Μαγειρική

Εντυπωσιακό ορεκτικό με ρόκα, τυρί κρέμα και προσούτο

Υλικά 1 ματσάκι ρόκα ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών 10 λεπτές φέτες προσούτο Εκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη ρόκα. Φτιάχνουμε 10 μικρά ματσάκια από τα φύλλα της ρόκας. Παίρνουμε ένα ματσάκι ρόκας, βάζουμε πάνω του περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και το τυλίγουμε με μία φέτα προσούτο, φτιάχνοντας μια φλογέρα. Συνεχίζουμε μ...

Κέικ με φαρίνα ολικής άλεσης, λιναρόσπορο και ξηρούς καρπούς

Μια όμορφη συνταγή για κέικ που θα λύσει το πρόβλημα του σνακ σε πολλές μαμάδες. Ιδανική επιλογή για πρωϊνό, άριστο συνοδευτικό του καφέ... Αξίζει να το δοκιμάσετε. Υλικά: 500 γραμμάρια φαρίνα ολικής αλέσεως ή αλεύρι ολικής άλεσης τύπου Ζέας 4 αυγά 250 γραμμάρια μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα 1 φλιτζάνι γιαούρτι...

Κέικ μοσχολέμονο με παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. 2. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα. 3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε. 4 .Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επ...

Κόκορας στο φούρνο με χυλοπίτες

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί) 1 μεγαλούτσικος κόκορας σε μερίδες 1 πακέτο χυλοπίτες (μισό κιλό) Μισή κονσέρβα τοματίνια ψιλοκομμένα Μισό κουτί χυμό τομάτας συμπυκνωμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο Νερό Αλάτι, πιπέρι Κανέλα σε σκόνη Λίγη ζάχαρη 4-5 μπαχάρια 3-4 καρφάκια γαρίφαλο Εκτέλεση Έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά τον...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Ιουλίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιούλιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Flapjacks - η γλυκειά πηγή ενέργειας!

Θα χρειαστείτε (σε παρένθεση η αναλογία): (1) 100γρ. μέλι (1+1/2) 150γρ. ζάχαρη (μαύρη ή άσπρη) (2 +1/2) 250γρ. βούτυρο (ή 125γρ βούτυρο + 125γρ μαργαρίνη) (5) 500γρ. κουάκερ που ψήνεται εύκολα (quick cooking) ή κανονικό κουάκερ λίγο νεράκι (3 κτσ.) ένα ταψί 20 x 30 εκατοστά (ή πυρέξ) όπου το μείγμα όταν απλωθεί και πατηθεί...

Σολωμός στη λαδόκολα 3 κινήσεις

Μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες ιδέες που μπορείς να παρασκευάσεις είναι ο σολομός στη λαδόκολα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής είναι ότι μπορείς να έχεις φέτες σολομού στην κατάψυξη και όπως είναι να την τυλίξεις κυριολεκτικά στη λαδόκολα με άλλα λαχανικά και σε 40 λεπτά να έχεις ψάρι με ψητά λαχανικά. Αν ο σολομός είναι φρέσκος τα 30 λεπτ...

Μπισκότα με κομματάκια κουβερτούρας

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το baking powder, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε για πολύ λίγο μέχρι...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Ιουνίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιούνιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες. ...

Smoothie απο βατόμουρο με σπόρους chia

Υλικά 1/2 μπανάνα 200 γρ. βατόμουρα 240 ml. γάλα αμυγδάλου 2 κ.γ. σπόρους chia Χρόνος Προετοιμασίας 5' Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη Αριθμός ατόμων 1 άτομο Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να προκύψει ένα λείο μίγμα. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και καταναλώνουμε άμεσα. ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Μαΐου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μποιρείτε με τα φρούτα να φτιάξετε μαρμελάδες. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Κέικ με φαρίνα ολικής άλεσης και Στέβια χωρίς ζάχαρη

Αφήνεις τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για 30 λεπτά και στη συνέχεια τη χτυπάς στο μίξερ μαζί με τη Στέβια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Εν τω μεταξύ έχεις διαλύσει μέσα στο γάλα τη βανίλια και στη συνέχεια τα...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Απριλίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Απρίλιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Νηστίσιμο και γευστικό τουρλού λαχανικών

Έχουμε πλύνει και κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις έχουμε βάλει σε νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κι αυτά σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια. Τις πιπεριές (αφού τις πλύνουμε) τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Μαρτίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Μάρτιο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Mini σουβλάκια κοτομπέικον για μικρούς και μεγάλους

Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε . Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές. Τα βάζουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15', τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5'-10' να...

