως αυτό δεν είναι καλό νέο, προειδοποιούν επιστήμονες....

Υγιείς ωκεανοί για βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Οι ωκεανοί καλύπτουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της γης και παρέχουν θεμελιώδεις οικοσυστημικές υπηρεσίες, όπως τροφή, ρύθμιση του κλίματος και αναψυχή. Στηρίζουν επίσης τη ζωή και τον βιοπορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο....

AGORA II - Δεσμώτες / Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση

Μετά από έξι επίσημες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, μία διάκριση και την παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική προβολή του στο γάλλο-γερμανικό δίκτυο ARTE, το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ “AGORA II - Δεσμώτες” του Γιώργου Αυγερόπουλου έρχεται στην ελληνική τηλεόραση την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 23:15 στην ΕΡΤ2. ...

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση: «Οι συναντήσεις της Πέμπτης» Online τον Ιανουάριο

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» συνεχίζουν τις Συναντήσεις της Πέμπτης», online μέσω Zoom και τον Ιανουάριο του 2021....

Xmas Animasyros Edition στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Το Animasyros έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. ...

Ανακοίνωση σειράς μαθημάτων ΚΕΑΔΔ: Online σχολείο διατροφής για παιδιά δημοτικού και γονείς

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ανακοινώνει την διεξαγωγή Online σειράς 6 μαθημάτων με τίτλο "Online σχολείο διατροφής για παιδιά δημοτικού και γονείς" με έναρξη την 23η Νοεμβρίου....

Φθινόπωρο all'italiana OnLine

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν σε μία φθινοπωρινή περίοδο πλούσια σε διαδικτυακές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό Made in Italy, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia-Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL....

Παλαιότερα

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική κλίνει μέσα της τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που επινοήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάνεμαν με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια». ...

Σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας

Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν - μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής. ...

Είμαστε οι επιλογές μας

Ο μεγάλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre το είχε θέσει πολύ εύστοχα: ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του, δίνοντας και το (κλασικό για τους γνώστες) παράδειγμα της σερβιτόρας. Μιας κοπέλας απόλυτα συμβιβασμένης με τη θέση της, η οποία έκρινε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την επαγγελματική της κατάσταση. Κι όμως, ισχυριζόταν ο Σαρτρ, η σερβιτόρα βρ...

Ξεκινάς γυμναστική και πάντα εγκαταλείπεις. Γιατί; Συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

Η γυμναστική για κάποιους είναι τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια και για άλλους άπιαστο όνειρο και στόχος που συνεχώς εγκαταλείπουν. Αν δεν είσαι και πολύ φανατικός της υγιεινής ζωής και η άσκηση δεν είναι το φόρτε σου συνήθως μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες τα παρατάς και δεν νιώθεις καν τύψεις. Οι λόγοι ποικίλλουν∙ μπορεί απλά να μη σου αρέσει η γυ...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές να αποφεύγω;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) αφορά στην άνοδο των στομαχικών υγρών στον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του φαγητού ή μετά από αυτό και επειδή τα υγρά αυτά είναι όξινα, δημιουργούν το αίσθημα του καψίματος ή/ και της ξινής επίγευσης. Εμφανίζονται επίσης μετά την (υπερ)κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ακόμα και στη διάρκεια του ύπνου και την κατάκλιση, ενώ μ...