Ψαρονέφρι γεμιστό με βερίκοκα

Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα μουσκεύετε σε μισό φλιτζάνι κρασί για μισή ώρα. Τρυπάτε τα ψαρονέφρια στο κέντρο κατά μήκος με το μαχαίρι για να δημιουργήσετε το άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.Στραγγίζετε τα βερίκοκα, ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε, αλατίζετε και γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Τα αλατίζετε εξωτερικά και τυλίγεται το...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Φεβρουαρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Φεβρουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς. Καταναλώστε φρέσκες σαλάτες...

Πανεύκολο κέικ κακάο µε γλάσο σοκολάτας

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φ...

Ριζότο µε μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί...

Κέικ χωρίς αβγά & βούτυρο

Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Επειδή αφρίζει και χύνεται, είναι καλό να το κάνετε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder...

Αρωματικό σουφλέ πατάτας

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4 ή σε 6 κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με κρύο νερό, τις σκεπάζουμε και τις βράζουμε, από την ώρα που θα πάρουν βράση, για περίπου 25΄. Τις στραγγίζουμε καλά, τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά για...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Ιανουαρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Ιανουάριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς...

Χριστουγεννιάτικα Cocktails

Ακούς cocktail και η σκέψη σου ήδη τρέχει σε παραλίες, beach bar και ξένοιαστα καλοκαιρινά βράδια. Ωστόσο και τα Χριστούγεννα έχουν τις δικές τους γεύσεις. Και μαζί με αυτές τα δικά τους γιορτινά cocktails, για να τα συνδυάσεις με όμορφες βραδιές με καλή παρέα και φωτισμό από τα λαμπάκια μόνο του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου...

Μελομακάρονα Κρήτης

Υλικά 1 κιλό αλεύρι 250 γρ.ζαχαρη 200 γρ.σιμιγδαλι ψιλό 2 κούπες ελαιόλαδο 1 και μισή κούπα χυμός πορτοκάλι ή μανταρίνι 2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ 1 και μισό κουταλάκι μπέικιν μισό κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμό 1 και μισό κουταλάκι κανέλα και γαρίφαλο τριμμένο ξύσμα πορτοκάλι ψιλοκομμένα καρύδια Σιρόπι 2 ποτήρια ζάχαρη 3 και μισό ...

Κουραμπιέδες Κρήτης

600γρ βούτυρο γάλακτος η ανθόγαλο 150 γρ.βουτυρο κανονικό 1 και μισό κιλό αλεύρι 330 γρ άχνη για μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν 3 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά ανθόνερο για μέσα ανθόνερο και άχνη για επικάλυψη Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε την...

Ντάκος: εύκολα, γρήγορα και προσθέτοντας αξία στη διατροφή σας

Το κρητικό έδεσμα με την απόλυτα ελληνική γεύση έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία όπως αναλύουν οι ειδικοί διατροφολόγοι. Αποτελείται από κρίθινο παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ξινομυθήθρα και μυρωδικά. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός από βιταμίνες, πολυφαινόλες, λυκοπένιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο περιλαμβάνονται στο γευστικό...

Φιογκάκια νηστίσιμα τηγανιού

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια κανονική ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό να είναι κανονικό. Μετά το κόβουμε σε στενές λουρίδες και κάθε λουρίδα σε 2 ή 3 κομμάτια...

Το κέικ της μαμάς

Όλοι μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά. Και πώς να μην έχουμε δηλαδή; Ειδικά στη σοκολάτα. Πήρα λοιπόν τη συνταγή της μαμάς μου για το νοστιμότατο κέικ της με γέμιση σοκολάτας, την οποία και θα μοιραστώ μαζί σας. Είναι εύκολο και γρήγορο και μοιάζει με μπράουνι. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί, σημειώστε τα υλικά και ξεκινήστε τη δημιουργία...

Ζαχαρο Κουλουράκια τηγανιού νηστίσιμα

Υλικά 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό 1 φάκελο μάγια 2 κουταλιές ζάχαρη 1 βανίλια ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά φτιάχνοντας μια ζύμη που να μην κολλάει. Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Νοεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε το Νοέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Τάρτα με κρέμα και φρούτα

Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας ή ένα μικρο ταψί (ότι έχουμε) και στρώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να πάει σε όλες τις μεριές...

Τρουφάκια για όλες τις ώρες

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το κακάο. Μετά χτυπάμε σε σαντιγί την garni με το παγωμένο γάλα και την ανακατεύουμε με το μείγμα στο μπολ. Αφήνουμε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το μείγμα και να πλάθεται. Όταν είναι έτοιμο, με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές και τις πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Οκτωβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Οκτώβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε φρέσκους χυμούς και smoothies...

Λουκουμάδες παραδοσιακοί

Γεμίζετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε και αφήνετε 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και παχύ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος 1 ώρα...

Γεύση από….Μύκονο

Λαχταριστή και γρήγορη μακαρονάδα με υλικά που έχετε σχεδόν πάντα στην κουζίνα και το ψυγείο σας. Την ξινομυζήθρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί προτιμάτε.Μια παραδοσιακή νησιώτικη συνταγή που θα απογειώσει κάθε ουρανίσκο! Υλικά • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2 σκελίδες σκόρδο • 15 ντοματίνια cherry...

Γιαούρτι 24ωρης ζύμωσης

Το γιαούρτι φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες κυρίως λόγο της ευεργετικής του δράσης από τη μετατροπή της λακτόζης σε γαλακτόζη. Η γαλακτόζη είναι φυσικό προϊόν της πέψης και απορροφάται από το έντερο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άλλοι μονοσακχαρίτες με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Σεπτεμβρίου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Σεπτέμβριο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα...

Χάλασε ο εκτυπωτής! Πάλι νηστικοί θα μείνουμε..

Σε μια πρόσφατη μου επίσκεψη στο Άμστερνταμ εκεί που χάζευα το μίνιμαλ A Film Museum στην προκυμαία, το μάτι μου έπεσε στην επιγραφή «3D Print Canal House». Επειδή μου αρέσει να χώνω τη μύτη μου παντού, δεν έχασα λεπτό και μπήκα μέσα στο κτίριο όπου διαπίστωσα πως πραγματοποιούνταν μια έκθεση με θέμα αυτό που περιγράφει η επιγραφή. Πρόκειται λοιπόν...

Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι και παρμεζάνα

Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ Υλικά 170 - 200γραμ. καλαμπόκι 50γραμ. βούτυρο 1 καυτερή πιπεριά 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα) Αλάτι Πιπέρι 200γραμ. τριμμένη παρμεζάνα 500γραμ. κοντά ζυμαρικά (πχ κοφτό μακαρονάκι, βίδες, φαρφάλες) 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πιπεριά πράσινη σε μικρά καρέ...

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια του Αυγούστου

Τι θα μαγειρέψουμε και τι θα φάμε τον Αύγουστο; Προτιμήστε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καλύτερη γεύση και είναι πιο οικονομικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Από ψάρια προτιμήστε αυτά των ελληνικών θαλασσών. Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα. Μπορείτε με τα φρούτα να φτιάξετε μαρμελάδες και γλυκά του ...

Τα βασικά τρόφιμα για γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα

Αν θέλετε να νοιώθετε όμορφα και να έχετε ενέργεια θα χρειαστεί να προσέξετε τη διατροφή σας μαγειρεύοντας τα δικά σας φαγητά. Όταν δεν υπάρχουν στο σπίτι σας κάποια βασικά υλικά όμως είναι δύσκολο να μαγειρέψετε υγιεινά. Οι προηγούμενες γενιές γνώριζαν καλά την αξία της οικιακής οικονομίας. Όρος που δε συνεπάγεται μόνο εξοικονόμηση χρημάτων...
Δημοφιλέστερα

Η αξία των ξένων γλωσσών

Τα τελευταία χρόνια δεν ερχόμαστε σε επαφή μόνο με ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας αλλά και με ανθρώπους που ζουν σε άλλες χώρες και μιλάνε διαφορετική γλώσσα από ότι εμείς. Ενώ λοιπόν πλέον συναναστρεφόμαστε με περισσότερους ανθρώπους από ότι παλαιότερα μάλλον έχουμε χάσει το αίσθημα της ουσιαστικής επικοινωνίας. Τι θα λέγατε λοιπόν προκειμένου...

Απλές συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και άλλοι είναι -λιγότερο ή περισσότερο- ευχαριστημένοι και άλλοι απογοητευμένοι. Έφθασε λοιπόν, η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού που όσο τυπική και απλή διαδικασία δείχνει, άλλο τόσο σημαντική και σύνθετη είναι....

Καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για μαθητές 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το βιβλίο φαίνεται σοβαρό αλλά στην πραγματικότητα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟ! Ένα βιβλίο χωρίς εικόνες; Δεν ακούγεται και τόσο διασκεδαστικό! Άλλωστε αν ένα βιβλίο δεν έχει καθόλου εικόνες, το μόνο που μπορείς να κοιτάζεις είναι οι λέξεις πάνω στο χαρτί. ...

Να μας αγαπάτε εμάς τους εσωστρεφείς

Είμαστε ήσυχοι, κλειστοί χαρακτήρες, αγαπάμε να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας και σίγουρα δεν θα μας χαρακτήριζες ως την ψυχή της παρέας. Αν δεν μας βρεις στο σπίτι, σίγουρα θα είμαστε σε κάποια βιβλιοθήκη ή σε ένα ήσυχο πάρκο, οπουδήποτε μπορούμε να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας και τις σκέψεις μας. ...

ΣΥΝΔΡΟΜΟ «ΚΑΙΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΙΩΝ»: «φωτιά» στα πόδια σας…

Το σύνδρομο «καύσου των ποδιών» (Burning Feet Syndrome; BFS) (εγώ θα το βάφτιζα, ποιητικότερα, σύνδρομο καιόμενων ποδιών), γνωστό επίσης ως σύνδρομο Grierson-Gopalan, χαρακτηρίζεται από σοβαρό καύσο...

Βραβεία Αμερικανικής Αρχιτεκτονικής

Από το 1994, το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Chicago Athenaeum, μαζί με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Αστικών Σπουδών, διοργανώνουν τα Βραβεία Αμερικανικής Αρχιτεκτονικής (Αmerican Architecture Awards) για να τιμήσουν τα κτίρια και τις αρχιτεκτονικές κατασκευές και μελέτες, που έχουν σχεδιαστεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ...

Aπογευματινός Kινηματογραφικός Περίπατος στην Πλάκα

Τη Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας ταξιδέψει σε κινηματογραφικές και λογοτεχνικές ιστορίες κάτω από την Ακρόπολη. Γνωστές και άγνωστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου με ταινίες που άφησαν εποχή κι έχουν γυριστεί στ...

Stand-Up Comedy Καλοκαιρινή Περιοδεία: «CINEΛΘΕΤΕ»

Το Θέατρο Coronet παρουσιάζει δύο αγαπημένους stand up comedians, τον Διονύση Ατζαράκη και τον Θωμά Ζάμπρα, που μετά την τηλεοπτική επιτυχία στο ΣΚΑΙ και τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις, θα παρουσιάσουν την stand up comedy «Cineλθετε» σε μεγάλους χώρους και φεστιβάλ της Ελλάδας. ...

Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2017

Συνεπής στο ραντεβού του με το κοινό, το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου έρχεται και το φετινό καλοκαίρι να προσφέρει «ανάσες» πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Στο σύγχρονο και γνώριμο πολιτιστικό χώρο στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219), το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και υπόσχεται να προσφέρει ένα πλούσιο και πολύ...

Συναυλία του βαρύτονου σαξοφωνίστα Joe Tornabene

Ως βαρύτονος σαξοφωνίστας, όλη η καθημερινή μου πρακτική (όλες οι τεχνικές εργασίες καθώς και οι ανοιχτές εξερευνήσεις) και οι παραστάσεις μεταποιούνται σε κάποια μορφή μέσω μιας ενεργειακής μεθόδου. Αυτά περιλαμβάνουν τη βιωματική ανατομία, τα ενεργειακά κέντρα και τις εξερευνήσεις της ενσωμάτωσης. Ο Κινητήρας έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον Joe Tornabene,...

Παλαιότερα

Συζήτηση μεταξύ μικρού παιδιού και πολυάσχολου πατέρα

Γιατί τελικά μερικά πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά Μικρός: - Μπαμπά, μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση; Πατέρας: - Ναι, σίγουρα, τι είναι; Mικρός: -Πόσα χρήματα κερδίζεις κάθε 1 ώρα; Πατέρας: - Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά....

Έχουμε γεννηθεί για κάτι περισσότερο από το απλώς να πηγαινοερχόμαστε σε μια δουλειά

Ίσως τώρα, παρά ποτέ άλλοτε, να χρειάζεται να το πιστέψουμε ότι, ναι, έχουμε γεννηθεί για κάτι περισσότερο από το απλώς να πηγαινοερχόμαστε σε μια δουλειά, μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς. ...

10 «χρυσοί» κανόνες για σωστή διατροφή

Φάε αυτό, όχι εκείνο. Φάε τότε, αλλά όχι τόσο. Η σωστή διατροφή από απλή διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο… μπέρδεμα αν δεν γνωρίζουμε – τουλάχιστον – τους βασικούς κανόνες της. Δέκα συμβουλές για να βάλετε τα πράγματα (και τα κιλά) στην θέση τους. ...

Μετακόμιση στο εξωτερικό – Πλήρης οδηγός

Κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να αλλάξετε χώρα διαμονής, είτε βρείτε μια νέα δουλειά, είτε μετακινηθείτε σε κάποιο άλλο τμήμα της εταιρείας που εργάζεστε, είτε -πιο επίκαιρα-βλέπετε καλύτερο το μέλλον σας σε μια άλλη χώρα....

Ποιο χρώμα να επιλέξεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου!

Τα χρώματα σε ένα σπίτι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού όσο και στην ψυχολογία μας. Για παράδειγμα, κανείς μας δεν θα ήθελε να ζει μέσα σε ένα ολόλευκο ή κατάμαυρο σπίτι, μιας και στο ένα τρελαίνεσαι λόγω της υψηλής του φωτεινότητας, ενώ στο άλλο πέφτεις σε κατάθλιψη λόγω της απουσίας χρώματος....